Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 4
Потресена съм от Михаил Михайлов от 3-та Градска. От месеци имах ужасни болки по време на овулация и едноседмично  зацапване преди цикъл. Отидох при него, а той дори не ме погледна на ехограф, остави го за следващият път. Прецени, че трябва да ми вземе влагалищен и цитонамазка. На следващото посещение ми каза, че всичко е Ок и ми изписа билкови хапчета за нарушение на менструацията и отново не ме погледна на ехограф. След като излезнах от кабинета, видях от микробиологията , че имам масово ентерококи  и се върнах в кабинета. " Докторът" ми обясни, че това било нормално и да не се притеснявам. Отидох на друг гинеколог и веднага ми предписаха антибиотик. Жалко за хората, които му се доверяват, защото се води и хомеопат

# 31
 • Мнения: X
Д-р Васил Кацаров от Грийнберг-Дружба-не смееш да попиташ нищо, само казва : " Госпожо нормално, това ходи по хората, какво искате да ни оставите гладни ли ?". Каза ми , че имам раничка на шийката на матката и че трябва да се гори, а след като му казах ,че планувам да забременея ми каза, че може и да не се наложи. Разкарва ме нарочно 3 пъти-втори път за цитонамазка,за да се изчисти течението, а то на втория преглед не се беше изчистило,но както и да е и 3-ти път за колпоскопия. Както се бях настанила за колпоскопията, извика жената от регистратурата "да гледа, ако не е гледала как правят" а малко след това вратата му се отвори отвън. Освен това много ме болеше като взимаше цитонамазка, при друг лекар не ме е боляло толкова.

# 32
 • Мнения: 33
Д-р Ангелел Богданов Налбански - Майчин дом. Бях с много силни болки в корема и жълто течение, също и болки във влагалището. Два пъти бях на преглед при него и всеки път ми взима по 50лв. Изпраща ме с думите: "Здрава си, пий успокойтелни. Нещо си се депресирала. Моя тъст така се оплакваше, че е болен и накрая се оказа в депресия и с хапчета се оправи." Така аз си тръгнах, но болките продължиха. След два месеца се оказа, че се изолира стафилокок ауреус и бета хемолитичен стрептокок. Оказа се, че съм събрала гной в таза и корема, направила бях лек излив. Едвам ходех, повръщах и вода не можех да пия. Температура, болки в червата и целия корем, кашлица, припадах, въобще бях много зле. Сега съм след десет дневен курс на лечение. Още не мога да се възстановя. Много съм закъсняла с лечението и таза ми е доста зле. Дано да се оправя. Скоро съм на преглед и може да ме отворят оперативно за изчистване, ако няма резултат. Този доктор Налбански трябва да си скъса дипломата, след като не може да определи гнойно течение от нормално. А аз по-принцип никога не съм имала течение. Предполагам, че трябва да вземе секрет, намазка или нещо подобно иначе на око само да каже.... Знам ли? То е лесна работа така - взимаш парите и "Здрава си!"

# 33
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 2 113
Мая Василева, Тина Киркова. Кошмарна лекарка. Работи по схемата - да те изплаш, че си с висока група ПАП, за да ти вземе пари за куп излишни изследвания. Цитонамазката ми беше подправена на трета група, с ЧПВ. Изпарти ме в Геника - изследвания за сто и кусур лева и нощи. По тази схема работи много жени.

# 34
 • Бургас
 • Мнения: 4 304
Как е било подправено изследването?

# 35
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 2 113
Личеше си, че е добавена чертичка, за да стане от втора трета група. Заради кошмара, който ми причини дори смятах да я съдя. И при други момичета така е действала, чела съм във форума.

# 36
 • Мнения: 4
Здравйте на всички. Надявам се да няма много постове в подобни теми, но за съжаление и аз бях принудена да се включа. Вече няколко години трупам впечетления и смятам, че трябва да споделяме своите впечетлениея за да предпазим доколкото е възможно други деца, бременни, майки и т.н.
1. Внимавайте, когато се налага да посещавате спешните отделения на държавните болници. Информирайте се преди това. Наложи ми се да посетя спешното отделение на Александровска болница с подут корем и болки, където се събраха всички светила и преподаватели и решиха, че трябва да ме оперират от апендесит. Тогава бях бременна 6-ти месец. Отидох по препоръка на следящия АГ. Междувременно ме изпратиха на преглед в спешното на Майчин дом, където отношението беше меко казано нечовешко. Прегледа беше направен от д-р Нешева под зоркото око на някакъв доцент. Виковете ми се чуваха извън сградата, а коремът ми подскачаше от контракции. Освен болката бях унижена и морално, предполагам такова е нормалното отношение за тях в спешна помощ към родилките. По- късно разбрах за подобно зверско отношение към много други жени в спешното на МД. А що се отнася до моя проблем тогава аз отказах операция, дойде един по- млад лекар кардиолог, който с много просто кръвно изследване установи, че повишените левкоцити не са от  възпален апандесит. След като си намерих малко по-читав АГ се оказа, че е гестационен диабет. Околоплодните води са се увеличили и това е довело до болките и подуването. А представете си можеха да ме оперират съвсем здрава, а колко ми натискаха корема, за да преценят , че имам болки не мога да ви опиша. За некомпетентността на АГ искам да посоча д-р Савчева от МЦ Майчин дом.След всичко преживяно отказах да раждам в Майчин дом, тя се държа безобразно и ми създаваше проблем с болничните накрая. Съжалявам, че не я смених навреме. За мен е недопустимо човек, който е учил, завършил медицина, дал е клетва, да си позволява да се държи грубо и да причинява неналагаща я лечението болка на пациенти и то на бременни жени.

# 37
 • Мнения: 4
Моля, внимавайте с МЦФемина. Едни от светилата на Майчин дом работят там. Искам да спомена за така наречения доц. Димитров и доц. Димитрова изключително аругантни хора. Направили са си успешна машина за пари. Не се лъжете от приветливото посрещане и обстановка. Бях излъгана и унижена. За съжаление в нашата страна лекарят е винаги прав, а пациентът не и не успях да се защитя.

# 38
 • Мнения: 2 074
Затвърди ми се мнението за МД-София и прехвалените специалисти. Недоумявам как жени доброволно търсят помощ там.

# 39
 • София
 • Мнения: 97
Катя Венкова, частен кабинет
Виждам я в различни черни списъци от 2004 до 2014г. Нищо не се е променило! Все още е изключително груба и в отношението си, и при прегледа. Все още е крайно наложително да си изхвърли дипломите и да се замисли за друга професия.
Отидох точно два пъти при нея и двата пъти си тръгнах ужасно разстроена. При първият преглед имах киста и ми предписа лекарства...до тук добре. Повтаряше ми, че съм дошла твърде късно, че няма да забременея без сериозно лечение, че имам поликистозни яйчници, инсулинова резистентност и автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Убеди ме, че няма за какво да се надявам.
Междувременно отидох при друг АГ, кистата вече я нямаше. Увери ме, че такова нещо като поликистозни яйчници НЯМАМ, да не говорим, че еднокринолог отхвърли другите й "диагнози" на база изследвания. На втори преглед при него ми каза, че имам доминснтен фоликул и еентуално предстои овулация. Тъжното е, че след нея ми беше трудно да вярвам на хубавото.
Искаше ми се да се възползвам от контролния преглед и да й поискам обяснение. Отидох с идеята каквото и да ми каже, да не й се връзвам на откровено казано ГЛУПОСТИТЕ. Е, тя е доста убедителна. Докато не я попитах как е положението, ми разказваше как я проверявали от ХЕИ?! После каза, че е същото - поликистоза! (Това се случва на следващия ден след като е видя доминантен фоликул... нещо невъзможно за поликистоза). Започнах да питам по снимките. Какво е това и онова? Какво би ми препоръчала? Отговорът: Ти защо толкова питаш?
Излязох в същото състояние като първия път. Прибрах се и се втренчих в новите снимки. Там наистина нямаше по-голям от другуте фоликул. После забелязах, че контрастът с предната е почти никакъв...ужасно бледа. Вгледах се и забелязах нещо като петно-звездичка на единия яйчник, което по-късно ми потвърдиха, че е бъдещо жълто тяло (т.е. там, където е бил фоликулът).
Не мога да си обясня дали е умишлено, за да пия "вълшебната" хранителна добавка, която ми предписа, или е изключотелно некадърна...

П.П. Вече съм щастливо бременна (2-3 месеца по-късно) нещо, което ми беше обявено за "невъзможно".

# 40
 • Мнения: 1
"д-р" Наташка Деливерска - частен кабинет Младост 1

Две години ме лекува от гъбички и възпаление на яйчниците /изобщо не съм сигурна, че е имало нещо подобно при мен/
Резултата от лечението днес:
- раничка на шийката на матката /имам си я отдавна, но така и не можах тази година да я накарам да ми пусне цитонамазка, за да се проследи положението/
- силни болки в дясно и много обилен секрет /буквално гнойно изглежадащо течение/ - за тези болки стигнах до Пирогов, където ме пуснах по пътеката за прегледи и изследвания. Оказа се че нямам никакво възпаление по ячниците /както каза гинеколожката там - прекрасни са/, нито някой съсъден възпален орган. Посъветваха ме да се обърна към гинеколога си за по-задълбочени изследвания.
- цистит - но това не било по специалнстта Й, да питам личната лекарка
- вероятно хронични гъбички - за 7 месеца успях да я накарам да ми пусне 3 микробиологии /преди това на око казваше имам гъби или не/ - и 3те са положителни за кандида и с лоши данни за лактобацили /след всяка разбира се имаше съответното лечение/
- парене в десни крак /ниско в дясно са и болките, които не спират/
- унищожена флора
- резистентност към микомакс

Последните два пъти ми каза буквално "аз не знам какво да правя с твоите гъби"??? Питах, има ли друго, което може да бъде, което да изследваме - най - елементарно поне Хламидия /с този ужасен секрет/. Отговора беше, че не било нищо друго, но не знаела защо се получава така.

Няма видеозон, ехограф има, но не знам дали го е ползвала или е паметник. Не обича да пуска изследвания, прави диагнози на око, без да ти обяснява нищо, изписва едни и същи лекарства. И най-вероятно лекува измислени от нея самата болести. За тези две години с нея сме "лекували" само възпалени яйчници /миналата година един курс, тази година още един/ и гъбички. Едва ли е компетентна за каквото и да било.

Пазете се, а за проследяване на бременност - НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!

Надявам се, до 2-3 месеца да добавя и някой в белия списък.

# 41
 • Мнения: 2
Д-р Стоян Борисов - Майчин дом
Здравейте, мили дами. Аз също искам да споделя горчивия си опит с един акушер-гинеколог, а именно: д-р Стоян Борисов. Понеже с мъжа ми решихме да правим опити за бебенце, но нещо не ни се получаваха нещата, реших да се консултирам с гинеколог. Първо прибягнах до д-р Папукчиев от 25-то ДКЦ в Младост, който ми пусна цитонамазка и огледа яйчниците и матката ми. Видимо нямах никакъв проблем. Обаче след като ми излязоха изследванията се оказа, че имам PAP 3 б. Докторът беше видимо притеснен от това и ме изпрати с направление за хоспитализация и лечение в Майчин дом. Аз стресирана от този факт, вече си мислех, че едва ли не имат опасения за рак. И така, посетих въпросната клиника и за голямо мое съжаление попаднах точно на този доктор: Стоян Борисов. Никога няма да забравя как се отнесе този човек с мен. Първото нещо, което ми каза е, че цитирам: "Ама госпожо в тази клиника не важат направления. Тук всичко се плаща. Не мога да ви хоспитализирам." След това без все още дори да се опита да ме прегледа, обърна направлението ми за хоспитализация и на гърба започна да пише, какви изследвания трябва да ми се направят и срещу какви пари!!! Обясни ми, че първо ще ми направят биопсия!!!!! После ако се наложи операция колко ще ми струва тя и т.н. и т.н. Хора, той дори не ме беше прегледал. И това не е всичко: като видя, че съм супер уплашена и трепереща ми предложи следното: "Виж сега, най-добре ела в частната ми клиника в Събота, където всичко това ще ти струва с 10-20 лева повече, но пък ще е мнооого по наджедно и качествено." Наистина не вярвах на ушите си!!! Този човек, дори капка състрадание не прояви към мен. Гледаше ме все едно съм касичка!!! Толкова съм разочарована!!! И така, даде ми визитка за да се свържа с него и да се разберем за прегледа в Събота. Обясних му, че ако реша ще му звънна и все така трепереща, а вече и унизена, излязох и отидох да търся друг кабинет където да ме прегледат. Чакайки пред друг кабинет, въпросният Стоян Борисов, ме видя и дойде при мен с думите: "Ама ние с теб не се ли разбрахме, нали имаме уговорка", при което аз тотално го отрязах и казах, че с никой не съм се уговаряла нищо. В крайна сметка след няколко опита той да ме прегледа, но вече в Майчин дом срещу заплащане от 30 лева, го разкарах и попаднах на д-р Гълабина Влаева, мисля, не си спомням точно името й. Тя ме погледна с колпоскоп и установи, че нищо ми няма и най-вероятно е инфекция, която се лекува с медикаменти. След направена микробиология и едноседмично лечение вече бях като нова. Но огорчението от този доктор, ако мога така да го нарека, все още ме държи. Като знам, че ми говореше за операции и подобни глупости!!! Ако успея ще приложа и снимков материал на написаното. Визитката, която ми даде е смачкана, защото мислех да я хвърля, но в последствие си я запазих за да мога да го издиря в интернет и да напиша лошото си мнение за него. Дано повече никога не попадам на такива лекари! Дано не съм била много груба в изказа си, но нистина много се разочаровах за пореден път от системата! [url]

# 42
 • Мнения: 382
Д-р Стрелков от Тина Киркова, пълен некадърник, дано никой при него не се падне да ражда и да бяга със 100 само, като го види. Родих при него, остави ме на масата, без да ме зашие вътрешно,  получих кръвоизлив, след това се наложи кръвопреливане, едвам ме спасиха. Стоях една седмица в болницата, оказа се, че е и на бебето беше направил нещо на ръката, че не я движеше добре.

# 43
 • Мнения: 400
Искам да споделя горчивия си опит с д-р Исхан Хасан от Софиямед. Действието се разви преди година, но все отлагах писането на мнение за крайната му немарливост и непрофесионалност. Посетих го след като имах симптоми, включващи парене и сърбеж. Направи ми микробиологично изследване. Когато отидох за резултатите, както обикновено пред кабинета му чакаха купища хора, поради обичайното закъснение с часовете. Когато влязох, той и сестрата държаха изследването ми в ръце и мълчаха. Накараха ме да им преразкажа защо съм отишла и какви оплаквания съм имала. Последва мълчание и поглед, забит надолу. Както може да си представите, започнаха да ми минават плашещи мисли през съзнанието. Най-накрая доктора прецени да прекрати тягостната тишина с репликата "Ами има причина....има причина за симптомите". Говореше с паузи и на пресекулки и вече си представях, че диагнозата явно е много сериозна, дори смъртоносна. След паузи и увъртания ми съобщи, че при изследването е открита бактерията Ешерихия коли. Спомних си, че съм чувала за разпространена бактерия по морето и т.н., но не знаех никакви подробности - какво  я причинява и до какви последици води. Заради начина, по който ми го съобщаваха се паникьосах изключително много и попитах какво означава това и до какво може да доведе. Попитах и дали се лекува. Той ми отговори "Да, но бавно. Много бавно. Може да отнеме години". Бях меко казано шокирана. Като последици ми каза, че е възможно да доведе до запушване на маточните тръби и евентуално може да не мога да имам деца. Не мога да ви пресъздам цялата тягостна атмосфера на този разговор. След това започна да пише рецепта с лечение, като изписа поне 6 неща. Аз вече не бях на себе си, причерня ми, започнаха да ми пищят ушите и усетих, че ще припадна. Помолих да ме извинят и казах, че не се чувствам добре, при което като с магическа пръчка и той и сестрата сложиха ведри физиономии и започнаха закачливо да ме питат какво толкова съм се притеснила. При все че се намирах в лекарски кабинет, вместо да ми измерят кръвното или да ми предложат вода, отвориха вратата и казаха на съпруга ми "Ела да си придружиш момичето". Той се чудеше какво се е случило, след като влязох здрава и права, а се налагаше да ме "придружава" на излизане. Както може да се сетите, след като се освестих физически, изключително се разстроих от новината, че е възможно да не мога да имам деца и че ми предстои години борба с някаква бактерия. На следващия ден осъзнах, че поради абсолютната си неадекватност в кабинета не са ми ясни някои неща по изпълнението на рецептата. Д-р Хасан приема в кабинета си само в петък и събота и за да избегна една седмица чакане, за да го посетя отново си позволих да се обадя по телефона и просто да го питам. Той бешв изключително подразнвн и груб, каза ми че за това си има кабинет, аз му отговорих, че както сигурно помни съм си тръгнала от кабинета почти в несвяст и че за да го посетя отново трябва да чакам 1 седмица и той изсъска през зъби "Имате точно една минута да си зададете въпроса". Всъщност повече така и не го посетих. Отидох на консултация при д-р Делчева в св. Пантелеймон. Изключително блага и разбрана, вдъхваща спокойствие и обясняваща всичко. Засмя се като чу прогнозата му. Обясни ми, че това е бактерията причиняваща цистит и е много често срещано да попадне в половата система. Че се лекува с лекарства и обикновено един курс на лечение около месец дава резултат. Така и стана. Година след това съм бременна в 4-ия месец. Никога няма да забравя начина, по който се почувствах в кабинета на д-р Хасан, стреса, който ми причини и грубото му отношение на следващия ден. Представям си как бременните, които имат нужда от спешна консултация чакат по 1 седмица, за да могат да зададат въпрос. Не го препоръчвам на никого, нито самата Софиямед, в която обслужването на рецепция е на ниво, по-ниско от на бензиностанция. Но това е друга тема. Успех на всички с избора на свестен и отзивчив специалист Simple Smile

# 44
 • Мнения: 939
И аз искам да споделя горчив опит с д-р Цонка Йорданова от ДКЦ8, към момента има частен кабинет в жк.Връбница.Първоначално бях с чудесни впечатления - мила, отзивчива и т.н., но след като ме лекува от бактериална инфекция, се оказа, че ми е изписала антибиотик, който не съответства на антибиограмата. След като приключих курса на лечение отидох на контролна микробиология, но междувременно развих остър цистит и се оказа, че вече имам бакерии и в урината, масово. Отново се допитах до нея и тя изписа друг антибиотик. Отново го изпих, но към края на курса погледнах листовката и се оказа не само, че и този антибиотик не съответства на микробиологията, но и си пише, че бактериите, изолирани при мен са резистентни към активната му съставка. Попитах я по каква причина изписва този препарат и отговорът беше, че това била последна генерация от този тип и тя много го изписвала при E.coli. Бях потресена, смених гинеколога и посетих и нефролог, т.к. проблемът се оказа с произход от бъбрека. И двамата единодушно заявиха, че лечението назначено от нея е абсурдно. В крайна сметка на всичко отгоре се оказа, че имам поликистозни яйчници и възпаление на малкия таз, които тя така и не констатира. В момента пия нов антибиотик, предписан от много по-кадърен лекар, но има голяма вероятност да мина на венозни антибиотици в болнични условия, заради липсата на адекватно лечение. И не на последно място при първоначалния преглед отидох при нея с оплаквания и оскъдно течение, като след прегледа тя ми заяви, че бялото течение било нормална секреция и нямам нужда от микробиология. Добре че все пак пуснахне изследването по мое настояване.Така че горещо ви съветвам ако не е за рутинен преглед да не посещавате тази жена. Може да е много мила и любезна, но човек ходи на лекар, не заради отношението, а за да бъде излекуван!

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 15:23 от Sunny555

Общи условия

Активация на акаунт