Отговори
# 75
Харем,  Hug! Сигурна съм,че новините ще са добри!  Peace Честита ви новинка за принцеска!  Grinning
Бамби,относно въпроса до каква възраст детенце да спинка в стаята с мама и тати- зависи от самото детенце - ако е неспокойно вечер,ако е болнавичко,ако,ако,ако...разбира се,че е по-добре да си е при мама и тати,но ако е спокойна душичка и спинка като бубка-не виждам какъв е приблема да си е саминко дори още на няколко месеца! Аз нямах избор с дъщеря ми,защото живеехме при моите родители и тя спеше при нас до 1г и 4мес,но ако имах възможност щях да я отделя още на 4 месеца!  Peace
Относно леглата...купихме дървено легло-люлка (410лв) още преди да се роди дъщеря ми,но така и не е спала нито веднъж в него! Сега вече й е плитко и се страхувам,че може да падне от него! И така сега леглото го ползваме за кош за играчки!  ooooh! Малкия принц обаче ще спинка в него,живот и здраве! Peace

# 76
Да ви попитам, кога е добре да се избере лекар за раждането?
Мисля, че в началото на 3-ят триместър е добре да си се насочила вече.

bubabo, тази количка май ще е 4х4 Simple Smile

# 77
Да ви попитам, кога е добре да се избере лекар за раждането?
Мисля, че в началото на 3-ят триместър е добре да си се насочила вече.
Peace

# 78
Харем  Hug много се радвам ,че си добре  .Бъди сигорна ,че всичко с изледванияте ще е добре .Честито ти розово  stork-girl

За кошарката и аз съм си харесала от тези дето са с люлка и после стават не легло.Но за това бебчето да спи  в нашето легло не съм съгласна много.Количка още не ми е допаднала.
Лек ден .

# 79
Бубабо,от къде толко познания за количките,направо ме изуми Shocked,аз даже незнам какъво е да има зимен кош и амортисьори   newsm78.
Аз също мислех креватчето да е с люлка и да става за по-голямо детенце,значи струват около 400лв.Явно тези легълца са хит.
Нооо,ще потрая още малко,преди да хукна по магазините,голямо харчене ше падне #Crazy!

# 80
Браво на вас майчета вие мислите за всичко от сега. И колички и легълца...
При нас бебчо ще спи в нашата спалня, но още не съм мислила за легло и количка.

# 81
  • На брега на реката
Аз до сега само съм оглеждала и на нищо конкретно не съм се спряла. Много ми харесват легълцата, които стават и като поотрасне бебчо. Обаче все по-често се замислям и за сгъваемите кошарки. Много практични ми изглеждат, могат да се пренасят навсякъде, от кака ми знам, че са с големината на куфарче, когато се сгъне. За малки апартаменти е супер  Rolling Eyes

# 82
Аз до сега само съм оглеждала и на нищо конкретно не съм се спряла. Много ми харесват легълцата, които стават и като поотрасне бебчо. Обаче все по-често се замислям и за сгъваемите кошарки. Много практични ми изглеждат, могат да се пренасят навсякъде, от кака ми знам, че са с големината на куфарче, когато се сгъне. За малки апартаменти е супер  Rolling Eyes
На мен ми трябва точно такова "куфарче" като се разгъне знаеш ли колко място заема? В нашата спалня е тясно и незнам какво мога да побера newsm78

# 83
Решили сме да е с големи помпещи гуми, амортисьори, да е викоса, че съм висока, да има зимен кош, алуминиева рама, 4 колела, да се сгъва и хиляда още неща.

същото нещо и ние сме си намислили само че искам да е с три колелета, и задължително държа на цялата дръжка да не са две отделни. Харесах си няколко до сега едната е на Куини, другата е на Фил и третата е на Кенгуро ...и то защото ми казаха че е много лека около 8 кг. което е супер. Не съм виждала на живо никоя и като ги разгледам и видя как се сглобяват ще реша.

# 84
Решили сме да е с големи помпещи гуми, амортисьори, да е викоса, че съм висока, да има зимен кош, алуминиева рама, 4 колела, да се сгъва и хиляда още неща.

същото нещо и ние сме си намислили само че искам да е с три колелета, и задължително държа на цялата дръжка да не са две отделни. Харесах си няколко до сега едната е на Куини, другата е на Фил и третата е на Кенгуро ...и то защото ми казаха че е много лека около 8 кг. което е супер. Не съм виждала на живо никоя и като ги разгледам и видя как се сглобяват ще реша.
Изключително важно е количката да е лека иначе ще се озорим но съм чувала че тези с три колелета не са много маневрени.

# 85
  • София
Tedi_Nikolova, ето оттук взех идеите за детската стая:
http://www.martineli.com/products_bg.php?secID=7

Освен това си харесах от магазин Zona for home в София. Не са скъпи, цялата детска стая излиза около 900 лв.

За сгъваемите кошарки - имаме една във Варна, сгъва се не точно като куфар, по-скоро като палатка или спален чувал (не знам как да го обясня  Embarassed) Ето такава е:
http://family-bg.com/prX_1037.htm

# 86
  • София
Здравейте,

отдавна не съм се включвала, а само ви чета.....ама вие мн. бързо пишете Wink

Pepi_Nikolova  аз работя близо до МОЛ-а , но не мога да излизам за дълги обедни почивки, тъка че може на следобедно кафенце, а??

И нашето бебче ще спи в началото при нас...иначе е голяма съсипия да се става по 100 пъти на нощ и да преминаваш целият апартамент.  Баткато спеше до миналата година в една стая с нас, след което ние "се изнесохме" в другата спалня и го оставихме сам.

Някой спомена сгъваемите легла- те са супер удобни: ползвали сме го до 3 год. за баби, за море[b],но не е стабилно и удобно за постоянно[/b], т.е. детето расте, движи се повече в леглото, а то се клатушка.  

Иначе това легло + столчето за кола са инвестициите, които се ползват най-дълго време и си заслужават всеки лев.

За първото ни дете си взехме стандартно легло, детско, с решетка и с 2 чекмеджета от долу. Мн. удобно, защото:
* В първите месеци, има опция да се качи матрака нагоре, т.е. не се навеждаш до долу.
* Като почне да се изправя само 9-12 мес., му сваляш матрачето на долу и решетката го пази
* Като стана тежък 2-3 год. , за да не го вдигам- махнахме решетките, за да си става сам
* Ползвахме го до сега, защото е с дълж 1.40 м. ( т.е.до 1-ви клас може да се ползва), а сега му взехме вече детско-юношеска стая.

Тъка че мога да ви посъветвам, да си вземете легло с дълж. НЕ 1,20м. , а 1,40 м....И да не се лъжете с разни там" шкафове за повиване,  приставка за ваничка" и т.н, защото ще ползвате тази екстра не повече от 6-7 мес. После бебо ще стане по-буен във водата и ще се наложи да се къпе в банята.

..Ако се сетя за други полезни съвети- ще пиша Heart Eyes

# 87
Изключително важно е количката да е лека иначе ще се озорим но съм чувала че тези с три колелета не са много маневрени.

до сега които съм пробвала на приятелки мисля точно обратното много са маневрени, но в повечето случаи са много тежки  Rolling Eyes та тази ако наистина е 8 кг. на Кенгуро това ще е моята количка...ще видим Simple Smile

# 88
аз все още се чудя.по принцип нямам търпение да тръгна по магазините и да пазаря но след 2 -3 месеца ще започна.за кошара незнам какво да правя-комшийката на баб ми и дала една много сладка кошарка която е супер запазена на всичко отгоре е розова с бяла решетка много е куклинска,но не мога да се реша дали да я взема или да си купя нова-някак си за първо детенце да ми е втора употреба newsm78 а пък в крайна сметка така или иначе ние живеем в майка ми и до 2-3 години можеби ще ес изнесем а кошарката ще остане в майка и тогава вече да купим направо детска стая на дедето абе и аз не знам.но мисля че ще иползвам тази въпросна кошара а ще инвестирам повечко в гтина количка

# 89
bubabo, а защо ти е казал лекаря, че трябва да пие аспирин? Аз пия Аспирин Протект от 100 мг, защото ми откриха генотип 4G/4G по  PAI и трябва да пия аспирин докъм 35 седмица, за да ми разрежда кръвта...Четох из нета, че под 150 мг е безопасен за бебето, но на листовката на самото лекарство пише, че не се препоръчва приемането му в последния триместър от бремеността!
Аз ще трябва да продължа да го пия (иначе алтернативата е по-лоша...някакви инжекции), но моя съвет е ти да се посъветваш и да видиш трябва ли или не! Няма смисъл да го взимаш, ако няма конкретна причина (както е в моя случай:() И като имаш повече инфо пиши, че мен доста ме мъчи този аспирин-всяка сутрин,когато го пия ме е яд, ама като се налага...
Аз днес съм почивка и ще легна да поспинкам (и аз съм от отбора на сънливите и нервните):о)

Общи условия

Активация на акаунт