Болница ТОКУДА-2

• 139 821
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря за отговорите, момичета; успокоявате ме. Щом болката е въпрос на 3 дена - става. Пък и наистина - тогава, живот и здраве, бебето зарежда с енергия и спокойствие. abel, значи като чета отговора ти и аз май ще направя като тебе, да си искам да ми сложат такъв епидурален катетър, допада ми това че с него може да се регулира болкоуспокояващото и това че явно няма да ме боцкат повече.
Може ли да ми кажете нещо за АГ докторите и по-специално за Кирякова или Лазарова, колебая се между двете; чета навсякоде каквото намеря и всяко мнение ще ми е от полза. Мерси предварително. Още не съм си записала час, та да знам за коя да го направя.
Лека вечер на всички.

И двете присъстваха на моето раждане Grinning Кирякова беше моята лекарка, а Лазарова беше дежурна. И от двете съм много доволна. Само дето моето раждане беше нормално Wink

# 691
И аз вече мога да споделя мнение за раждане в Токуда Simple Smile. Доволна съм и отново бих раждала там. Ето по-подробно:
Родих със спешно секцио при др Герганова. Нито за момент не съм почуствала неудобство в подготовката за раждането (аз съм доста притеснителна и срамежлива). Поисках да ме раздвижат още същият ден. Болеше ме най-много на следващият ден, а след това само леко ме придърпваше от време на време. АГ персоналът беше мил и се грижеше добре за мен. Неонатолозите също са много внимателни. Забележки имам към някои от медицинските сестри, които се грижат за бебетата - дават противоречиви съвети за кърмене; предпочитат да дадат АМ; коментират майките; гледат намусено някои майки...
Изключително съм благодарна на др. Герганова. След операцията често ме посещаваше, научи ме и ми показа как да кърмя, проверяваше и Бебо как е. Общо взето това е.  Peace

# 692
  • Sofia
Раждах секцио при Кирякова. Имам ПРЕКРАСНИ впечатления. Мила, внимателна, страшно грижовна. Мнооого съм доволна Peace

# 693
  • София
Е, добре при положение, че аз имам официален документ, на който си пише-А+, защо ще трябва да ме дупчат пак и да плащам за още едно изследване, което е напълно излишно. Все пак кръвната група си е постоянна и като ти я измерят веднъж и това е.
Не виждам смисъл и ще откажа да ми го правят, просто за да ми вземат парите.

И аз имах изследване от една лаборатория , даже имам картонче с резус фактор положителен, и след това като се изследвах във Вита, бях отрицателен. После ходих и в Кандиларов за по сигурно, и там отрицателен.
Зависи от метода по който изследват. Прави са да искат сигурност, защото всичко се случва. Тук няма практика срещу резултата да пише освен реф. стойности и какъв метод е използван за теста.
Парите в случая не са от значение.
Какви хора сте, можете да дадете 2000 лв за раждане, а ви се свидят 10 лв за един тест!

# 694
Не не ми се свидят 10 лв. за някакво изследване, което за себе си специално знам, че е безсмислено, защото съм го правила многооо пъти, а и нашите и двамата са А+ така, че е безпредметно.
Смятам, че въпросът е принципен и бих дала 2000лв за раждане, но не и 10лв за това изследване.
Ако при теб asia_nika, приоритетите са по друг начин са подредени, твой проблем  Naughty.

# 695
Здравейте мами,дали имате информация Токуда дали са подновили договора със Дженерали Закрила.Бяха ми казали че до края на месеца трябва да го подновят,но щял да бъде при други условия-най-вероятно по лоши..Моля ако някоя от вас има информация да пише. Hug

# 696
  • София
Здравейте мами,дали имате информация Токуда дали са подновили договора със Дженерали Закрила.Бяха ми казали че до края на месеца трябва да го подновят,но щял да бъде при други условия-най-вероятно по лоши..Моля ако някоя от вас има информация да пише. Hug
Току що се връщам от Токуда - плащах си всичко и ми издават фактури за пред Дженерали. Все още няма договор. От Токуда твърдят че щяло да го има скоро (и миналата година така имало забавяне), но от Дженерали на мен ми казват че нов договор няма да има .... върви ги разбирай ...
Преди време имаше репортаж по телевизията, че от Токуда правели разни измами с цел извличане на средства от НЗОК или Осигурителните фондове като измислят процедури на пациенти, на които не са им правени в действителност.
Може и да има нещо вярно ... знае ли човек ...

# 697
На мен също ми казаха от Дженерали, че засега не се предвижда подписване на договор. Поискай в Токуда да ти издават фактури всеки път и после ще си възстановиш направените разходи.

# 698
           Здравейте Simple Smile,  аз съм с разширена опция на договора с Дженерали, има ли мами с разширен пакет на които Дженерали им покри раждането?
      На мен ми казаха същото, бях на преглед на 23.01., че засега нямало договор, че така се било забавяло подписването и преди, дано да го подпишат, че процедурата с даването на "Дженералската" карта си беше голямо удобство..
      Аз ходя при д-р Кирякова, много е мила, засега нямам никакви оплаквания и съм много доволна, преглежда само в петък до 14 ч.... Направи ми впечатление обаче, че като кажа искам час за преглед ми взимат 30 лв. , а като кажа час за женска консултация ми взимат 15 лв., а и при двете срещатата ми с лекарката протича по един и същи начин.
      Това с източването ми се вижда една голяма завист към болницата, все пак едно от малкото болнични заведения е в които получаваш, адекватна медицинска помощ и ти обръщат внимание, като на бял човек в нормална европейска държава..
 А сега се зачетох във форума на зачатие, темата Дженерали, има пост от 19 февруари 2008 в който мацката споделя, че скоро се очаква да се подпише нов договор с Токуда, та май ще си почакаме...

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 14:49 от Zò

# 699
А какво представляват тези карти на Дженерали?И как ги получавате?Внасяте някякве осигуровки там или..? newsm78

# 700
      Ами има работодатели, които сключват договор за допълнително здравно осигуряване smile3501 с Дженерали-в нашия случай (може и с други подобни частни здравноосигурителни фондове)и по този начин осигуряват допълнително работещите при тях, тогава фирмата работодател плаща за определен здравноосигурителен пакет, а пък всеки работник получава индивидуална карта и ползва безплатни медицински услуги (според пакета в договора на работодателя и частния здравноосигурителен фонд), от своя страна Дженерали пък имат сключени договори с някои болници, в който като дадем въпросните "Дженералски" карти, на ни взимат пари, а си уреждат сметките помежду си..Ако пък болницата няма договор издават фактура за прегледите и от Дженерали ни възстановяват парите за здравните услуги, или частта от тях, която покриват по договор..
     В сайта на"Дженерали" има опции и за индивидуални клиенти, в които най-вероятно си плащаш някаква определена такса за съответния здравноосигурителен пакет, за една осигурителна година и пак получаваш, картата със съпътстващите, включени в договора ти пакет услуги..
  Надявам се да обясних разбираемо..

# 701
           Здравейте Simple Smile,  аз съм с разширена опция на договора с Дженерали, има ли мами с разширен пакет на които Дженерали им покри раждането?
      На мен ми казаха същото, бях на преглед на 23.01., че засега нямало договор, че така се било забавяло подписването и преди, дано да го подпишат, че процедурата с даването на "Дженералската" карта си беше голямо удобство..
      Аз ходя при д-р Кирякова, много е мила, засега нямам никакви оплаквания и съм много доволна, преглежда само в петък до 14 ч.... Направи ми впечатление обаче, че като кажа искам час за преглед ми взимат 30 лв. , а като кажа час за женска консултация ми взимат 15 лв., а и при двете срещатата ми с лекарката протича по един и същи начин.
      Това с източването ми се вижда една голяма завист към болницата, все пак едно от малкото болнични заведения е в които получаваш, адекватна медицинска помощ и ти обръщат внимание, като на бял човек в нормална европейска държава..
 А сега се зачетох във форума на зачатие, темата Дженерали, има пост от 19 февруари 2008 в който мацката споделя, че скоро се очаква да се подпише нов договор с Токуда, та май ще си почакаме...

Здравей Зо,и аз съм с разширена опция в Дженерали,но незнам какво точно покриват.Наистина ще е много полезно ако има някоя мама с такава опция и вече е раждала през Дженерали да сподели.Ти имаш ли някаква информация какво се включва в този пакет.На мен една позната ми каза ,че Дженерали покривали до 1000 лева на година,но незнам колко е достоверно ...

# 702
  • София

Здравей Зо,и аз съм с разширена опция в Дженерали,но незнам какво точно покриват.Наистина ще е много полезно ако има някоя мама с такава опция и вече е раждала през Дженерали да сподели.Ти имаш ли някаква информация какво се включва в този пакет.На мен една позната ми каза ,че Дженерали покривали до 1000 лева на година,но незнам колко е достоверно ...

Ми ако е като тази, която имах аз покрива избор на екип за раждането, избор на екип при анестезия, лукс стая за максимум 7 нощувки. Това с договора с Дженерали не е от вчера. И аз си плащах и ми ги възстановяваха след това включително и самото раждане (25.03.2008г.). Според мен Дженерали не са плащали редовно на болницата и за това сега от Токуда предпочитат да си вземат парите от нас, пък ние да си се разправяме с фонда. И още нещо - застраховката НЕ включва неонатологичния пакет.
Дано съм ви била полезна Peace

# 703
  • София

Най-точно е да попитате вашия координатор какво точно ви включва пакета Wink Много зависи от опциите за конкретния работодател. Така няма да останете изненадани, те са длъжни да ви кажат точните параметри Simple Smile

# 704
  • София

Най-точно е да попитате вашия координатор какво точно ви включва пакета Wink Много зависи от опциите за конкретния работодател. Така няма да останете изненадани, те са длъжни да ви кажат точните параметри Simple Smile

Да, най-добре питайте. Вашият работодател трябва да ви даде подробна разпечатка на това какво се покрива от Дженерали. В моята пишеше "хоспитане в родилно отделение", но за съжаление това не е "раждане". Трябва да пише "Избор на екип" или нещо от рода.
питайте за да няма изненади накрая.

Иначе и аз съм много доволна от болницата - чисто, любезен екип .... Мои познати, които са раждали там, казват че си заслужава всяка стотинка.

Общи условия

Активация на акаунт