Болница ТОКУДА-2

• 139 824
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 675
300 лв присъствие на таткото
125/ на нощ за хотелската стая Simple Smile инфото е отпреди 5 месеца.

# 676
Здравейте!
Искам да попитам за информация за добър детки хематолог в токуда?Ако някой може да ми помогне,ще съм му благодарна. Hug

# 677
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Искам да попитам за информация за добър детки хематолог в токуда?Ако някой може да ми помогне,ще съм му благодарна. Hug

Д-р Веселина Кендерова
Не знам дали работи по ЗК. Rolling Eyes

# 678
Да,наистина много обичат да си вдигат цените през месец,два,три... Whistling И аз платих 2100-секцио.Едва ли има някой ,който да не избере пакет за бебето.

# 679
Едно немога да разбера защо тези без направление са с предимство пред тези със направление.Чакаш месец и нагоре за дадено иследване по ЗК.Мисля че не е редно тъй като те така или иначе си получават парите за направлението от касата.

# 680
Не че тези без направление са с предимство пред другите, просто има много записани хора с направления и съответно няма часове за тях.
Затова, когато си без направление има шанс да те вземат малко по-рано, не че е гаранция, че пак няма да чакаш 2 седмици, но определено е по-бързо отколкото с направление.

# 681
  • ул. "Мечтание"
Ами нормално! Не всеки може да се бръкне току-така 30 лв за преглед. Естествено е, който има възможност, да си вземе направление! Съответно и за прегледите по ЗК наплива е по-голям. Peace

# 682
Здравейте момичета! Обръщам се към вас с молба за малко инфо, защото чувам различни неща. Смятам да раждам в Токуда, секцио. Още не съм тръгнала по консултации там. Обаче чувам най-различни неща за възстановяването след секцио. Някои казват, че болката не е голяма, други - напротив. Знаете ли дали е предвидено някакво обезболяване след операцията? И ако има такова - как става: всеки път те боцкат или отведнъж се слага нещо като катетър? Сигурно въпросът ми ще ви се стори глупав, ама си ме е шубе. Знам, че след секцио не трябва да се вдигат тежки неща за около месец. Тепърва почвам да се образовам по темата. Мерси много и приятен ден.

# 683
  • София
Здравей, mai-mun. относно обезболяването след секцио ти слагат абокат през , който ти вливат обезболяващи и всичко необходимо преди и след операцията. Не  се страхувай не е толкова болезнено  само първите два дни е неприятно, но се забравя. Simple Smile

# 684
  • София
Здравейте момичета! Обръщам се към вас с молба за малко инфо, защото чувам различни неща. Смятам да раждам в Токуда, секцио. Още не съм тръгнала по консултации там. Обаче чувам най-различни неща за възстановяването след секцио. Някои казват, че болката не е голяма, други - напротив. Знаете ли дали е предвидено някакво обезболяване след операцията? И ако има такова - как става: всеки път те боцкат или отведнъж се слага нещо като катетър? Сигурно въпросът ми ще ви се стори глупав, ама си ме е шубе. Знам, че след секцио не трябва да се вдигат тежки неща за около месец. Тепърва почвам да се образовам по темата. Мерси много и приятен ден.
Има 2 варианта Simple Smile
Като цяло секциото е със спинална упойка, ако се налага слагат пълна, но спиналната е стандарта.
За следоперативното възстановяване анестезиолога ми предложи следното:
- венозно вливане на обезболяващи
- заедно със спиналната упойка преди операцията да ти сложи и епидурален катетър, чрез който имаш 24 часово обезбляване след операцията. (платих 150 лв. за избор на анестезиологичен екип, така ми таксуваха епидурала)

Аз избрах второто, по следните причини:
При венозното ти вливат обезболяващи периодично и при нужда, а и медикамента попада в кръвообръщението. (но със сигурност си е предвидено да е за кърменето)
При епидурала - 24 часа имаш постоянно вливане на медикамент, може да се регулира количеството според твоето усещане - на мен ми го регулираха, а и не попада в кръвообръщението, което е по-добре за кърменето. Отделно анестезиолога каза, че при епидурала раздвижването е по-лесно и по-безболезнено Simple Smile Аз съм много доволна и го препоръчвам от сърце  Peace
Но пък ние бяхме 3 момичета секцио, другите 2 бяха с венозно обезболяване и не са се оплаквали Wink
Болката е след като те пусне упойката и на следващия ден, но си е съвсем поносима. Раздвижиш ли се, на 3 ден вече си ОК, понаболява при ставането от леглото и мен ме болеше когато пишках.
Но болката нито е страшна, нито нетърпима Simple Smile Аз очаквах някаква голяма страхотия, а нямаше нищо такова  Laughing
Наистина имаш 2 неприятни дни, но с бебето до теб всичко забравяш Simple Smile

# 685
Момичета, отдавна се каня да напиша тук следното, може да ви се стори маловажно, но все пак - при изписването ви дават да подпишете един куп документи. Знам че нормалното поведение е да не се подписва документ, чието съдържание не сме прочели, но поради бързането, еуфорията и всички други чувства от предстоящото прибиране у дома с бебето, аз подписвах всичко наред. Чак у нас видях, че са ми сгрешили епикризата от раждането на бебето - сгрешени дати на приемане, сгрешен начин на раждане (секцио, вместо нормално) . След това на един от прегледите от пакета бебе д-р Масларска се разпореди да ми донесат вярната епикриза, но както и да е. Във вярната вече пишеше, че пъпната връв е била увита леко два пъти около врата, а в първоначалната това го нямаше ....
Това може и да не е толкова важно, но може и да е.
Обяснението ми е, че просто са писали върху предишната и не са променили някои данни, които са касаели предишната родилка и предишното бебе.

# 686
Здравейте,
искам да да попитам ,  правил ли е някой амниоцинтеза в Токуда?

# 687
Не съм чула досега някой да е правил амнио в Токуда.

# 688
  • ул. "Мечтание"
Не знам дали правят! Не съм фенка на това изследване и не съм се интересувал дали го правят в Токуда.

# 689
Благодаря за отговорите, момичета; успокоявате ме. Щом болката е въпрос на 3 дена - става. Пък и наистина - тогава, живот и здраве, бебето зарежда с енергия и спокойствие. abel, значи като чета отговора ти и аз май ще направя като тебе, да си искам да ми сложат такъв епидурален катетър, допада ми това че с него може да се регулира болкоуспокояващото и това че явно няма да ме боцкат повече.
Може ли да ми кажете нещо за АГ докторите и по-специално за Кирякова или Лазарова, колебая се между двете; чета навсякоде каквото намеря и всяко мнение ще ми е от полза. Мерси предварително. Още не съм си записала час, та да знам за коя да го направя.
Лека вечер на всички.

Общи условия

Активация на акаунт