Деца с диабет - тема 4

• 45 815
  • 468
  •   1
Отговори
# 330
  • гр.Добрич
Clivia ние наскоро взехме такъв глюкомер и точно така беше с 10 ланцети и 10 тест ленти.
За трансмитера какво да ти кажа - просто трябва да се обадиш на Константинова, за да се разберете кога ще е свободна, че все е заета. Владо от Интерагро ще ви продаде игличката за 100лв и всъщност той ще сложи апаратчето и ще ви обясни как се работи с него. Няма опашка от чакащи, защото на никого не го предлагат. Даже не можаха да го намерят къде са го прибрали, въпреки че имахме предварителна уговорка. После се оказа че батериите му били свършили, че мъжа ми ходи да купува. Добре че поне затова се доестиха, че вече бяхме решили да си тръгваме. Самото апаратче нищо не ти показва на момента. След 3 дена се сваля и информцаията от него се разчита на компютър от Владимир. Ще ти я разпечата на листи и може да видиш как стоят нещата и вече да ги коментирате с Константинова. В нашия случай и това не стана, защото нея събота и неделя я нямаше, а Владо така и не и дал на нея разпечатка и просто си останахме с информацията за нас си. Общо взето е това.

Ние път от седмица сме със страшно високи захари вечер и ноще и дори бием по цяла единица Актрапид и пак едва сваля. За първи път такова чудо от 9 месеца. През ден долу-горе е добре, защото се срещат инсулините, но нощем какво става идея нямам. Доскоро беше обратно цяла нощ сваляше.

След малко тръгваме за София. Константинова е нощна смяна и ще слагаме помпата. Направо ще се скъсам от притеснение. Дано по-бързо схванем нещата и не пипнем вирус, че не ми се мисли.

# 331
Спинки, днес ли  ще слагате помпата? Ние днес сме на консултация, може да се засечем пред кабинета? Hug

# 332
Спинки, много ти благодаря за информацията   bouquet Аз сега ще звънна на безплатния телефон на Абот да попитам защо са махнати и така ли е трябвало да ми ги дадат от аптеката. И... стискам палци да налучкате бързо нещата с помпата.

# 333
Сега разговарях с фирмата и те ми обясниха нещо много важно:
   -когато човек си закупи сам Оптимум Ексийд, тогава получава 10 ленти и 10 игли
   -когато го вземаш по НЗОК, тогава тези неща са извадени от комплекта, но пък имаш подарък от фирмата 200 игли за ланцет  Shocked /които снощи никой не ми даде!!!  Twisted Evil/ Бяха така любезни да си запишат телефоните на аптеката и да се разберат с тях защо това дарение не се предоставя на клиента и току-що ми се обадиха от аптеката,че се извиняват за "пропуска" си и да отида да си ги взема. Явно са искали малко парички да си изкарат на наш гръб.

# 334
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=94110454     tova mi go prati edna maika na dete s diabet koqqto e v amerika i mi kaza da vi go pratq za6toto tq e mn zaeta i nqma mn vreme.govorqt na angliiski i az ni6to nerazbrah za6toto ne znam ezika no ako nqkoq go znae po dobre za6toto 6te moje da go prevede na drugite,kogato ima vreme.

# 335
tova e lekarkata koyato e otkrila che vaksinata za tuberkolozata pomaga na pankreasa da se vazstanovi.tova mi go napisa  tazi jena.

# 336
# 337
  • София
Успяхме да вземем лентичките, ура!
И освен това, си намерихме "нашата" аптека, че ми писна от нацупени физиономии Naughty
(специални благодарности на Тедивас Wink)

# 338
Льоня браво. На нас днес или утре ни предстои Laughing. Иначе вчера бяхме на консултация и както и предполагах, ГХ от 6,8 вече е 7,5 Cry. Обаче имам и обяснение де, тръгването на детска градина, тя около месец се хранеше там, и не на последно място - зверския вирус, който изкара. Захарите около 10тина дни бяха 18-20mmol постоянно. Разказа ни играта тогава. От вчера ми е много гадно от факта, но се надявам следващия път да се върнем на добрия ГХ.

# 339
  • гр.Добрич
От днес сме с помпата и аз съм в шаш и паника. Там уж всичко ми беше ясно, а като се прибрахем гледам като пате. Embarassed

# 340
        Имам един въпрос: Моето захарче при инжектиране на инсулин в повечето от случаите се оплаква, че я боли.  И това е не при убожденето, а малко след като инжектирам инсулина. Сменяме редовно иглите и местата за слагане на инсулина. На трикратен режим сме - два пъти Актрапид и един път Микстард 30. Това нормално ли е?

# 341
Спинки, ще помагаме. Знам колко е трудно в началото.

# 342
Привет на всички борбени родители!
чета редовно , но не пиша защото при нас нещата са много променливи и захарите постоянно варират и е направо ужас. Много се  радвам, че  все повече изтерзани родители ще се успокоят поне малко като поставят помпа и се надявам и ние скоро да имаме нормална КЗ и малко да си отпочинем, а за помпа много ми се иска да поставим скоро, макар, че притесненията остават, но  като чета си мисля, че все пак не са така срашни като без помпа и тове е бъдещето. Никой не споменава запредстоящия концерт, защото на никой не му у до концерти , но все пак ще ходите ли.

# 343
Нашата група ще ходи на концерта./ако всичко е наред де.../ Peace

# 344
И ние ще ходим на концерта  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт