СЕПТЕМВРИ чакаме с протегнати ръце бебчета да раздаде!

• 11 414
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
Сряда съм ЗА Hug Пък ако има някой наблизо с транспорт - цена няма да има Hug Нали говорим за след 18.30 часа Grinning

Сега за прегледа. Оказа се, че докторът малко се е объркал и сериозният преглед ще го оставим за около 4-ти август. Каза, че сега категорично няма да ме бърка. Беб е с една седмица напред и се е смъкнал надолу (т.е. отговаря си на около 36-та седмица). Докторът каза да не се тревожа за контракциите, че са си съвсем наред. Записвахме тонове и сме отличници Peace Диаметърът на главата му е 9 см. Мога спокойно да пътувам Grinning
Докторът смята, че най-вероятно няма да мине теглото на кака си. Нищо, че е втора бременност и е мъжко, според него няма да надвишава 3800, дори имаме реален шанс да е около 3600, но вече следващия път ще го "теглим" така да се каже Wink
Така или иначе за мен беше важно следното му заключение - не е важен размерът на плода, нито предходното секцио. За доброто протичане на едно естествено раждане е важна позицията на главата спрямо родовия канал, еластичността и дължината на шийката и отпускането на вътрешния таз Peace
Освен това каза, че бебетата  в коремите може да растат скокообразно - т.е. веднъж да са със седмица напред, другия път да са си точно, следващия път с десет дни напред... или назад... просто, за да се констатира избързване или назадване трябва да има поредица от близки стойности Peace

# 76
Mariam мерси много за рецептата Hug. Мисля още в сряда като съм вече в отпуска да я направя   chef. Само как ще издържа до тогава не ми е много ясно. От сега са ми потеклите лигите  smile3521

И мен може да ме включите към тези дето нищо не са купили. Всичките ни покупки за бебето се състоят от чорапки и биберон, които ми ги подариха на един панаир, една шапка,  комплект от 6 бодита и забележете кофа за пелените  newsm47. И аз не виждам преди август да почнем да купуваме нещо, защото след 2 седмици се местим и не ми се мъкнат от едното място на другото.  Надявам се бебка, да не е много любопитна и да изчака септември, та майка и и баща и да се се натуткали. На всичко отгоре и мебелите ни за кухнята, ще дойдат, чак края на август. Не че на бебето му трябва кухня, ама да не вдигат шум като се роди миличкото.

# 77
Мами да ви питам нещо-възможно ли е при контракции да ми се втвърдява само горната част на корема а ниско долу да е меко newsm78Ма как го обясних! ooooh!Отгоре чак виждам и усещам формата н матката си..а ниско долу няма нищо такова!!Но усещам че е стегнато и имам едно такова желание за ходене до тоалетната.. EmbarassedНякак си изведнъж и много силно ме обзе и като пипнах корема видях че и той е твърд високо горе!!Сега омекна и позива/така да го нарека/спря.. newsm78
Какво да направя??Да не вземе да стане някоя беля??Да пия ли един папаверин/аз това си пия от началото на бременността/ newsm78Много се стреснах!И едни болки в стомаха ме свиха...

# 78
  • София
Mariam777 какво душа за леглото?

Иначе за срещата да ви кажа- аз извеждам кучето си към 18-18:30 и си е доста жега Та ако е някое заведение с климатик мисля че ще по-добре.
Сонче помпата да ми донесеш, че топката ми нещо се е спаднала леко!

# 79
Мирко, спокойно. Не спирай естествения природен процес Peace Вземи си душ и си легни. Нищо страшно няма. аз от един час съм с леки контракции, но не е проблем Hug
Хайде - целувки и лягай да кротуваш Hug

# 80
Асенце, браво за добрите новини от прегледа  Hug
Мирка, на мен пък ми се стяга само долната част на корема. И според мен не бързай с лекарства - това е една контракция, все пак. Асето ти е дала добър съвет Peace
Дидка, направо ме е срам за помпата  Embarassed Бях я приготвила на курса да ти я нося, но после разбрах, че вие сте го минали по-рано и така си остана.  Ще я донеса в сряда 100%  Peace

# 81
Хубаво,Асе,че не си тръгнала да раждаш още и че всичко си е наред..Ти в същноствече в 9тия ли си?
До сега бях навън и купих едно есенно якенце.Аz пък общо вzето щом иzляzа и все се прибирам с нещо бебешко,поне едничко...
Петка,дано смогнете с всичко  Peace
Мариамче,сигурно си е някакъв ген,да..Надявам се да не е причината никакъв диабет.В сряда ще ходя,предполагам веднага след това ще ми кажата реzултатите.
Пък и не са чак тооолкова големи де,някои раждат бебета по 5 кила..Сестра ми примерно толкова се е родила,не че тогава са правели толкова иzследвания де..Твоите колко са тежали?

# 82
  • Свиленград
Здравейте!
Асе, браво за добрите новини!  bouquet
Мирката, благодаря ти за топлото посрещане. Легни си и не се притеснявай. Моят корем се стяга по няколко пъти горе и долу,но аз следвам съветите на Шейла и нищо не пия. Просто не мога да пия лекарства и ги повръщам,та за това се опитвам да ги избягвам. Просто си почивай и никакви черни мисли. Забелязала съм,че като се притесня и ме стяга корема веднага. Така че сега ти трябва само спокойствие. Помоли хората около теб да не те ядосват и да бъдат така добри да ти осигурят спокойна среда.
Мариам777, не съм видяла тортата,но като прочетох как я приготвяш....мммммммммммммм...искам и аз!   bouquet
Искам да попитам нещо административно. Вчера получих едни документи от моята фирма с поне 10 молби-декларации и заявления. Оказа се,че след втория болничен се подават разни молби-декларации и заявления към Социалното и НОИ за изплащане на обезщетения до 135-я ден от майчинството и след това до 315 ден,както и за ползване на майчинство след 315-я ден до навършване на 2 години на детето. Някой може ли да ми даде малко повече информация,защото ми стана пълна каша в главата. Дано да съм  го обяснила правилно.
За покупките и аз още чакам и то не за друго,а защото искам все хубави неща,които не мога да намеря в Свиленград. Та ще пазаруваме или от Пловдив,или от София.
Очаквам с нетърпение да видя снимките от новата среща. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХХ как ми се иска и аз да дойда. Всъщност ще бъда в София от 20 август,та ако искате можем да си направим една последна среща в този период,та и аз да се видя с Вас. Това е само предложение разбира се.
Хайде че дълго стана. Ще пиша пак тези дни. Цунки.  bouquet

# 83
Деси, плаващо - почти в деветия съм, ама не съвсем Wink
Иначе искам да ви се оплача... Аз хубаво давам съвети на Мирката, ама ако може някой да дойде и моя мъж да вкара в ред - ще съм безкрайно благодарна Peace Praynig
Тресе го яка предродилна депресия. Вика на детето, продължава да я шамари. Днес я удари пред акушерката в кабинета на доктора Confused аз пред хора не я удрям и сме говорили безброй пъти по този въпрос Rolling Eyes Не си бил починал на почивката... дразнела го... И аз реших, че сега като ни заведе при нашите ще останем за седмица или 10-тина дни. От една страна не искам да го облекчавам, а да си стъпи на краката и да се държи като голям човек. От друга - ако продължава така аз ще избухна и не знам дали това няма да е по-страшно Confused
онзи ден ми обяснява как той не бил готов да става баща първия път и сега също му идвало в повече... ooooh!
Имам нужда от курс за бъдещи татковци Peace
Искал да ходи на дискотека ooooh! Сигурно за някои от вас това няма да е странно, но той никога не е обичал да ходи по такива места Shocked Като бяхме гаджета с мъка го замъквах по разни клубове. Да не говорим колко обичам да пея. Точно два пъти е идвал с мен на караоке. Винаги ме водят приятели (мъже!)
Не знам какво го е прихванало, но съм сигурна, че големият син на Иринката се държи по-зряло от него Sad
И смятам като заминем известно време изобщо да не говоря с него. Само ще го карам да ми клипва, че се е прибрал и е ОК и толкоз.
Да поергенува като му се ще толкова... Не знам дали постъпвам правилно, но иначе аз ще го понеса тежко Sad Просто съм на крачка от това да се разрева и сериозно да повярвам, че хич не му пука Sad

# 84
Асенце, като те гледам така тъжна и много ми се ще да те нагушкам  Hug  Hug  Hug Мъжете от време на време ги хващат лудите, ама какво да ги правиш, ние си ги избираме  Crazy Ще му мине, сигурна съм и не вярвам да ги мисли тези неща, които е казал. Явно му е дошло в повече напрежението ooooh!
vilistar виж в началото на темата - Майчинството счетоводно. Там имаше някакво обяснение, но аз лично не съм наясно и ще разчитам на счетоводителя на фирмата  Peace

# 85
  • София
Асенце, мило, от твоя Иван не знам. Но от моя Симеон определено се държи по-добре  ooooh!
Кво му стана, не знам. Беше си мил и грижовен и откакто отиде да вземе Павел от Бургас и го нямаше 2 дни, се върна неузнаваем  Crossing Arms Дали майка му и баба му го подковаха там, дали слънчаса, дали е предродилна депресия - не знам, ама е тотално изперкал (той твърди, че аз съм изперкала).
На Мирето мъжа от месеци умишлено се сдържам да го коментирам, защото на моменти ужасно ме дразнят разказите й  Thinking, но го отдавам на това, че е младичка и се впряга повечко (дано да е така!)
Асе, и твоят нещо не е съвсем в час напоследък, като те слушам!
 #Crazy

# 86
Благодаря за съветите Hug
Асе не знам какво да ти кажа....и моят се държи като малко момче понякога в желанието си да се докаже като голям зрял и трезвомислещ мъж ooooh!Аз също съм си мислела да се прибера за няколко дни при майка ми и да си починем малко един от друг,но какво да и обяснявам-ще ме изкара мен виновна и още по-зле ще се почувствам!Вярно че двете имаме различни проблеми но поне източника е един-мъжете ни!!Аз лично мисля че когато един човек се държи по този начин споровете и нервите няма да помогнат-а понякога и един кротък разговор може да премине в спор защото се чувства притиснат!!!Изхождам от моя "голям мъж' PeaceИ поради тази причина просто бих станала и бих го оставила сам със себе си за да размисли-а това ще стане когато остане самичък!Мое лично мнение разбира се всеки си познава "съкровището"и знае кое е най-добре за семейството му! Hug

# 87
Асенце, спокойно- не само твоя мъж се държи така!  Hug
Моят също не се държи по-добре. Вчера например ми се развика за нещо, а не бяхме само двамата... в това положение малко ми трябва и се разревах. Момичето, които беше с нас ми вика "и моят се държеше много лошо, като бях бременна!"  Confused
Ясно, че са поизнервени, ма все се надявах да се сдържат малко и да ни щадят...  Close

# 88
  • Свиленград
Асе, Мире, няма да сгрешите,ако ги оставите мъжете за малко сами. Те се притесняват по същия начин като нас. Страх ги е дали ще се справят с още едно попълнение, притесняват ги финансите и т.н. Моят мъж това лято го оставихме на няколко пъти сам за по 1-2 седмици и няма да ви кажа сега каква промяна виждам в него в поведението му. Постоянно ни казва колко ни обича, колко е затъжен за нас и как се правел на мъж,ама май не можел да живее без нас. Е, вярно е,че е поергенувал. Излизал с приятели 1-2 пъти и после....започна да го тресе носталгия по семейството. Дайте им малко почивка и на тях. Нали знаете,че мъжете вече не са силния пол.  ooooh! ooooh! ooooh!
Преди и аз така се дразнех,че мрънка,че му идвало в повече напрежението в работа и в къщи,ама в крайна сметка...нали това е семейството. Депресия е, ще отмине...повярвайте ми!  bouquet  bouquet  bouquet
Споко и да не се разплачете сега ЕЙ!
Цунки и лека нощ от нас.

# 89
Мирка, може бебето да е натиснало и zа това да е станал твърд корема ти. Но и дори да е било контракция, не бърzай с хапчетата. Теzи контракции са с определена цел... едната е да се подготви матката zа раждането, другата (която е още по важна) е да се помогне на раzвитието на бебето.  По време на контракции се отделя кортиzон, който кортиzона стимулира раzвитието на дробчетата на бебчетата.
Тук в Германия никой лекар няма да ти предпише магнеzий ей така zаради една две контракциики, а още по малко други лекарства. Те се намесват едва когато контракциите предиzвикват раzкритие или са прекалено начесто.

Я стига сте се притеснявали, че нищо не сте купили zа бебетата. Единственото нещо, което сме приготвили са тапетите, стоят в кашона zад гърба ми и чакат да бъдат налепени  Whistling . Така че ви бия по непукиzъм

Общи условия

Активация на акаунт