Болница ТОКУДА-2

• 139 388
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 960
И на мен тази д-р Кръстанова ми направи ужасно впечатление. Беше на смяна през нощта, преди да родя. Като пристигнах с болезнените контракции през 4 минути така ме погледна, сякаш ми каза - за какво си дошла и от какъв зор ме будиш Shocked
Имах чувството , че ми се присмива като и обяснявах как ме боли и през колко време са...ужасна жена, за разлика от всички други лекари в АГ- отделението!

# 961
Да ехидното й и подигравателно поведение с пациентите е пословично. Даже може да напишем жалба до ръководството на болницата. Мястото на такъв лекар не е там, виж в Майчин дом ще се вписва идеално в арогантната атмосфера.

# 962
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас случайно е раждала при д-р Борислава Попова и какви са впечатленията. Или изобщо някаквао мнение. Ще съм ви много благодарна, защото мисля да избера нея, но още не съм 100% сигурна.  bouquet

# 963
  • София
здравейте,искам да попитам за педиатрите  в Токуда - може ли да ми препоръчате някой ,който работи с касата.Синът ми е роден в Белгия,но от скоро сме си в БГ и нямаме педиатър,а този месец ни предстои ваксина.Също да попитам как става първото записване ?
Иначе за болницата - аз съм изключително доволна от персонала и лекарите,с които съм имала късмета да се запозная - д-р Колева(благодарение на която имам синът ми ,след много перипети) и д-р Масларска.Лежала съм там 4 пъти и отношението и вниманието са несравними,а и не съм дала нито лев (2007г.).В МД съм лежала 3 пъти и беше кошмар ,но като специалисти определено има и там!

# 964
За доктор Диков - бях на преглед на 25.03 и го попитах, защото със съпруга ми се бяхме насочили към него за проследяване на бременоста и  раждането. Каза ми, че още два месец ще е в Токуда и после отива в друга болница. Това е, което знам. Следващият ми час е за 29.04.2009 г.

# 965
  • София
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас случайно е раждала при д-р Борислава Попова и какви са впечатленията. Или изобщо някаквао мнение. Ще съм ви много благодарна, защото мисля да избера нея, но още не съм 100% сигурна.  bouquet
Здравей,
аз попадах на нея няколко пъти. На отворените врати, веднъж за запис на тоновете. Тя беше дежурна и вечерта преди секциото ми и 2 пъти ме проверява за разкритие, а след това е идвала на визитация. Като цяло ми направи добро впечатление, а отделно от това ми беше препоръчана от лекарката, която ми следи бременността - като избор на лекар за раждане. Аз обаче вече си бях харесала Димитров, та си останах при него Simple Smile

# 966
За доктор Диков - бях на преглед на 25.03 и го попитах, защото със съпруга ми се бяхме насочили към него за проследяване на бременоста и  раждането. Каза ми, че още два месец ще е в Токуда и после отива в друга болница. Това е, което знам. Следващият ми час е за 29.04.2009 г.

Да със сигурност ще напуска от Токуда.

# 967
  • София
Къде отива?

# 968
Диков, доколкото разбрах, отива в Шейново, но това също съм го чела по форумите, не ми е казал лично...

# 969
  • В Голямото село
Здравейте и от мен. Аз малко встрани от темата за женската консултация и ражданията в Токуда - искам да попитам как стои въпросът с обикновен гинекологичен преглед там? Направих ранен спонтанен аборт и искам да отида на преглед, за да ми кажат дали всичко е наред. Личният ми лекар ми отказа направление (не ми било спешно!?!), та ще ходя там по собствена воля Simple Smile. И да питам - същите ли лекари, които водят ЖК преглеждат, или са "профилирани" по някакъв начин? Искам поне малко да съм информирана, преди да се изтреса там за преглед. Благодаря!

# 970
Rosie- Posie да лекарите са едни  и същи, изключение правят само баща  и син Карагьозови, те не се занимават с женски консултации , а само с профилирани гинекологични прегледи, но при тях наплива  е огромен и се чака по един два месеца, докато ти дойде реда!

# 971
Днес бях на преглед при Диков за пореден път / избрах го след много препоръки по форумите, но.../. След като от месец имам записан час за проследяване на бременност, предварително платих 30 лв. за ехограф /плащам си от самото начало, въпреки че съм здравно осигурена/, чаках час и половина пред вратата / за кой ли път вече../, бременна в 9тия месец, пред мен пуснаха да влезе и лична позната на Диков, без насрочен час, после дойде моя ред, а след мен остана само една жена, без насрочен час, родила преди няколко месеца, така че не мога логично да си обясня гнусното отношение на Диков към мен... Държа се отвратително с мен, през цялото време ми крещя, дори ме наплю /от много крещене/, гледаше да ме изгони, ехографското изследване трая точно 5 минути, бях си приготвила въпроси относно раждането, нали скоро предстои, не само не получих отговор, а и ми крещя, как можело да го питам колко ще струва раждането, кога и колко пари трябва да заплатя, той не бил каса, друг път да не съм посмяла да задавам такива въпроси на медицинско лице, питах го също, кога трябва да си направя изследвания за стрептококи и стафилококи / в книгите за бременни се препоръчват, тъй като са едни от най-честите причини за вътреболнични инфекции и за менингит у новородените/ Такива изследвания в БГ на бременни не се правели, били излишни разходи, била съм четяла американски сайтове. После го попитах, дали следващият ми час на 29.04. е прекалено далече, а той ми се тросна, че тогава е в командировка в чужбина. Попитах, защо на регистратурата записват за тази дата, след като знаят, че той ще отсъства. Попитах го , какви са рисковете от упойка при секцио и какви при нормално раждане и как да избера начина на раждане, а той ми се тросна, че това не бил консултантски кабинет, аз съм била клиент / забележете, не пациент!!!/, а той лекар и се плащало за преглед, не за консултация и аз сама трябва да си реша. После накара сестрата да ми издаде направление за раждане и 3 пъти ми повтори, че можело да родя, в която болница поискам... Бързаше да ме изгони и успя, твърдо съм решила да не раждам в Токуда, чакаш часове пред кабинета, плащаш си, а накрая минаваш на конвейр  и не получаваш никакви смислени отговори.
Излязох от кабинета и се разплаках, почувствах се унизена, така и не разбрах за какво ми крещя, дори и не протестирах за дългото чакане пред кабинета...

# 972
На въпроса как мога да си резервирам самостоятелна стая, зададен на АГ регистратурата, получих отговор - питайте лекаря, който Ви следи бременността.
Забравих да спомена, че при едно от първите ми посещения при Диков, на въпроса, как мога да си резервирам самостоятелна стая - Лукс или ВИП предварително, без да се притеснявам, че стаите ще свършат, получих следния отговор - имаме си наши вътрешноболнични начини.

При предпоследното ми посещени при Диков споменах, че съм избрала "Токуда" заради добрата хигиена, а той ми каза, че хигиената в "Майчин дом", където бил работил преди била на много по-високо ниво от "Токуда" и никога не са имали вътреболнична инфекция.

Стори ми се малко странен този коментар... Сега, когато чета, че щял да напуска, си мисля да напуска и то по-скоро, преди да е изгонил пациентите на болницата.

От впечатленията ми до момента мога да кажа, че работи по настроение и може би по симпатия, а на такива хора трудно може да се разчита.

Не бих доверила здравето си на човек, който претупва прегледите си, не мисля, че 5 минутно поглеждане на ехограф е достатъчно, за да се води това проследяване на бременността, че и причина да родя там.
 Във всяка цивилизована държава провеждат и гинеколокичен преглед през 9тия месец с вземане на секрет и изследване на бактериалната флора и при нужда се назначава лечение, естествено преди термина за раждане с цел предотвратяване на зараза на бебето.

# 973
Чакането в болницата е направо убийствено. Не че броя часовете, но всеки път плащам за два часа престой на паркинга, като се има впредвид, че първия половин час е безплатен. Смятайте по колко време се чака на ЖК и какво закъснение има на часовете. И друго, което ми прави много грозно впечатление - чакалнята е пълна с татковци, които при вида на бременна жена въобще не си правят и труда да станат при все че собствените им жени са бременни и са много наясно със състоянието ни. Все пак ние сме пациентите, а те са просто придружители.
А за изказването на Диков, че в Майчин дом хигиената била по-добра, е като бях в Майчин дом за БХС не можех да повярвам на очите си каква мизерия и мръсотия е. Да си ходи там щом толкова му харесва. Аз неведнъж съм го виждала да крещи на бременни. Явно наистина е на настроения.

# 974
  • София
Чакането  за  къкъвто и да било  преглед  в Токуда  е   часове  Crossing Arms !
Относно Диков - и  с  мен  се  държа  грубо  и  се  чудеше  как  да  ме  разкара. Да  не  говорим  ,че  след  като  два  месеца  предварително  си  бях  запазила  час  за  предродилна  консултация  и  платих  30  лв. , изобщо  отказа  да  ме  прегледа (и  аз  чаках  два  часа  и  нещо пред  кабинета)  и  ме  върна  с  думите,че  е  рано  и  да  дойда  пак  две  седмици  преди  термина,защото  сега  нямало  смисъл  изобщо  да  ме  преглежда.   
Водех  се  патологична  бременност  и  се  опитах  да  му  кажа ,че   датата  е  много  късно , но  той  каза "Довиждане"  и   приключи.
Аз  също  се  притесних  сериозно  и  плаках  два  дни (  Blush ) ,  защото  наистина  датата,която  ми  каза  беше   много  късно  и    се  чувствах  много  несигурна  отлагайки  нещата  за  последния  момент (всъщност   родих   седмица  преди  датата  ,на  която  ми  беше  казал  да  дойда  за "първа  предродилна  консултация"   Confused - бебето  ми  тръгна  да  се  ражда  нормално , в  датата  на  планираното  наложително  секцио ).После  случайно  го  хванахме  на  място  при  преглед  на  ЖК  и   най-безцеремонно  изръси ,да  си  търся  друг  лекар,защото  той  ще  работи  в  Токуда  до  месец  март  Thinking .
  Добре,че  д-р Димитров  ме  пое  като  пациент ,че  се  бях  побъркала  от  притеснения .
Моят  съвет  е  toni1177   да  потърсиш  навреме  друг  лекар  ,а  не  да се  отказваш  от  болницата .
  Родих   на  25.03.09  в  Токуда  малката  си  дъщеричка ,благодарение  на   д-р Димитров  и  екипа  му ,които  направиха  чудеса  от  храброст  с  мен   и  благодарение  на  тях  всичко  е  наред  и  се  гушкам  с  моето  слънчице  Heart Eyes . Много  съм  доволна  и  от  д-р  Грозев - моят  анестезиолог  ,който   има  славата  на  мрачен  човек  ,но  с  мен  се  държа  много  внимателно  и  професионално  и  съм  му  много  благодарна !
  Не  съжалявам  нито  за  миг,че   избрах  да  раждам  там,въпреки,че  на  няколко  пъти   се  разколебавах  заради  Диков  и  заради  небрежно  водената  ми  ЖК .Заслужаваше  си  всяка  стотинка. Хигиената   беше  на  много  високо  ниво.Лукс  стаята  си  я  запазихме  ,като  предупредихме  д-р  Димитров  и  той  е  предупредил  да  ни  имат  предвид  за  датата  на  секциото.

Общи условия

Активация на акаунт