Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 5

• 39 444
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Деси, аз компресирам с това.После можеш да го качиш тук.
Сега се сетих, че филмите най малко се компресират  Sick.Тъкмо щях да те подсетя да ни се пофукаш.Стискам палци за отлагане.Догодина ще сте във друг филм  Heart Eyes

Чакай да дам и аз една идея.Показваш на детето три, четири предмета, казваш ги последователно.Затваря очи детето или се обръща , а ти пък не само скатаваш един от тях, а и разменяш местата на останалите  Mr. Green.

А за магазините за левче, пазарувам от там не само за нас, ами и за специалистите от специалната група.Изпаздат във възторг от находките ми.Мислят си, че кой знае колко съм се набутала  Mr. Green.

# 226
  • София
Ако не е нахално да се изфукам малко  Mr. Green.
Вече сериозно използва "не", "не искам", "искам аз", "няма", "няма не"  Joy.А, аз съм щастлива - как ли звучи това на някой случайно прелитащ през темата  Mr. Green.Освен това, лъже, много сериозно, и се сърди истински с треперене на брадичката и сълзи.После като го попитам защо плаче понякога казва, че е сърдит, и иска да му се извинят  smile3508.Егати фукането  #Crazy

# 227
"Филмчето" като го свалих стана 13 ГБ  #Crazy Аз ако го кача ще го качвам 2 месеца, вие още толкова ще го теглите  Joy Щего исмисля какво да го правя, набелязах си разни програмки, ще питам и мъжо да ме светне какво да правя, а ако не стане ще го нарежа на парчета.

Пупу - хубавец мамин! Нека лъже - и аз много се зарадвах  Hug наистина сигурно звучим смешно отстрани  hahaha

# 228
Ако не е нахално да се изфукам малко  Mr. Green.
Амчи аз да допродължа тогава. То аз за моето незнам да се хваля ли, да се карам ли, ама за момента му се радвам. От тази седмица почнахме пак градината и се на учихме да ........ плюем. Седи си нашия с майка ми и изведнъж плююю  Laughing със сочна плюнка. Това за първи път му се случва. Ама къде, къде на градината се научил. И не смея да се скарам сериозно, шото засега му се радвам  Embarassed

/Хора минаващи случайно оттука, не ни се чудете на радостите. Ние си ги разбираме, колкото и неясни да изглеждат за вас/

# 229
мами, дайте идей как да го науча моето хлапе да духа свещ или сапунените балончета, че от толкова дълго време се мъча и не се получава, а и бяхме на един рожден ден и всички деца свиреха със свирки и вдигаха шум а нашето сладурче се чудеше как го правят а той само я грискаше

# 230
ако ви трябват идеи за flash карти с двйствия, предмети, и т.н.  мога да ви пусна линкове, въпреки че не се съмнявам че имате много информация

# 231
silviatm, моето предложение е банално и може би си го изпробвала, но аз да кажа. Купи една кутийка със сапунена водичка и се забавлявайте заедно. непрекъснато показвай как се прави, при всяко духане, насочвай вниманието му. После му давай да опита сам. В началото няма да се справя, но с времето ще успее!
Аз бих се възползвала от твоето предложение за флаш картите. Hug

# 232
  • София
silviatm, давай линковете  Hug.Защо си мислиш, че знаем всичко?
Това е като кръга на знанието и незнанието.Колкото повече увеличаваш знанията, толкова си по наясно, че не знаеш нищо  Confused.

Накъсай хартийки или памук на мънички късчета.Духайте ги двамата с хлапето със сламки.Също така духайте сапунената пяна при пране или миене на чинии.Сапунените мехури ги има във всеки уважаващ себе си терапевтичен кабинет  Wink

# 233
Урааааааааа! Момичета, Мими се научи сама да си отключва вратата! Grinning Знам, че много от вашите дечица го могат, но тя не можеше. Преди малко им казах и на двечките, че излизаме на двора да напълним надуваемото басейнче, за да поиграят. Мими слезе първа, и завъртя ключа, отключи вратата! Shocked Laughing После я помолих да донесе басейна, който съм сложила в другия край. И тя не само че ми го донесе, ами ми каза: "Ето, заповядай!" Shocked
Вярно, че случайно "минаващите" от тук има много да ни се чудят и маят. Mr. Green
pepi_r, браво за новото умение на твоя сладур! Mr. Green И аз бих се израдвала.
Катинка, зетя много инатлив и лъжлив се очертава. Mr. Green
Обичам ви всички!
Сега да споделя една моя тревога, която няма общо с темата. Мими от бебе има някакви топчета по слабините и на врата от едната страна. Още тогава я заведох на педиатърката, която ми се изсмя, че прекалено се вторачвам. Миналата година отново напипах "топчетата", не само че не бяха изчезнали (както обеща педиатърката), но и ми се сториха уголемени. Споделих тогава с лекуващият ме лекар от тежките усложнения от второто секцио и той каза, че няма да е лошо да я заведа да я види на видеозон. Заведох я, прегледа я и каза, че няма нищо страшно. Но скоро ми попадна една статия в едно женско списание за сериозното заболяване Лимфом и много се изплаших. Дали с видеозон може да се прецени едно образование злокачествено ли е или не? какво да правя?

# 234
  • Анкх-Морпорк
Поздравления за лъжите и творческите бели!

За свиренето - детето не умее да духне, т.е. да насочи въздуха под налягане, само вдишва и издишва, но това е много слабо като струя. И аз не мога да го науча.

# 235
 ЗАПОВЯДАЙТЕ, МОМИЧЕТА И БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ И АЗ ГИ ПРАВЯ СЪЩИТЕ УПРАЖНЕНИЯ И ДАНО СКОРО ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ С УСПЕХ.

http://www.teachchildrenesl.com/flashcards.htm

http://www.mes-english.com/flashcards/fruit.php

http://www.brillbaby.com/download/slideshows-download.php

# 236

Мими от бебе има някакви топчета по слабините и на врата от едната страна.

Сега ме подсети, че и аз бях напипала такива топчета, но от двете страни на вратлето някъде под ушичките, и на мен ми казаха, че не били опасно, но сега се притесних. Детето сега спи, но като се събуди ще проверя дали са изчезнали или са още там.

# 237
  • София
silviatm и ние постоянно правим упражненията,но и тази година не успя да духне свещичките за рождения си ден  Sad Най-интересното е,че може да свири на свирка,триола,саксофон,но за сапунените мехурчета и свещичките не го схваща.Имам чувството,че е решил,че духането е свързано само с възпроизвеждането на звук в отговор.
Мари Анка , и Алек имаше 2 топчета в тилната зона,но те се стопиха някъде за година.Ти като подкожни ли ги напипваш,в такъв случай са маслени клъбца и наистина няма нищо страшно.Притеснително е,че нарастват.Не мисля,че на видеозон може да се прецени биохимията на дадено обраувание.Но недей да си пускаш вредни мисли за лимфономи и подобни,там,при всички случаи ще има изменения в кръвната картина.Поздравления за Мими,понякога е добре да направят нещо сами,а не след дълги тренировки.Аз се замислих и не бих се зарадвала,ако Алек се научи да отключва,но не ми обръщай внимание,при мен е от съображения за сигурност това.
pepi_r,това с плюенето и при нас дойде изведнъж и неочаквано,при все че нон-стоп дудна "плюй",защото постоянно лапа нещо.Страшна радост беше! Свързах го с повишеното слюноотделяне при смяната на зъбите.Заливахме се от смях,той постоянно плюеше и в един момент стана нетърпимо,защото почнаха да го гледат лошо по улиците. Аз понеже съм зла направих така,както всеки ОТ би те заставил да постъпиш. Използваш умението и леко го "преместваш" в полезната посока. Така Алек най-после започна да си изплаква устата при миене на зъби и да плюе разни треви,пясък,кал или каквото е налапал.
desi какви са тези гигабайти,ти мегапродукция си направила  Grinning Явно много материал за фукане имаш.Защо не го нарежеш на клипчета и всяка сутрин да гледаме видео тук!!  Hug
катинка, пак се уреди! Изпрати момъка при свеки да го обучава и виж какъв лъжец ти го върна!Какво ти говоря от толкоз време,остави го да се бори сам,готов е! Само ще спечели от това.
И накрая,като сме подхванали темата за въздушните струи  Mr. Green да ви питам,кой какво може в тази област-свещички,мехурчета,свирки,издухване на нослето.Как успяхте и в каква последователност,живо се интересувам.А е и нещо,без което речта няма да е плавна...

# 238
  • София
Ами ние успяхме с издухването на въздуха.Научи се чрез хармоника.Преди това пробвахме какво ли не-и вкъщи,и в градината...доставя и огромно удоволствие да гледа как някой духа сапунени мехурчета и подобни и дотам.Докато и показах хармониката.Няколко дни и свирих докато един ден не чух от детската да се свири.Реших ,че е Мими,но за моя изненада беше Бубка.Това беше преди около половин година.Вече се усъвършенства и мога да кажа ,че свири доста добре.Дори на един празник в градината свири. GrinningВече като и кажа да духа с уста,дори ей така,без причина,го прави. GrinningТака че,ако не сте пробвали-хармониката е добро решение.

# 239
  • София
Да,на всичко може да свири,включително и хармоника. Какво ли не сме опитвали да духаме- свещички,сапунени мехурчета,книжна лодка във ваната,глухарчета,перце,вързано на конец,моливче на маса и не мога всичко та се сетя,но не ни се получава.Някъде преди година се учихме да помирисваме,т.е.да дърпа въздух навътре през носа,какво ли не душехме,успя...,но да го върне обратно навън,с други думи да успеем да си издухаме пак не може.
Току-що по бтв-новините казаха,че присаждането на стволови клетки при неврологични заболявания е незаконно.Освободили са директора на болница "Св.Ив.Рилски"  Confused

Общи условия

Активация на акаунт