Бургаски кърмачески срещи - II част

• 28 709
  • 456
  •   1
Отговори
# 360
  • у нас
Благодаря ви, момичета. Трогнахте ме  Hug

Почепете се за първия рожден ден на Нелито

Честит имен ден на Борис на Ане! Да е здрав и много послушен!   bouquet

# 361
Ели, честит първи рожден ден на Нели!
да расте здрава и в щастливо детство!
Весел празник!

Да и ние празнуваме имен ден на Борис.
Да ми е жив и здрав!

Присъединявам се към твоята почерпка Simple Smile
Благодаря за пожеланията!

Ние сме до юни в Монтана, но после ще споделяме дебелите сенки с вас.

# 362
  • Бургас
Здравейте, сега открих темичката ровейки се в кърмаческия с моя проблем...
Бих искала да се включа. Simple Smile

Ще ви помоля и за съвет, кърмя малката от самото начало и от тогава сме с много перипетии, мога да ви разкажа, ако искате, но сега бързам да ви помоля за съвет.
Направи ми мехури и на двете зърна, мажа се с крема на Авент и се чудя дали скоро ще спаднат, за да пробвам пак да я кърмя (сега сме на изцедена и АМ). Освен мехурите ми прави и ръбчета на всяко зърно, но те спадат скоро след кърмене... Може би не захапва правилно не знам...  Rolling Eyes
Още в началото ми беше разранила зърната, (не по този начин, а до кръв), но си я кърмех, защото с течение на времето болката стана не толкова нетърпима и реших че ще отшуми, но вдигнах Т и лекарката ми каза че е заради инфекцията на зърната, та така... лекувах ги и  при новия опит се получиха мехури...

# 363
  • На брега на морето
Ели честит рожден ден на малката кукла, нека расте здрава, умна и красива и много да радва мама и тате, нека изпълва дните Ви само с положителни емоции  bigdance2  bigdance2

# 364
Здравейте, сега открих темичката ровейки се в кърмаческия с моя проблем...
Бих искала да се включа. Simple Smile

Ще ви помоля и за съвет, кърмя малката от самото начало и от тогава сме с много перипетии, мога да ви разкажа, ако искате, но сега бързам да ви помоля за съвет.
Направи ми мехури и на двете зърна, мажа се с крема на Авент и се чудя дали скоро ще спаднат, за да пробвам пак да я кърмя (сега сме на изцедена и АМ). Освен мехурите ми прави и ръбчета на всяко зърно, но те спадат скоро след кърмене... Може би не захапва правилно не знам...  Rolling Eyes
Още в началото ми беше разранила зърната, (не по този начин, а до кръв), но си я кърмех, защото с течение на времето болката стана не толкова нетърпима и реших че ще отшуми, но вдигнах Т и лекарката ми каза че е заради инфекцията на зърната, та така... лекувах ги и  при новия опит се получиха мехури...
Много е вероятно бебето да не захапва хубаво и от това да са проблемите. При правилно поставяне на бебето на гърдата, самото зърно отива доста навътре почти до мекото небце, а сукането се извършва върху ареолата. При това положение болка не трябва да се усеща изобщо.
Може би е добре някоя от нас да те види, за да се разбере дали бебето захапва добре.
Другата възможност, по-неприятната, е да имате млечница. Симтомите са подобни: болка, сърбеж в зърната... Но тогава и бебето сигурно ще е засегнато. На него има ли му нещо, например бели налепи в устичката или обрив около дупето?
Ето тук за млечницата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4609
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
И особено това: Дали зърната ми са разранени заради млечница?

# 365
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да е жива и здрава, много щастлива и послушна малката рожденичка!    bouquet   /с голямо закъснение, но нямах достъп до нет по празниците/

Бен, аз такива мехурчета като се появиха ги пукнах и ги мазах с Гармастан. Авента не ми помогна много за разранени зърна. Той само омекотява, а не лекува раничките. При нас нямаше млечница. Възможно е наистина да е от неправилно поставяне.  Ако имат възможност момичетата да те видят и да ти помогнат с поставянето наистина ще е най-добре.

# 366
  • Бургас
mari_ana, с какво ги пукна мехурчетата и за колко време ти минаха... Мъчно ми е, че толкова време вече не я кърмя и може да се отучи... С Гармастан се мажех преди, щом той помага пак ще започна с него, дали Лансинох-а е добър заместител, за да не се мия преди всяко кърмене или цедене? Дано и при нас не е млечица.  Praynig Благодаря ти за съветите   bouquet
Лилита, не откривам признаци за млечица, въпреки че и аз доста се позамислих дали не е това след като четох из библиотеката... Може би наистина ще е най-добре някой да ме види   bouquet Ще съм ви благодарна.
Утре сме на консултация и ще питам и педката да видим тя какво ще каже.

# 367
В коя част на Бургас живееш?

# 368
  • Бургас
Бр. Миладинови, срещу Механотехникума.
Пробвах я преди малко пак, на едната нямаше проблем, не ме болеше и беше спокойна. Но на другата ме заболя и видях, че ме е разкървавила.  Rolling Eyes Може ли да се кърми с тези мехурчета?

# 369
ben78 ще опитам в събота да дойда до Бургас. Къде да се видим? Да направим ли една кърмаческа среща в морската?

Ели честита ти рожденичка! Здрава и много щастлива да е!

Ане ако знаех че си в Монтана щяхме да спретнем там една кърмаческа, че вчера се завърнах от там Simple Smile

# 370
Мери, аз съм "за"!  Simple Smile Покрай полезното, да съчетаем и приятното - децата да поиграят едно хубаво, а мамите да си поклюкарим едно друго.

# 371
  • у нас
Благодаря ви, момичета  Hug

За срещата и аз съм "За". Peace

# 372
И аз съм за срещичка Peace

# 373
  • На брега на морето
Добро утро момичета  Hug
Аз предната среща я изпуснах, но за тази ще се постарая да съм на линия

# 374
  • България