Болница ТОКУДА-2

• 139 381
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 975
  • Sofia
Диков явно го е подакарал през просото Naughty
Сменяй лекаря, не се чуди Peace

# 976
toni1177 все едно, че разказваш за моя последен преглед при Диков. Също като тебе го избрах по препоръка от форума и на моя гинеколог, който ми следеше бременноста, но за съжаление не изражда. Започнах да ходя при него в 7м. с идеята, че щом ще раждам при него трябва и той да ме следи, а не да отида и направо да родя. Да ама явно неговата идея е точно такава, прегледа ме много набързо с ехограф и по-голямата част от 10 мин. преглед ми изчисляваше термина, който вече отдавна знаех. Добре, че ходех и при друг лекар паралелнои там, въпреки огромния наплив и голямото чакане поне ме преглеждаха много обстойно та не се притесних. Казах си, че е много натоварен, знае че ходя на друго место и сигурно другия път ще ми обърне внимание. Прегледа през 8м. протече абсолютно по същият начин - 5 минути ехограф и изчисление за втори път на термин. Реших, че като влеза в 9м. вече няма как да не ми обърне внимание, но след 2часово чакане ме навика, защото си позволих да настоявам за естествено раждане, а имах генитален херпес и съмнение за стрептококи. Без изобщо да ми обясни подробно за рисковете за детето в случай на инфекция от херпес и да ме успокои за секциото ми каза горе-долу ако не ти харесва раждай другаде. За запис на тонове ми каза да си запиша час, а знаете, че при него часове има за след 2м., ако не да съм идвала сутрин при който е на смяна и да кажа, че съм за тонове и щяли да ми направят запис. Но върха на всичко беше самото раждане, детето тръгна една седмица по-рано от планираната дата към 20.00 неделя. Като ми изтекоха водите си събрах багажа и отидохме в спешното на болницата. От там му се обадиха по телефона и ми дадоха да говоря с него. Той почна да ме пита на колко време са ми контракциите и аз реших да го попитам не може ли като е тръгнало нормално детето да родя нормално. Като избухна тоя човек и ме направи на трътка, ако съм говорела такива глупости да съм ходела да раждам другаде. Все пак дойде и изроди детето, но благодарение на това отношение превърна раждането ми в отвратително преживяване. До сега не бях разказвала тази случка, защото си мислех че просто аз не съм му била симпатична или нещо съм го дразнела и не исках да го плюя, но явно не съм изолиран случай  и може би е добре жените, които ще раждат при него да прочетат и това. Въпреки всичко не смятам , че е лош специалист, но добър доктор за мен не е, защото това включва и хуманно отношение към пациента, каквото поне към мен не прояви.
Относно раждането в Токуда, не се отказвай заради Диков. Най-доброто там е екипа неонатолози, които всички са освен много добри професионалисти и много внимателни и приятни хора, а в края на краищата най-важно е да се грижат добре за бебето.
Пожелавам ти леко раждане  Peace

# 977
Здравейте момичета.

Моля за съвет който може да помогне. В момента съм бременна с първо бебе в 36 седмица. Най-вероятно. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ СЕКЦИО ПО МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ - СЕДАЛИЩНО ПРЕДЛЕЖАНИЕ. За съжаление имах страхотна одисея от лутане по лекари и клиники. След гафа в клиниката НА МАЗНЕЙКОВА отпреди два дни буквално се изстрелях оттам, а имах страхотно доверие на всички и най-вече на д-р Павлова и все още вярвам в нейния професионализъм и човечност, но в такава ситуация си принуден да залагаш на сигурно.... Така се реших за ТОКУДА , НО .... МНОГО СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА УСПЕЯТ ДА МЕ ЗАПИШАТ И ДА СЕ ВМЪКНА В ТОЗИ НАПЛИВ ... ОЩЕ УТРЕ СЪМ ТАМ ЗА ДА СИ ПОДСИГУРЯ ДАТА....

Моля някой който е минал наскоро по този път на записване да ме посъветва ...
Имам всички изследвания както и направление за хоспитализация и обменна карта.

# 978
Не се притеснявай, щом си с показания за секцио съм сигурна, че ще се намери лекар, който да те поеме. Аз бях при д-р Димитров и съм изключително доволна не само от професионализма му, но най-вече от отношението му. Наистина е чудесен и ти го препоръчвам. Той обаче е доста зает и надали ще ти дадат час за него скоро. Може би трябва да потърсиш някой по-малко натоварен лекар. Всички са добри, порови малко из форума за мнения. Щом си секцио, все ще те вмъкнат в графика си, колкото и да са натоварени. Желая ти успех  Peace

# 979
  • София
vessymark  същото  исках да ти  кажа  и  аз . Щом  си  секцио  ще те вмъкнат  някакси . Прочети  темата  и  се  спри  на  лекар. Тук  има  доста  мнения. Успешно раждане ти желая  Hug !

# 980
Обади се да ти запишат час за предродилна консултация. Виж имстраницата, ако не при Димитров (и аз смятам,че ще си доволна от него), пробвай при друг.

# 981
БЛАГОДАРЯ ВИ МОМИЧЕТА, МНОГО СТЕ МИЛИ НАИСТИНА.
благодаря за помощта и ви пожелавам от все сърце здраве и късмет.

# 982
Записах си днеска час за ЖК в Токуда, вече закъснявам сериозно с регистрирането. Искам да ви попитам за някаква информация за д-р Живкова, не открих нищичко за нея нито в гоогле, нито в бг-мама. Дори я няма и на страницата с екипа.

# 983
Здравейте,

Благодаря за съветите.Много съм доволна, успях да се запиша за раждане в ТОКУДА. С много добри впечатления останах от всички. Искам да попитам още нещо чисто практически.
Разбрах че цената за секцио избор на екип е 1500 лв + 600 лв за бебо. Освен това от тук прочетеното останах с впечатление, че за самостоятелна стая се доплаща по 25 лв на ден. Това  актуална информация ли е?Ще съм благодарна на всички мамита, които могат да ми дадат инфо защото ми е за пръв път и имам още 10 дни, а се чуствам много неподготвена.
 Confused

# 984
За самостоятелна стая, води се ВИП или Лукс стая се доплаща по 125 лв на ден Peace

# 985
Привет отново и от мен! Ще се отчета само за кратко, докато малкият звяр все още спи.  hahaha
Според мен, ако не сте доволни от някой лекар за раждане в Токуда - сменете го по възможност. Безкрайно доволна съм от неонатолозите, които се грижеха за моето съкровище. Пресиян се роди с кръвни показатели доста извън нормата, сочещи инфекция, но слава богу не беше болен, поне не все още. Левкоцитите му бяха 19, при норма 8, CRP (друг показател за наличие на инфекция) - 2 пъти над горна граница, тромбоцити - под долна граница....От втория ден го сложиха на антибиотично лечение, което продължи 4 дена. И цялото ми впечатление от екипа, който се грижеше за него е,че са чудесни специалисти и хора. Грижат се с любов за бебенцата. Моите най-големи уважения специално към д-р Масларска.  newsm20 Определено съм очарована от раждането си там. Самото раждане ми беше водено от д-р Колева и втори опериращ - д-р Кръстанова. Справиха се блестящо. Превърнаха тази операция в едно прекрасно преживяване! Анестезиолог беше д-р Каменова, от нея също съм доволна. Изобщо всичко протече добре, въпреки, че упойката не ме беше пуснала 12 часа и не си усещах краката. Според д-р Грозев катетърът на епидуралната упойка се е позакривил и е засегнал някое нервче, затова съм нямала никаква чувствителност в краката толкова часове наред.
Отношението беше повече от добро, помагаха ми много акушерките. Имах адски много кърма, която дойде на 2-я ден след секциото. Милите акушерки буквално денонощно ме цедяха на ръка (аз в началото не се справях с това упражнение много добре, а помпата не помагаше особено).
Малкото човече с еопитва да се събуди. Хайде за сега от мен - толкова.  Hug

# 986
  • София
! Анестезиолог беше д-р Каменова, от нея също съм доволна. Изобщо всичко протече добре, въпреки, че упойката не ме беше пуснала 12 часа и не си усещах краката. Според д-р Грозев катетърът на епидуралната упойка се е позакривил и е засегнал някое нервче, затова съм нямала никаква чувствителност в краката толкова часове наред.
Хм, това не ми звучи като добре свършена работа от анестезиолога. Искам да добавя и личните си впечатления от въпросната д-р Каменова - анестезиолог (въпреки, че е една много мила и приятна млада жена). Та тя лично имаше затруднения с поставянето на упойката и според лекар-невролог от Токуда ми е източила повече от необходимото ликвор по поставянето на упойкато от което се сдобих с едноседмично ужасно главоболие, което беше най-ужасното глаболие не минаващо от никакви лекарства, което съм имала някога. Така че не бих препоръчала д-р Каменова като анестезиолог с ръка на сърцето.

# 987
Хм, това не ми звучи като добре свършена работа от анестезиолога. Искам да добавя и личните си впечатления от въпросната д-р Каменова - анестезиолог (въпреки, че е една много мила и приятна млада жена). Та тя лично имаше затруднения с поставянето на упойката и според лекар-невролог от Токуда ми е източила повече от необходимото ликвор по поставянето на упойкато от което се сдобих с едноседмично ужасно главоболие, което беше най-ужасното глаболие не минаващо от никакви лекарства, което съм имала някога. Така че не бих препоръчала д-р Каменова като анестезиолог с ръка на сърцето.

Въпреки, че д-р Колева ме предупреди, че може да се появи главоболие вследствие на упойката (епидуралната), нямаше и помен от такова. А закривяването на катетъра го отдадох на стечение на обстоятелствата, но е възможно да е било от не съвсем коректно поставяне. Грозев каза, че щяло да бъде достатъчно просто леко да го дръпнат нагоре, а не да ми спират изцяло епидуралната, за да се появи чувствителността.  newsm78

# 988
Здравейте Simple Smile

Предполагам че доста сте писали за ЖК в Токуда, но за съжаление нямам много време да прочета назад ... Ако може някой да ми препоръча добър лекар там за ЖК ще съм много благодарна  Praynig (и евентуално да работи със здравната каса, въпреки че там повечето от АГ отделението им май вече не работят с нея Sad )

# 989
Единствената, която работи по ЗК от АГ отделението  е д-р Евтимова, преди беше и д-р Кирякова, сега незнам дали още работи по ЗК! Peace

Общи условия

Активация на акаунт