Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се казваше филмът, в който имаше снимка на 5-6 младежи, които вървяха покрай ограда?
Какви са диагностичните критерии за аутизъм според ICD-10 и DSM-IV?
Какви са основните принципи при лечението на кандида?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се казваше филмът, в който имаше снимка на 5-6 младежи, които вървяха покрай ограда?
-
Какви са диагностичните критерии за аутизъм според ICD-10 и DSM-IV?
-
Какви са основните принципи при лечението на кандида?
-
Не се ли продава ксилитол?
-
Какви са алтернативите на ксилитола за хранене на кандидати?
Сегашното Да е малко заучено и още не е оттренирано. Засега ми го казва на второ- трето питане, и засега я питам само като съм сигурна, че иска. Има ситуации, в които децата не са сигурни искат или не, и ДА иска малко обмисляне, в нашия случай не знам дали изобщо ще се получи. А за НЕ - по-лесно е да ми бутне ръката или да тръгне нанякъде, дори изражението не се променя, няма да се получи да й бутам нещо насила
(или поне аз кимах и въртях глава наобратно). Помня, че питах и си отговаярях сама - Искаш ли? ако се разпищи примерно - отговарях, Не, не искам. Ако го вземе - Да, искам. Не помня кога се научи, не зъм си го поставяла за цел някаква, но ясно си спомням, че имаше период в който се смеехме, че и да му предложа вода от пералнята пак ще е съгласен.... Ние все още се учим да правим избор от 2 неща които харесва - аз тоя проблем имам и с малкия - какво ги правя тея деца, уж следвам всички инструкции - голям проблем имам с научаването да правят избор
.Точно на теб е най трудно да се даде съвет, защото почти всичко знаеш
Но се сетих нещо, което може би ще ти е от полза.Научихме се да казваме не и да, и то със разбиране, когато се научи да прави избор между две неща.Ако искаш мога да ти дам много идеи за това.Не само каква храна иска да яде, но и каква дреха да облече, и с коя играчка да играе, и кой цвят фулмастер иска, и в коя чаша да сипя вода, и къде да отидем, и кое филмче да пуснем, и кои обувки да обуем.Май вече ми проследи мисълта
:
Преодоляхме проблема

В крайна сметка разбрах основното - че проблемите си ги правим сами и решението е в главата ни, затова съм във фаза на релакс