Болница ТОКУДА-2

• 139 443
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 1 035
Да и при мен така протекоха нещата Simple Smile имах си и епизотомия, системка с окситоцин, която подчертах пред акушерката, че не я искам като влязохме да раждам, накрая абоката ми се размести и ръката ми се поду. Пукна ми разбира се мехура, оказа се, че той си бил вече спукан, а бебка си имаше одрано на главата, колежката му (Кръстанова май се казваше) ми скочи на корема без предупреждение, та си имахме разправия. 
Добре мина, защото родих за 1,5 часа под заплаха за форцепс/вакум. Не са ме ограничалвали в предродилна да се разхождам. Бебето беше с лице напред и това, че се разхождах дирижирано беше по-добре от това да лежа постоянно. За българска болница въпреки всичко смятам, че раждането ми беше прилично.

# 1 036
 Sad Много се тревожа като чета такива неща. Човек плаща толкова пари в тази болница за избор на лекар и накрая се оказва, че искат просто възможно най-бързо да те претупат - ако не успеят да те уплашат достатъчно, че да си поискаш секцио, тогава ти блъскат окситоцин, пукат мехура въобще пришпорват процеса по всякакъв начин, за да не би да им се наложи да останат повече време до теб... Аз на деня на отворените врати питах дали поставят рутинно окситоцин и казаха, че само като се налага, ама като слушам и чета, не им вярвам. То не че не е почти навсякъде така, но нали Токуда са с претенции за лично отношение към пациента.

Надявам се при моето раждане по-добре да се държи Димитров и ако нещата вървят нормално да ги остави на собствения им ход.

# 1 037
.. нормално да ги остави на собствения им ход.

Болницата си е супер. А защо слагат системи.. аз лично съм доволна от системата с окситоцин, родих за три часа. А се гърчих с контракции подготвителни но не особено приятни дни наред. Направо естествения ход ми разказа играта Simple Smile Но ако искате да раждате по 12-24 часа.. едва ли някой в болницата ще се противопостави...

Според мен, само и единствено разбира се, ускоряването на раждането е по-добре за бебето, а това че майката има 2-3 шева..преживява се  Laughing

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 00:32 от peppia

# 1 038
... ускоряването на раждането е по-добре за бебето, а това че майката има 2-3 шева..преживява се  Laughing
Пепиа, извинявай, но това, което казваш въобще не е вярно. Да не коментираме тук, има друга тема - "Естествено раждане"

Св., според мен можеш да направиш така - като отидеш на консултация да го питаш дали е склонен при нормално протичащи процеси да не предприема това и това ... Аз директно си му казах какво искам и явно това не беше начина да привлека внмание. Увери се, че те е разбрал и склонен. Той си записва Simple Smile
Забравих да кажа, че на моето раждане имаше една девойка дето мнооого дъържеше да ми сложи упойка Simple Smile)) какво ли не предложи  ooooh!

# 1 039
  • София
Привет момичета  Hug
И аз се записах в Токуда при Кирякова и се надявам да раждам там живот и здраве през септември.
Началото на юни ми е часа са преглед, много са натоварени явно  Wink
Britt каква упойка са ти предложили ? На мен за сега това ми е проблема, решила съм да раждам естествено (ако спешно не се наложи друго недай си Боже  Praynig ) и мисля да пропусна епидоралната, че адски много ме е страх  Embarassed Та в този ред на мисли могат ли да ми предложат някаква друга тип "венозна"  Embarassed

# 1 040
Ами епидурална при 6-7 см разкритие  #Crazy след като и обясних, че е изпуснала влака ми предложи но-шпа и други. Аз не бих се навила, но-шпато отпуска гладката мускулатура...
Мисля си, че най-доброто обезболяване и предпоставка за леко раждане е човек да се движи и като усетиш че се наближава си намери едни стълби и действай Simple Smile

# 1 041
  • София
Ами епидурална при 6-7 см разкритие  #Crazy след като и обясних, че е изпуснала влака ми предложи но-шпа и други. Аз не бих се навила, но-шпато отпуска гладката мускулатура...
Мисля си, че най-доброто обезболяване и предпоставка за леко раждане е човек да се движи и като усетиш че се наближава си намери едни стълби и действай Simple Smile
Ще го пробвам това с стълбите задължително  Mr. Green че само като се сетя по колко пъти ме бодът за да ми намерят вена  Crazy неискам да си представя с епидуралната как ще е  Crazy

# 1 042
Успех! Леко раждане и здраво бебе ти пожелавам  Hug Мисли положително и всичко ще е наред   bouquet

# 1 043
  • София
Ще го пробвам това с стълбите задължително  Mr. Green че само като се сетя по колко пъти ме бодът за да ми намерят вена  Crazy неискам да си представя с епидуралната как ще е  Crazy

Епидуралната ще ти я сложи анестезиолог, а той е лекар, не медицинска сестра. Половината сестри, които срещнах бяха млади и неопитни, но ако се наложи нещо по- сложно можеш да си избереш някоя от опитните. В Токуда имаш право да откажеш услугите на лекар или сестра, ако видиш, че се мъчат с твоя случай.  Не се притеснявай, не се настройвай негативно и не се колебай да се оплачеш официално, ако нещо не ти харесва или те притеснява.

# 1 044
За упойката в Токуда ,аз мисля да се доверя единствено  и само  на Илиев- анестезиолог!!Вече съм си го заявила на моята лекарка ,че искам той да ми слага упойката, а не някой друг!! Peace

# 1 045
  • София
Аз да си призная не ме притеснява толкова това, че няма да се справи персонала, колкото имам ужасен страх от самия факт, че ще ме бодът в гръбнака  Embarassed Сигурно тогава едва ли ще се сетя за това, като ме напънат контракции, ама се си мисля, че с тях ще се справя .....
Момичета да ви питам дали се спазват часовете в Токуда и по сепциално в АГ отделението  newsm78 че ми дадоха час за началото на юни, което ме навежда на мисълта, че доста наплив има .....

# 1 046
  • София
Здравей. Да, наистина има наплив и не могат да спазват часовете .Относно упойката не се притеснявай анестезиолога Илиев е много добър. Стискам палци всичко да мине перфектно.При мен също анестезиолог беше Илиев.

# 1 047
Има време, ще почетеш и решиш искаш ли упойка или не. Родих без упойка и мога да кажа, че бъбречна криза повече боли.  Crazy
Дали са ти час за юни, защото правят предродилната консултация като влезеш в осмия месец май.. Часовете се спазват горе-долу.

# 1 048
  • София
Благодаря ви момичета за отговорите  Hug Ще пиша като мине прегледа там Simple Smile

# 1 049
Kylie изобщо не боли слагането на упойка в гръбнака, защото ти бият местна в гърба преди да ти сложат основната. Всичко минава за една минута и вобще не е страшно   Peace

Общи условия

Активация на акаунт