Вече време е да пазаруваме, ОКТОМВРИЙСКИ дрешки да купуваме!

• 14 585
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Пуки, благодаря още веднъж за ника и паролата  Heart Eyes Ако стане работата ще се похваля веднага  Peace Peace Стискайте палци!

Тедико, аз като лежа и си ползвам корема за масичка от известно време. Удобна работа! Ама не е удобно да се разхождаш с нея постоянно из апартамента  Laughing

Софкобофко, ти си нашата подвижна енциклопедия.  Hands Clap Много полезни неща си казала за столчетата за кола. Аз покрай племеника ми видях колко е трудно всеки път да затягаш колани около кошчето и реших, че с изофикс система е най-яко. Само щракваш кошчето отгоре и готово. Аз без мъжа ми незнам как бих се оправила с тези колани, кое от къде минава и т.н. Само се чудех дали колата не трябва да има някаква специална система за този изофикс, т.е. става ли за всяка кола?

Днес мъжът ми ми купи две книги за отглеждане на бебето. Едната е Какво те чака през първата година на детето, а другата е на Спок - Първите две години. Като видях съдържанието установих, че има страшно много въпроси по които съм като по долни гащи (а уж цял ден се ровя в нета и чета)  Shocked Реших, че като се роди беба няма да имам време тепърва да чета (освен като Софкобофко да си направя библиотека в тоалетната  Wink ). Ще ви споделя дали си струват, още не съм ги почнала, но първата книга е доста дебела и засяка какви ли не подробности по отглеждането.

# 46
Здравейте на всички,
този уикенд сте много активни БРАВО  Hug Ние имахме празник-5 години откакто сме заедно с половинката и ходихме на Витоша на една хижа-беше хубаво ама изкачването дори и с кола до там беше ужасно по едно време даже исках да се връщаме.
Гледам за кореми си говорите моя расте с има-няма 3 см на месец и никой не ми вярва че съм в 7 месец ама докторката вика че е добре  newsm78
Да се похваля аз в сряда на 16 юли съм при Марков и ми е много вълнуващо-ще ходим със сестра ми, че милото ще е зает и няма да може да дойде-ама после ще му показвам снимки
За кошницата за кола аз мислех направо да си взема такава количка където се предлагат и кошчета да не давам пари на 2 пъти ама ще видим.
И аз си купих на доктор Спок-Най Важното за бебето-попрегледах я на 2 на 3 има интересни неща ама в книжарницата продавачката ми каза че сега много актуални книги за бебета и бременни били Лоранс Перну- Аз отглеждам детето
Честито синьо щъркелче на Мирена-80
Честито и за новата квартира на Мими София

# 47
Еличка мама, това за колана на колата не бях се сетила, бяха ми казали, че по закон бременните не били длъжни да слагат колан. Не съм се интересувала с точност дали е така, но аз колана го уважам като предпазно средство, само дето много опва. #Crazy
Софианци, много ви завиждам за планината и всички, които са около нея. А бе хора, това море толкова много ли ви харесва? Във Варна вече не може да се диша от хора и трафик/не че през зимата е по-добре/. Но на планината си е друго има мнооого въздух и студена мека вода. Имаме си едно преимущуство май че при нас да е малко по-хладно, особено тези дни на човек повече му се обикаля по магазините. Sunglasses
В тези жеги как готвите толкова дълго, че на мене ми става неудобно, боли ме кръста и целия гръб, като се събудя сутринта, а уж съм спала.
С тези катастрофи, аз вече не карам, а като излизаме с мъжа ми все гледаме да е извън пика, аке не е наложителна работата. Пазете се, че по пътищата само камикадзета #Cussing out
С тези квартири момичета искрено ви съчувствам Sad, аз не съм имала такива проблеми, но имам много познати със същите. И все се питам тези хора имта ли сърце? bash
Съжалявам, че не пих с вас сутрешното си кафе, пих  го сама, моята половинка беше на работа. Следващият път.
Лека нощ ви пожелавам, че на мене много ми се спи вече, утре пак ще се събудя с лястовичките в 6ч., много са ранобудни и шумни/и много сладки/. smile3507

# 48
Здравейте! Отдавна не съм писала, но ето най- после и аз да се включа. След взривовете миналата седмица, решихме малко да се махнем от София и погостувахме на майка ми. И на мен и на малкия ни се отрази добре, градчето е малко, въздуха е много по чист от Софииския и се видях с един куп познати и съученици от ученическите години. Но таткото каза, че не му се стояло сам в Сф и дойде да ни вземе след седмица. Сега трябва да изкараме още 3 седмици до почивката, а вече нямам никакво търпение. То в Сф не останаха хора... Ходихме на плаж, но малкия не излезе от водата и естествено на др. ден бяхме болни с Т. Но слава богу размина се за 2-3 дни без сериозни последици.
 Виждам че обсъждате столчетат за кола, аз мисля, че са 100% необходими. Освен това наистина е голямо удобство не само в колата. Ние си имаме от Алекс и няма да купуваме, но наистина в момента избора е голям, и цените са атрактивни...
Днес правихме пролетно почистване, че все не оставаше време, на мен пролетта ми беше зле, после курсове, други ангажименти. Най- после днес свършихме с мъжа ми тази работа, но по скоро той, аз обикалях насам натам да давам акъл. накрая бях толкова изморена, че спах цял следобед. Напоследък много се изморявам, отделно и жегите са големи. Направо се чудя как ще изкараме до октомври. Вече не мога и да простирам, мисля да прехвърля и това задължение на таткото. В стравнение с предишната бременност съм доста по- тромава и по- бързо се изморявам.
 На всички пожелавам леко и безпроблемно оцеляване в жегите!!!

# 49
Какви сте чистници! Grinning
Не се ли уморявате ,бе мацки ? Откакто имам сериозни проблеми с кръста  пред дилемата дали да ходя на работа или да намаля домакинстването - аз избрах да ходя на работа...Така,че в къщи не се престаравам много .Нямам избор ,иначе не мога да стана да се изправя -така ме боли кръста и десния крак .

Така се преуморих от днешното чистене, че едва ходя и мен ме боли кръста ниско долу отдясно и десния крак, левия почти не ме боли, но сега дори не мога да стана от седнало положение  smile3518. Мисля скоро да не повтарям това упражнение (то аз така си казах и предните няколко пъти, ама вкъщи освен всичко си имаме и котка, та ако не почиствам поне 1 седмично...), а и свеки си идва в края на месеца, за да ми помогне и да направят едно "пролетно почистване" вместо мен

# 50
mylili , да поясня:
кошница за кола с пластмасова база отдолу не означава изофикс. Базата може да се прикрепи с коланите на задната седалка, или с изофикса.

Изофикс е начинът на прикрепяне на детското столче (кошница) за седалката на колата. Не всички модели автомобили имат изофикс. Доколкото знам и не всички столчета.  Ако някой от бременните мамета, дето чакат второ знае за какво говоря може да обясни. Аз опит с Изофикса нямам, защото в САЩ имаме LATCH.

Ако колата ви е без изофикс, прикрепянето става с обезопасителните колани на задната седалка- като следвате инструкциите на столчето за разните типове колани. Ако не се лъжа, ако са ви автоматично прибиращи се задните колани един специален метален клип се слага, но да не изпадам в подробности така наизуст. Четете упътването, а най- добре натоварете таткото с тази немаловажна задача.

Повтарям- пробвайте инсталацията още при магазина, че ако нещо не пасва на автомобила ви, да има как да върнете столчето, щото с тая политика сме години назад в БГ... Тука и зелена диня можеш да върнеш и използвана количка и каквото си искаш, щото клиента винаги има право.

За разликата с американската система на прикрепяне говорех в предния пост. 
нарича се LATCH и всички автомобили произведени след 2001 година я притежават. LATCH-а представлява 2 метални "дръжки", като "П", намиращи се в процепа между задната седалка и облегалката на колата. Столчетата всички идват обзаведени с 2 ремъка, завършващи с нещо като куки (със затваряне подобно на карабинер), които лесно се окачат за "дръжките", след което се дърпат опашките на ремъците и се пристяга със страшна сила. Има и още един ремък на облегалката отзад, в случай, че колата има и 3та точка на окачане в багажника... Звучи сложно, но всъщност е просто за правене и сигурно за употреба. Прави се веднъж, а периодически проверяваш нещо дали не се е размърдало случайно, както е и с обикновените колани. Но и тук не всички автомобили имат LATCH- нашата малка кола също, та там съм закрепила едно столче по обичайния начин с коланите.

mylili,
мани майтапа, ама наистина мисля да си инсталирам библиотечка в банята. Поздравления, че си се сетила да четеш книги за отглеждането на детето преди да родиш. Аз затова наваксвам в движение  Mr. Green Laughing... какво да очакваш първата година- имам я на английски... Wink

Май чета повече от втората всъщност, че вече минахме годинката отдавна.

# 51
# 52
Добро утро!!!
Току що пристигаме и после ще разправям, качвам снимки, ще чета и т.н.  bouquet Hug
Еличкана патерици честит рожден ден Hug
Еличка и Пуки и др. мами варненки съжалявам че не се обадих но не ми остана време да свърша всичко Embarassed Embarassed ама после ще разправям

# 53
  • Варна
Добро утро, тая сутрин съм за бастун-и кръста и  кракът ми са като дървени, направо сякаш тялото ми не е мое
Майлили-успех в онова там вчерашното..., видях че проявяваме интерес към едно и също нещо, но аз ще поизчакам още малко Wink
Лека седмица

# 54
     Добро утро момичета!
 Гери,добре си ни дошла Hug!Как беше на морето,почина ли си?
 Момичета искренно ви съчуствам за проблемите с квартирите,ако искате споделете горе-долу в кои квартали търсите и до какви парички,та всички да се услушваме и да помагаме.Само да кажа,че мойта кума дава чисто нов обзаведен апартамент двустаен,в Дървеница на спирката на метрото.Ако чуя още някъде ще пиша Hug.
  Лека седмица на всички и само на сенчица,че май ще е доста гореща!

# 55
  • София
Съни, писах ти на лични! Благодаря още веднъж!   bouquet

Софкобофко, точно първата книга имам. Видях, че обхваща страшно много теми (за половината не ми е хрумвало даже).
За изофикса ми се проясниха нещата благодарение на подробното ти описание.  Peace

Димитрова, много сходни предпочитания имаме  Wink

Гери, добре дошла отново сред нас!  Simple Smile

# 56
Добро утро, момичета Hug
Гери, добре дошла Hug Чакаме те да разказваш Grinning
Лека и спорна седмица ви желая Heart Eyes

# 57
Добро утро момичета Simple Smile Дано днешния ден да е малко по-прохладен. А пък ако вземе и да завали ще е супер Wink

# 58
mylili, и аз си взех първата книга. Почти цялата съм я прегледала и като да е добра. Има и втора част, за втората и третата година. Вероятно като порастнем ще си взема и нея. Иначе си купих още две книжки: "Изкуството да бъдеш родител" и "Книга за кърменето".
И трите ми харесват като цяло. Като мине време ще споделя колко са ми били полезни Simple Smile

# 59
Здравейте и от мен.
Отдавна не съм писала,но ви следя редовно.Докато изчета какво сте писали по-рано и умалявам пред компютара,а и бебка започва да се нервира когато съм седнала.Най-добре се чувства когато вървя или лежа.
Този път напълнях доста,но първия път много повръщах.Сега имам много киселини и направо откачам.Вече ми тежи корема,а от там ме боли и кръста.Изтръпват ми ръцете и се чувствам толкова уморена.Вече и на заведение не мога да отида немога да издържам седнала.
А първия път бях толкова жизнена.Спрях да работя 20 дни преди да родя.
Извинявайте,че ви занимавам с мойте болежки,но ми се искаше да споделя.
По въпроса за кошара и количка все още не мисля.От горчивия ми първи път ще изчакам да се роди живо и здраво детето и тогава ще купувам.
Сега ставам да се пораздвижа малко,а на всички вас желая лек и безпроблемен ден...и седмица.  love001

Общи условия

Активация на акаунт