Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с дъщеря ми, която постоянно иска да я нося, докато съм бременна?
Кога е безопасно да вдигам детето си по време на бременност?
Как да обясня на детето си, че не мога да го нося, докато съм бременна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с дъщеря ми, която постоянно иска да я нося, докато съм бременна?
По време на бременност е важно да избягвате вдигането на по-големи деца, особено ако е необходимо физическо натоварване. Много майки споделят, че обясняват на децата си причините за ограниченията, като подчертават потенциалните рискове както за тях самите, така и за бебето. Вместо вдигане се опитайте да се гушкате, докато седите или лежите и обсъждайте с детето си, че е голямо и може да се справя само.
-
Кога е безопасно да вдигам детето си по време на бременност?
Безопасността при вдигане на дете по време на бременност зависи от индивидуалното състояние на майката и напредъка на бременността. При нормално протичаща бременност много майки повдигат децата си, особено в началото, но постепенно ограничават тези действия, когато коремът започне да пречи. Консултацията с лекар винаги е добра идея, за да се гарантира, че докато вдигате детето си, не рискувате здравето на майката или бебето.
-
Как да обясня на детето си, че не мога да го нося, докато съм бременна?
Можете да обясните на детето си, че докато носите бебето в корема си, вдигането му може да е трудно и понякога болезнено. Направете игра от обяснението и използвайте обичайната привързаност - например гушкане на дивана или леглото, за да му покажете, че любовта не зависи от вдигането. Важно е да знаете, че децата на тази възраст могат да разберат след като им бъде добре обяснено.
-
Как мога да се справя с желанието на детето си да бъде носено?
-
Какви рискове крие вдигането на дете по време на бременност?
. Вдигах я, носех я, разнасях я и количката си свалях и качвах на втория етаж (понеже сме без асансьор) и така без проблеми докато не дойде средата на 7-я месец - тогава се наложи се да вляза в болница с кървене за 10 дни. Оказа се, че съм с плацента превиа, но никой до преди това не се беше сетил да ми го каже .... "Закрепиха" ме до началото на деветия месец и бебо тръгна в първия ден на деветия месец. Моето мнение е, че всичко е божа работа.
Сега пок се гушкаме, ама коллко тежък е станал