Allons enfants... и не само enfants - Франция - 15

• 20 123
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Павчето, здравей! И ние започваме адаптация в яслата на 8 септември. Нашият мъж е голям уж, на цели 2, ама ми е доста притеснено, че си е той мамино и бабино момче, голям ревльо.
Ще споделяме опит и вълнения.

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 22:22 от mariakara

# 211
Mariakara,много се радвам,че те има Hug
 А при вас нагоре,в Париж що така една седмица по-късно,ние започваме от другия понеделник!
Абе,моя Данчо Калпазанчо уж е много оперен,ама досега все мама сама го е гледала,че незнам и ние как ще сме Praynig
Аз сега съм се заела да изчитам всички темички от началото,където съм все още и тепърва ще се запознавам по обстойно  с всички ви и ще съпреживявам,така,че за мен Гого е току-що роден smile3503

# 212
Едно бързо ку-ку от мен.
 Мегита, лек път, не ми се вярва да имаш проблеми, но вземи че се обади като се появиш на местна територия, че Жалана откакто уж е тук, зачезна тотално в предсватбени подготовки Laughing

Леле, Мария, ама че почивка, но вие пък защо все си избирате това място с такова ветровито име за ваканция? И така да не се разберете с Роца че сте заедно на едно място - със сигурност щяхте да постоплите ситуацията ако се бяхте намерили Grinning 
Е, ние пък нямаме разочарования, след като нямахме ваканция Mr. Green
Всички дечица вече се прибраха и екшъна започва с нова сила. Моля се да се отвори парашута на Мирянка в училището, макар че няма възраст още. Но пък вече е напълно "пропр" и готова за нови подвизи, така че ще й дойде много по-добре градината отколкото бебетата при нунуто.

А момченцата са друго нещо - Павчето, Мария, напълно ви разбирам, момченцата са си привързани към мама и въобще са си специални. Моят "батко" Сашо например е много доволен, че бейби му намира и носи пантофите - кой знае защо го смята за нещо нормално

Хайде, приятен ден  bouquet

# 213
  • пак на Рив Гош
Върнахме се!
С повръщаща в колата Камбанка Simple Smile. Изкрахме супер, преядохме с бриоши, снимки ще кача като ги сортираме довечера Simple Smile.
Мария, бях останала с впечателнието, че вие само за една седмица ще ходите.  Иначе щях да ти взема телефона от Надин и да ти звънна да се уговорим да се видим на по някой сладолед Sad А в събота даже бяхме в Сен-Жан. Нищо, дано да успееш да дойдеш на следващата парижка среща.  Laughing И нас ни продуха, ама аз нали бях ходила вече на океана, та знаех как е Simple Smile. Но пък ние много на плаж и не ходихме (не ми е препоръчтелно заради флебита), та обикаляхме къде ли не. Ходихме и до Puy du Fou, много ни хареса!

Блонди, не видях дали някой ти е отговорил (то и парижанките сме по отпуски по това време) - метрото в Париж работи до 0h30 - 1h00 в зависимост от линиите.

Мегита, лек път и да пишеш от френска земя.

Шомоне, майна, кога се връщате?

Чумби, много напред с материала твоята госпожица!  Grinning Имаш ли шансове да я вземат на училище? със сигурност ще и е по-интересно, отколкото при нунуто. Камбанка нали беше само на половин ден, накрая даже не искаше да ходи при "Нана", а да стои по цял ден в училище. А тя и през нощта ли е "пропр"? А вие изобщо ли няма да почивате тази година?

Отивам да се къпя, между две перални.

# 214
Хора, телефонът ми след 20 дни провървя, ама нетът - НИЕТ. Франс телеком са смотаняци! Като ми вкарат, ще пиша повече.

Роца, чакам те за бира  Laughing

Флоралпина къде замина? ( даже стана с рима...)

# 215
Роца, ти си доказателството,че спопред това как е настроен човек, дали е позитивен или напротив, вечно мрънкащ (като мен), на едно и също гадно -ветровито-валящо място може да се изкара супер или супер тъпо.... И аз не разбрах това изречение, ама нямам време да го преправям Joy
Аз тръгнах наистина с фанфари, нямах време за детаилите на организацията накрая, покрай счупени коли, план Б, Ц и други, та нито с теб , нито с Нантските мами успях да се организирам.
( а за Парижка среща, кой знае може и да успея да дойда, стига някой да ме информира... Wink)

чумби, ти ще си ми успокоението-щом "наборката " ще тръгва на матернел, та ние с една ясла ли няма да се преборим. И "пропр"...срам, срам за мен (признавам, че не правя никакви постъпки в тази насока още).
Роца, ще се надявам и моят хубостник да предпочете компанията на другарчетата в яслата пред баба си.

Мистик, кураж в битката с телекомите. Спомням си, че след нащето местене останахме и ние около два месеца откъснати от света. Кога започвате вие яслата?

# 216
Хора,кажете как се качва снимка,че нещо не разбирам newsm12
А после ще пусна и сайта със снимките на Дани да се запознаете по-добре с нас smile3503

# 217
  • пак на Рив Гош
Павче, качването на снимки е лесно Simple Smile.
Ако нямаш онлайн албуми, първо трябва да си създадеш такъв. Регистрираш се в някой от хостинг-сайтовете - например, Multiply, Webshots, Photobucket, Flickr, (Picasa към Гугъл), snimka.bg..., създаваш си албумите и ги пълниш със снимки Simple Smile.
Имай предвид, че в някои сайтове безплатните албуми са с ограничен капацитет (например, във Flickr имаш право да качиш до 200 снимки безплатно, после искат да си плащаш).
Като си правиш албума, можеш да го направиш личен (с парола, която да даваш после при нужда), или публичен, така че всеки да може да ти разгледа снимките. По подразбиране, новосъздадените албуми са публични, после с настройките си ограничаваш достъпа на външни лица.
След като вече снимките ти са качени в онлайн албума, копираш url адреса на албума и го залепяш ("пействаш") в поста тук. Ако има повече снимки, отиваш на тази, от която искаш да започне разглеждането и копираш нейния адрес. Ако искаш да се отвори само една снимка, а не целият албум, отиваш на снимката, която искаш да постнеш, клликваш с десния бутон на мишката, от менюто избираш "Properties" (Propriétés", ако браузърът ти е на френски), отваря ти се едно прозорче с характеристиките на снимката, оттам избираш адреса ("Emplacement", не се сещам в момента как е на английски), селекционираш го, копираш го и го залепваш в поста тук. После публикуваш поста си Wink.
Има и възможност директно да вмъкнеш снимка в поста, но трябва да не надвишава определени размери и не можеш да публикуваш множество снимки, защото се натоварва сървъра на БГ-Мамма. Затова се препоръчва да се пускат направо линкове. Поивече указания може да видиш тук.
Ако имаш още въпроси, питай Simple Smile.
Ние днес бяхме на басейн, двама тийнейджъри без малко щяха да ми се стоварят на главата, докато си плувах кротко и заглеждах единия спасител (то без очила най-вече един силует виждах  Laughing ).

Дописвам, за да не флудвам Simple Smile
След като забих 3 пъти сървъра на Мултиплай, най-накрая успях да кача малко ваканционни снимки :
Ето ги, тазгодишните започват от номер 13 (предишните от Вандé са отпреди 3 години).

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 00:15 от Роца

# 218
Ехооо мадами.Завърнахме се от море и сега се готвим за завръщане след тримесечен престой тук хич не ми се връща ама няма как Simple SmileВ понеделник летим.Стискайте палци, че след тези самолетни инциденти доста се стресирах.

# 219
Роца,мерси много за изчерпателната информация,ще я предоставя обаче утре вечер на милото,че мен хич ме няма,имаме албум онлайн на Дани,но снимката,която искам да кача я няма там,ще трябва  да я видим тая работа newsm12
Mari_rus,безпроблемен полет newsm10
Mystic,хайде,чакаме те!!!!

Мариакара,абе,пак като сте сменили въздуха,друго е,нищо,че времето е било лошо,аз и за толкова бях петимна тая година,ама цък Weary
Днес бяхме в яслата с Дани да ни връчат официално договора newsm44
После ни разведоха да визитираме,на него разбира се веднага му хареса в двора с люлките,оставих го там,докато на мен лелката ми показва стаите вътре и по една време вече го гледам в обятията на другата лелка с пълен глас newsm45Как ще се адаптирваме,незнам,в понеделник 30минути ще съм с него,на другия ден ще е там за половин ден без мен и после незнам smile3518
После,докато бяхме там учителката разказа една приказка и изпя една песничка,чак аз зяпах с отворена уста smile3501
,но нашия отиде зад нея да се пързаля smile3534
Хайде,че се събужда вече,и то с рев!!!

# 220
Rotsa, zdravey,
KAk sme, az kakto obiknoveno minavam sa malko.
Imam da ti vrushtam neshto-porte bebe -ot 100godini i napravoo vi e neudobno ve4e, ot koga se kania, no e kraino vreme da namerim vreme da se vidim .
dokolkoto znam Zlato se vrushta ot Bg tezi dni,
Nie si byahme suhto za 3sedmitsi,
Moiat malukk palavnik mi s4upi portable i zagubih vsi4ki tel N, taka 4e sega se opitvam postepenno da gi nameria.Skype ne polzvam za momenta, zaradi kapriznia linux, taka 4e ako vidhs tezi redove, dai znak tuk, za da se ogovorim da se sreshnem po parigkite kafeta.Vsi4ko nai-hubavo ot men i shte 4akam vesti

# 221
Привет банда!
Вчера беше дългото уморително пътуване. Към немските авиолинии забележки нямам никакви, но децата ни изтощиха тотално. Бобо вече е по-разумен, но Ники е палав за трима. Подробности от изпълненията ще ви спестя, да не уплашим кандидат-мамите.

Ваканцията в Бг беше дълга, хубава, полезна и разтоварваща за всички. Децата се разглезиха при баба, аз успях да си почина, таткото и той - да си почине от нас. Сега - с нови сили ще борим предстоящите предизвикателства пред семейството. Които са си сериозни, сили си трябват.

Днес бях на втората ехография тук - всичко е наред с бебата. Излязоха и окончателните резултати от амниоцентезата - наред са нещата, само дето брах страх толкова време.
Утре съм на преглед, да видим доки какво ще измисли за контракциите.

Още ме чака половината багаж неоправен, затова днес по-телеграфно, а утре ще ви чета как сте, че много съм изпуснала.

Целувки на всички!

# 222
Павчето, благодаря Hug Дано да е безпроблемен Praynig
Сбъдващи, радвам се за теб и бебка HugЩе ти даваме кураж до края на бременноста Hug и накаря ще се радваме на една малка принцеса Hug
Мадами, да ви попитам някой ми беше изпатил координатите на бг свещеник в Париж, може ли пак че изгубих някъде записаното.Става въпрос за уговорка за кръщенето на Дая.

# 223
Hora jiva sum  newsm47
otui nagore pisah, pisah i vsi4ko se iztri  Close
nie zacheznahme za Alpite i njamah vuzmojnost da pisha, otui nagore imam problem s neta na moja komputer i veche otkacham bez nego;
v nas e remont i kochina, sladkarja ne moje da mi napravi tortata, kojato iskah i mi predlega samo torta vuv formata na ekleri, sigurno gi znaete biuli sa tradicionni  Crossing Arms ujasno grozni.
Nai nakrja mi predlovi japonski deserti, koito rabira se njama vuzmojnost da razrejem  Confused, ide mi da gi ubija teja frenski sladkari. Bil sladkar na svatbata na edin cheih, a ne moje da mi napravi torta na tri etaja  smile3514
Curkvata mi beshe ujasno grozna, dobre che uspja s 300 zora, ama naistina da ja smenja s katedralata v blizkija grad, tolkova imam da vi razpravjam che klaviaturata mi pushi.
Shte vi ostavjam che mniogo gadno s tazi latinica, shte razucha kilirizatora kato imam vreme, sega otivam da izbiram pesni za svatbata

Celuvki i pregrudki na vsichki   bouquet

# 224
Марирус, ето:
 Eglise bulgare orthodoxe
Paroisse Orthodoxe Bulgare "St. Euthyme de Tarnovo" :
Chapelle "Les Quatre Evangélistes"
1, rue de la Croix Moreaux, 75018-Paris
Métro 12, Porte de la Chapelle/Max Dormoy), bus N°60 (Tristan Tzara) ou N°65 (Bourcy). Hiéromoine Emilian Bocanovski : tél.: 06 68 83 44 40 ;i podiacre Nikolay Radkov : tél.: 01 43 79 91 52.
[/color]

жалана, успех!То големи подготовки, голямо чудо, бе! После ще имаш да разказваш

Общи условия

Активация на акаунт