Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
д-р Радулов от болница Доверие в София-не ходете при него!Направи абразио на майка ми без да има основателна причина за това.По-късно започна да я убеждава,че трябва да й махне матката.Тя беше изплашена и готова да се съгласи.Накарах я да потърсим и друго мнение и се оказа,че няма причини за операция и дори абразиото не се е налагало.

# 1
 • Мнения: 7
д-р Георги Коларов - гинеколог и ендокринолог.
Мърляшка история. Следях си бременността при него след вземане на секрет прокървих и падна запушалката, а той ме излъга че кърви от шийката на матката. На следващия ден родих заради неговата намеса. Неискаше едно кръвно да измери. В картона пишеше невярна информация за тегло, кръвно обиколка на корем. На ехографа казваше, че нищо не виждал пращаше ме при други специалисти. Какво точно следи незнам. Може би следи да вземе клиничната пътека. В частния му кабинет е същата история. Следи да ти вземе парите а не да си свърши работата. Стават опашки защото винаги идва с поне час закъснение, а не защото има кой знае колко пациенти. Изключва си телефона или не го вдига, ако стане нещо казва отиваш в спешното. Месец и половина отпуска. Мърляшка работа.

# 2
 • Мнения: 106
Д-р Стратиева, болница "Тина Киркова" и МЦ "Света Петка"!
Тази жена направи три обстойни ехографски прегледа на моето бебе (ранен БХС и две ФМ). Не видя, че пъпната връв е специфично закрепена и изисква непрекъснато наблюдение. Не видя и че бебето ми страда! В резултат на това синът ми почина в 38 г.с.
Какво гледахте, д-р Стратиева?!

# 3
 • София
 • Мнения: 6
Д-р Румен Реденков от клиника "Асцендент"
Преди година попаднах на него на профилактичен преглед към фонда, в който се осигурявам. Той се оказа много "загрижен", веднага ми откри проблем и каза, че трябва да се изследвам за папилома вирус, в клиника Асцендент, където работи. И така, аз отидох  притеснена. Да кажа, че клиниката имаше договор към фонда и стана така, че той ми назначи много изследвания, които фондът после пое. Значи, изследвахме папиломата - оказа се отрицателен. После правихме колпоскопия - пак всичко беше наред. Микробиология - всичко наред. Е, нейсе, той реши, че от външна страна имам кондилома, което се причинявало от друг папилома вирус. Това ми изкара акъла, защото ако потърсите в интернет, ще видите грозни картини, които не се лекуват!!! Добре, че отидох при двама други лекари, които казаха, че нямам кондилома, както нямам и смъкване, за което той каза, че имам! Освен това, имаше идея да ме прати и на ендокринолог (пак в тяхната клиника), защото имал съмнения и обичал да проверява. Е, на ендокринолог не ходих. Забелязах, че масово съветва пациентките си да се преглеждат при ендокринолог, явно защото в клиниката имаше 3 такива кабинета, пред които никой не чака. Много неприятен вкус остава след такава история! Не ходете при него! И да добавя - при преглед обича да хваща жените за левия крак - държи се човекът, явно за баланс! Sad

# 4
 • Мнения: 21
'др.' деливерска....в младост 1 !момичета моля ви не ходете при тази ужасна жена-аз знам повече за гинекологията от нея!!!!!!!те така и не видя до 7ми месец че съм с плацента превия ТОТАЛИС!може би защото цигарите са й по важни!едва не умрях......а бебето ми от 26т дни се бори за живота си!

# 5
 • Мнения: 2 469
д-р Узунова, 22 ДКЦ, ако сте с болки е склонна да ви изпрати в близката АГ блоница с направление за планов прием , бича да изписва контрацептви и и Дуфастон дори и без направени хормонални изследвания, а също така ако имате зацапвания между 2 цикъла ди ви прати на ендокринолог защото не е видяла че проблема може да е от яйчниците...

# 6
 • Мнения: 4
Д-р Антоанета Дука Атанасова,АГ 5 ДКЦ Студентска поликлиНИка. От притеснение забравих да проверя въпросната дали е в ''черните списъци'' и отидох на преглед при нея. Чаках повече от 20 мин. да се реши да ме приеме - вече бях регистрирала направлението и нямаше как да си тръгна.  След като влезнах ме прегледа на ехограф, но не ми каза абсолютно нищо. Съответно започнах да я разпитвам какво вижда, какъв е проблемът и т.н. Тя ми подвикна да излезна и да изчакам отвън. Чаках още 10-15 мин. и ме извика отново. Накратко с 2-3 изречения ми спомена за диагнозата и ми каза, че трябва да ми направят някакво прочистване на маточните тръбички. Притесних се още повече и я попитах за възможни усложнения. Отговорът й беше : ''Нека да станат, пък то при теб ще станат много ясно, и ще дойдеш да ти ги излекувам''. Тръгнах си много разстроена и сега съм решена да отида при друг гинеколог на частно, само и само да не се връщам при тази докторка. Не е нормално да се държи така и да всява паника у пациентите си.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 289
И да добавя - при преглед обича да хваща жените за левия крак - държи се човекът, явно за баланс! Sad
Д-р Мишел от 25-та поликлиника и Шейново е същия.

# 8
 • Мнения: 7
д-р Иван Димитров от МЦ Люлинмед и болница Софиямед. През цялата ми бременност повтаряше, че трябва да родя чрез секцио, а аз родих нормално без никакви усложнения. Постави ми диагноза дисплазия без да ми направи изследвания и насрочи дата за LEEP, след като потърсих второ мнение се оказа, че съм здрава като бик и всички негови заключения и резултати са абсолютна измислица с цел да изкара някой лев.  Close

# 9
 • Мнения: 382
Силвия Савова -  АГ "Света София", бившата "Тина Киркова". Не различава изтичане на води от напишкване - това е най-малкото. Благодарение на нея детето ми е с ДЦП.

# 10
 • Мнения: 2
Бих искала да добавя тук и д-р Ирен Дървеняшка. (Преглежда в "Уромед"-Редута и "Военна болница".
 Страшно съм разочарована от нея.
Тя е доста обстойна в прегледите обръща  доста внимание и е изчерпателна в обясненията касаещи се за състоянието на пациента, това създава грешно впечатление относно компетентността й .
Тази зима ми каза, че ще забременя доста трудно, да не кажем, че може и невъзможно да е .
Преди един месец отивам при нея, БРЕМЕННА,  тя ми казва, че е рано и да отида другата седмица, но все пак да имам предвид, че ако е много желана бременност, може да съм си втълпила че съм бременна и всъщност това да е мнима бременност.
Отивам след една седмица пак, и тя ми казва " бременност няма, ще работя с теб докато не ти дойде цикъла" и ми изписа хапчета за стимулация на меструация  Shocked . След една седмица отивам при друг лекар и се оказвам БРЕМЕННА. Гледа ме само през корема, нямам представа защо реши да не ми направи вагинален преглед или поне да ми пусне кръвни изследвания. Минах през ада с тази жена.

# 11
 • Мнения: 0
Бих искала също да добавя Д-р Дървеняшка, отново.

Пълно безхаберие, незаинтересованост и непрофесионализъм видях от нея. Правих процедура при нея, не ми погледна кръвните изследвания преди да започне, не се появи след като свърши.
На излизане сестрата на регистратурата, ме уведоми, че "случайно забелязала", че съм с Rh- и че в този случай има специална инжекция, която трябва да се постави не по-късно от 72ч. след процедурата, за да се предотврати образуването на анти-тела в организма, които при по късно зачеване, могат да доведат до спонтанни аборти, увреждания на плода и други такива....... Сестрата намери друга лекарка, да ми напише рецепта за инжекцията, която се оказа доста трудна за намиране...
Това е моят опит с Д-р Дървеняшка... Специално се регистрирах току що, като видях тази тема и това, че и други са страдали от тази жена, за да споделя и моя опит.

# 12
 • Мнения: 21
Бих искала също да добавя Д-р Дървеняшка, отново.

Пълно безхаберие, незаинтересованост и непрофесионализъм видях от нея. Правих процедура при нея, не ми погледна кръвните изследвания преди да започне, не се появи след като свърши.
На излизане сестрата на регистратурата, ме уведоми, че "случайно забелязала", че съм с Rh- и че в този случай има специална инжекция, която трябва да се постави не по-късно от 72ч. след процедурата, за да се предотврати образуването на анти-тела в организма, които при по късно зачеване, могат да доведат до спонтанни аборти, увреждания на плода и други такива....... Сестрата намери друга лекарка, да ми напише рецепта за инжекцията, която се оказа доста трудна за намиране...
Това е моят опит с Д-р Дървеняшка... Специално се регистрирах току що, като видях тази тема и това, че и други са страдали от тази жена, за да споделя и моя опит.


Подкрепям напълно! Не знам как Д-р Дървеняшка се нарича доктор...

Ето и моята история... Една приятелка ми я препоръча. Отидох при нея със съмнения за гъбички. Каза ми, че си имам гъбички и ще продължада си живея с тях (Imp) и че само да почакам да забременея някой ден да видя колко по-зле ще стане. Не пожела да ме изследва за нищо, нито ми предписа лечение.

Добре че отидох за 2ро мнение - докторката веднага заподозря, че имам бактериална инфекциа и пусна посявка. Резултатът - инфекция + гъбички (които все пак явно се лекуват)!  smile3505

# 13
 • Мнения: 0
Искам и аз да споделя за тази госпожа.
Отивам след препоръка от позната, прегледа мина и установи, че имам някакво образувание, което е притеснително. Направихме цитонамазка, и след получаване на резултатите ще обмислим лечение на образуванието, и да намаля половите контакти /към този период поради липсата на приятел не осъществявах полови контакти/. След което разговорът ни продължи в уверение от нейна страна, че е изключително важно да си направя ваксина против рак. Ествествено - в частен кабинет. Тръгнах си с уговорката, че ще си помисля за ваксината /по този въпрос съм скептик/. Върнах се след около седмица за резултата от цитонамазката. Реакцията й беше, че всичко е наред, и след прегледа всичко е ок. Не стана дума изобщо за каквито и да било ваксини и за лечение на каквото и да било, все едно не съм имала никакво образувание.  Все едно е преглеждала коренно различни пациентки.
При следващия преглед посетих друг специалист, и изобщо нямаше образувания, теми за задължителни ваксини и прочее. Задaдох си въпросите, беше ми отговорено, и си тръгнах с яснота какво се случва с органите ми. И така..

# 14
 • Мнения: 0
От моето посещение при д-р Дървеняшка в медицински център Уромед в кв. Редута установих, че и докторката е мошеничка, и центъра е със съмнителна репутация. Отидох на преглед при въпросната лекарка с направление от личиния лекар, който работи в същия мед. център Уромед, като си запазих предварително час. В края на прегледа д-р Дървняшка ми заявява, че трябва да платя 10 лева за цитонамазка и 30 лева за ултразвук. Микробиология дори не искаше да ми пусне, защото според нея всичко е наред. Бях много учудена от липса на микробиологията и 30-те лева за ултразвук.  Но лекарката ми каза, че те не се поемат от здравната каса. На регистратурата попитах, защо не са ми казали предварително, че тези неща се заплащат,на което госпожата на регистратурата (която се оказа собственник на Уромед) ми каза, че не съм попитала  Shocked Платих, но разбрах, че нещо не е наред.  Оказа се, че в Уромед 30 лева струва вагинален ултразвук, който на мен не е правен. А обикновенния, който д-р Дървеняшка  ми е направила се поема от здравната каса. Следователно за всичко трябваше да платя 12,9 лв, а не 42,9 лв с потребителската такса.
Върнах се в центъра и се разкрещях. Собственичката на Уромед ми каза, че се е объркала. Хубаво, тя се е объркала, но как така се е объркала и д-р Ирен Дървеняшка? Както и да е, върна ми тези злощастни 30 лева, само, че не е в тях проблема, а в това, че в този център мамят хората по най-гнусния начин. И лекарите, които са положили Хипократова клетва участват в цялата тази помия. Едно знам, че в този център повече няма да стъпя, нито при Ирен Дървеняшка. След като уличиш лекаря в  мошеничество може ли да му имаш доверие за напред? И още нещо искам да допълня за въпросната лекарка. Личният ми лекар я е помолил да ми даде направление за ендокринолог,т.к. се съмнява в нарушена функция на щитовидната жлеза, защото не може да даде 2 направления наведнъж (забележете абсурда на здравната ни система). "Експерт" Дървеняшка ми заяви, че според нея аз нямам проблем, по-добре е да изчакаме. А докато чакаме, ми изписа едни хомеопатични капчици, уж за възстановяване на хормоналния фон, да ги попия 1 месец.
Хора, цялата ни здравна система е една голяма пародия, започвайки с издаването на направления и некомпетентни специалисти. Личните лекари са търговци, а ние сме стока.  Затова ще ходя на частно, поне ще знам за какво плащам. А относно Уромед ще пиша жалба в "съвършенната" ни здравна каса, да има само кой да чуе.

А за разнообразие публикувам един линк от 2001 г. за създаването на Уромед. Ако някой се интересува от този мед. център, ще ви е интересно да прочетете статията.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=138519

Общи условия

Активация на акаунт