Болница ТОКУДА-2

• 141 298
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На последните отворени врати една мама зададе въпроса за витамин К, обясниха че преди време са давали профилкатично на всички бебета сироп витамин К, внос от Япония. Но тъй като количеството се е изчерпало, сега бият витамин К само при необходимост. Иначе чакат внос.

# 121
Аз продължавам да си мисля, ме избор на анестезиолог в случая е напълно излишно.

И аз така... Simple Smile

Котката Марта какъв е този витамин К за който говориш?

В много държави е предвидена профилактика на новороденото с витамин К (мускулна инжекция или орален прием) с цел предотвратяване на кръвоизливи в ранния период след раждането (до 30-ия ден), когато черният дроб още не е поел напълно функцията си. За съжаление в БГ такава профилактика не се провежда по финансови причини и Токуда беше единствената болница, в която имаше такава практика.
Адски тъпо, защото това беше една от основните причини да се насоча натам. Сега не знам как ще организирам за по-малко от седмица ампула витамин К  newsm78

# 122
  • София
Жалко че го няма като практика и в другите АГ болници Sad

# 123
Това за витамин К за пръв път го чувам. Странно, но и в болницата нищо не казаха за това  newsm78 Явно са го попропуснали, защото и в епикризата, където уж е описано всичко не го пише.
А между другото на имунизации има нещо ФКУ. Някой дали знае какво е това ФКУ?

# 124
Котката Марта, права си, че и най-големият специалист може да сбърка и че и младите стажанти трябва да се обучават. Но все пак точно при раждане в никакъв случай не бих искала бебето или аз да сме нещо като опитни зайчета. Плюс това не знам как стои въпросът с персонала, ако до стажанта няма специалист, който да го наблюдава... Това имах предвид като ти казах да заложиш на сигурното. Да съм само аз нещо като обект на изследване - хайде, мога да го приема, но бебето - в никакъв случай. Или поне това е моето мнение, не ангажирам никого с него. Така или иначе държавата и медицината ни са цъфнали...

# 125
Котката Марта, права си, че и най-големият специалист може да сбърка и че и младите стажанти трябва да се обучават. Но все пак точно при раждане в никакъв случай не бих искала бебето или аз да сме нещо като опитни зайчета. Плюс това не знам как стои въпросът с персонала, ако до стажанта няма специалист, който да го наблюдава... Това имах предвид като ти казах да заложиш на сигурното. Да съм само аз нещо като обект на изследване - хайде, мога да го приема, но бебето - в никакъв случай. Или поне това е моето мнение, не ангажирам никого с него. Така или иначе държавата и медицината ни са цъфнали...

Разбирам те Simple Smile Просто казвам, че нямам притеснения от такъв характер. Стажант (студент) никой няма да остави сам да води операция, а специализантите са дипломирани лекари. Спиналната упойка така или иначе не е опасна за бебето, а мен най-много да ме боли глава след това, ако не е поставена сръчно.

амаринова, ФКУ е съкращение за фенилкетонурия - генетични заболяване на обмяната, за което се изследва в първите дни след раждането, както и за вродена хипотиреоза (намалена функция на щитовидната жлеза).

# 126
Момичета, моля ви препоръчайте някой лекар за следене на бременност в Токуда, от кого сте доволни?
Ако не се следи бременността в Токуда, колко време преди раждането трябва да се избере лекар там, ако искаш там да родиш?

# 127
Момичета, моля ви препоръчайте някой лекар за следене на бременност в Токуда, от кого сте доволни?
Ако не се следи бременността в Токуда, колко време преди раждането трябва да се избере лекар там, ако искаш там да родиш?

Достатъчно е да си запишеш предродилна консултация при лекар по твой избор за 8-ми месец от бременността (имай предвид, че трябва да си запишеш часа около месец по-рано). Вярно, че в момента има отлив пред кабинетите, но все пак отпускарския сезон скоро свършва и пак ще настане ад.

Зависи какви предпочитания имаш към лекаря. Аз предпочитам мъже - това са основни Диков и Димитров, и двамата са бивши кадри на Майчин Дом. Диков е доста претоварен, Димитров е достатъчно добър, затова избрах него. УСПЕХ!

# 128
  • ул. "Мечтание"

Аз съм доволна от моята лекарка - д-р Герганова. Избрах я основно защото не работи по ЗК и не е толкова претоварена, като останалите доктори. Но за часове също трудно се записваш, защото приема само в петък.
Мисля, че почти всички са добри, така че общо взето по "хубост" може да си избереш!

# 129
амаринова, ФКУ е съкращение за фенилкетонурия - генетични заболяване на обмяната, за което се изследва в първите дни след раждането, както и за вродена хипотиреоза (намалена функция на щитовидната жлеза).

Котката Марта мерси  Hug явно не е вит. К

# 130
e_lucky, наистина всички са добри, ако не се лъжа повечето са от МД /Карагьозов си ги е довел оттам/. Диков и Лазарова са добри и за секцио и за вагинално раждане. Абе, всички стават. Вярно, напливът е голям и записвах час месец предварително. Не се притеснявай, и гинеколозите и анестезиолозите и неонатолозите са на ниво и се грижат страхотно и за мамите и за бебоците. Аз лично родих секцио, избрах обаче да ми сложат епидурален катетър за обезболяване след това, все пак си е операция; много лесно се раздвижих и не спрях да обикалям коридорите, да ходя при бебо и т.н. С две думи: страхотни хора!

# 131
  Здравейте бъдещи и настоящи мами  Simple Smile! Да се включа и аз с един може би глупав въпрос. Предтои ми да раждам този месец(може и всеки момент  Embarassed ). Та въпросът ми е когато зараждаш къде точно отиваш? Казаха ми, че ако е извън работно време трябва да се отиде на задния вход- където е Спешната помощ. Но ако си е примерно през деня, тогава какво.... на централна регистратура ли, на 3-я етаж където е родилното ли, на локалната регистратуре на АГ-то на 2-я етаж ли  ..... или къде? Ако е последния вариянт- определено ме притеснява, защото винаги има много хора, а на мен може вече да са ми изтекли водите, и нещата да не са за чакане.... Леко съм притеснена по този въпрос, защото до сега колкото пъти съм ходила в Токуда винаги е било свързано с мноооого чакане. Вие какво знаете "на тази тема"?

# 132
  • ул. "Мечтание"
Ако тръгнеш да раждаш първата ти работа е да се обадиш на лекаря ти, той ще ти каже къде да отидеши какво да правиш. Когато аз тръгнах да раждам беше през деня. Обадих се надокторката ми. Тя ми каза да отида в кабинета на втория етаж за запис и да ме прегледа. След което оправихме документите да ме пиремат и отидохме на третия етаж в родилното.

При някакъв спеше случай - отиваш където е спешното звено. Но пак е добре първо на доктора си да се обадиш!

# 133
Здравейте, някой знае ли какво е допълнителното заплащане, ако на бебето се наложи по-дълъг престой в кувьоз?

И още нещо, което попитах вече и в темата за Тина Киркова: има ли мами на близнаци, родили в Токуда? Обсъждали ли сте опцията естествено раждане, или заради самия факт, че са двечки, ви поставиха единствено секциото като възможност?

# 134
Здравейте, някой знае ли какво е допълнителното заплащане, ако на бебето се наложи по-дълъг престой в кувьоз?
Гризката аз като раждах миналия месец в моята стая имаше едно много малко бебче. Тъй като изписването му беше под въпрос, казаха на майката, че трябва да заплати по 25 лв. на вечер и сама да се спасява с храната  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт