ЯНУАРСКИТЕ изстребители на каскади са любители!

• 9 997
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
esti по принцип някой от работещите баби или дядовци могат да ползват майчинството - до навършване на 2 годинки на детето...  Peace  Аз мисля да го прехвърля на свекървата, когато малкия навърши 1 годинка и да се върна на работа, както вече се спомена по финансови причини...  Rolling Eyes  но на 9-месечна възраст нямам намерение да го оставям на никого...

# 211
  • тук и сега
Еее, най - после успях да ви прочета, много бързо пишете и тази тема почти свършила.

Да се отчета и аз за 6 месеца - 8.200 кг, 70 см
Тони вече си седи, почти без да се опира на ръчички, и той бърбори постоянно,а и така крещи.
За захранването няма да пиша, защото сме много назад. Все още сме на зеленчукови пюрета. Дано има и други по-бавни и спокойни мами, да има кой да питам за съвет.

Честито дипломиране на matza.

Утре повечко ще пиша, че след малко Тони ще отвори гладно гърло.
Лека и спокойна нощ.

# 212
  • Canada, ON
nikitali, nevenska, о, не, съвсем не съм се отказала от конкурса, но още не са ми одобрили снимката. Не знам защо. Според мен отговаря на всички изисквания. Ще почакам още малко и ако не ми я одобрят ще им пиша. А за Симонка подсещам, щото си е наше момиченце Simple Smile Какво е това чуждо бебе, дето води!

Веселушка, аз карам захранването доста бавно. Въвела съм само оризова каша и сладък картоф. И мисля бавно да продължавам. Не искам нищо на сила да давам.

-------------------------------------------------
Моля, гласувайте за СИМОНКА!

# 213
и аз ще си гледам Кики до 2 години. Няма кой да ми помага - свекито си е в Стара загора, пък майка има 3-години до пенсия и едва ли ще иска да си намалява осигурителния  доход на 220 лв че после ще й влияе на пенсията.

И ние мислехме да преминем от едно майчинство в друго, но много хора които са направили така ми казват, че е много трудно. На практика се гледали две бебета, само дето едното можело да говори.

За захранването - давала съм картоф, моркови тиква и броколи. От плодовете  - ябълка, банан и круша. Каши не съм давала.

Аз започнах захранване на 5 навършени месеца и след 16 дена имах заместено обедно хранене, но слагам 2 лъжички АМ в пюрето. Мойта педка каза, че от 6 мес започваме с месните пюрета. Чакам с нетърпение, защото асортимента на чисти зеленчукови е ограничен. След това каши ако се наложи. Някой давал ли е царевица с картофи на Семпер?

Вчера на детската кухня имаше картофено пюре с моркови. Решихме да я пробваме Кики дали ще го яде, дадох й една лъжичка  - такава физиономия направи.... сякаш казваше махнете ми я тая гадост от езика хахаха

# 214
  • Пловдив
Добро утро!

Относно кътчетата за игра по пода - незнам, много твърдо ми се струва и върху килим и върху олекотена завивка... Все пак на матрак с е друго нещо, не се притеснявам, че ще си удари главичката като се обърне от високо по гръб  Rolling Eyes За сега ще избягвам да я пускам по пода. Като си играе я слагам на голямата спаля, лягам до нея и я пазя  Crazy Но тя е прекалено бърза и само и подхвърлям играчки ту в единия, ту в другия край и и омръзва и драпа да слиза от леглото  ooooh! като се провесва с глава надолу ...
Относно седенето - не може да стои. Тя и в мен не обича да стои седнала, все се изхлузва надолу да избяга  ooooh! Нямам намерение да я уча, когато-тогава Simple Smile Тя пък се изправя от легнало положение до полуседнало, като се подпира с една ръка настрани. Така че май ще се научи сама да се изправя до напълно седнало.
Иначе в количката я возя всякак - не се притеснявам.

Странна работа - през седмицата става в 6, после играе до 9 и чак тогава заспива, а през уикендите - спи ... Всичко идва от баща и, защото и той обича да си поспива  Simple Smile
Сега си спяяят, а аз ще правя закуска   chef

П.С. Сложих линка за Симонка на 1-ва страница, после ще сложа и за Джулия Simple Smile
Ако някого съм пропуснала с мерки за 6 месеца , или нещо съм сгрешила - да ми пише Simple Smile

# 215
  • Варна
Ехоо, добро утро!
Не мога да ви изчета  Grinning
Маца, честито дипломиране   bouquet

Аз не се оплаках в началото, но сега вече си отдъхнах и мога да споделя, че горе-долу успешно се справих с 10 дена отсъствие на мъжа ми, с помощ вечер от моята баба. Удържах фронта с едно леко чукване на колата, едно изгубване по спирките на баба ми, сополи и на двете, леко изкаран летен вирус при мен, и друго май нямаше  Joy
Сега по темичките:
Маги е на пода, с одеяло или без, все тая, защото като се врътне два пъти и вече е излязла, освен това се пързаля назад по ламината и отива в незнайни посоки, даже хола й става малък.
Седи почти непрекъснато когато има възможност.
За гледането - след като родих Симона се върнах на работа на годинката, беше ми омръзнало да стоя вкъщи, но сега мисля да се преориентирам към работа от къщи, и да си ползвам гледачката за няколко часа на ден. Баби нямаме, добре че тази жена се оказа свястна, изгледа ми Мони до яслата, сега ще помага и за Маги. А иначе, мисля да я пусна на ясла към година и половина, ако ни приемат разбира се.
Режима си ни е все един и същ, нямам идея кога ще заместим обяда, че малко да се поразредят храненията.

Хубав ден на всички! Отивам да закусваме   chef

# 216
  • София
Добро утро!

По въпроса с започването на работа- хич не ми се почва ,но май ще се наложи. Лошото е че не знам как ще се справят бабите с сияна. Да не говорим ,че и двете са чак в Бургас и ще трябва да идват на смени в къщи. Но засега не ми се мисли. #Crazy #Crazy

Никители -  тези бисквитки не се ли чупят . Няма ли опасност да отхапе някое парче и да се задави! newsm78

Марийче -  аз и давах царевица с картоф на Семпер , но въобще отказа да го яде, не че го виня детето. Blush

Гласувах за симонка, дано да спечели!  bouquet

# 217
  • София
Забравих да попитам- някой ползвал ли е бънджи гащи. Една позната ми ги похвали ,че децата много им се радвали, но тя не е оттук , а не съм виждала по магазините такова нещо newsm78

# 218
  • София, Дървеница
Добро утро!
Изпратихме тати за риба в 4.00 часа сутринта и сега сме свободна програма...

Бебо изяжда около 100г зеленчуково пюре, а после си досуква.
Днес към 18 часа ще дам няколко лъжички оризова каша на Нестле, разредена с кърма.
Вчера взех и безмлечна с ябълки на Хумана, зада ги редувам... да, уж без глутен...

Но, признавам си, че дадох миналата седмица на бебо малко обикновена бисквита, близна си някоко пъти... значи ли това че въведох глутена без да искам   ooooh!
А доки каза, глутен чак след местните пюрета  Rolling Eyes  Embarassed
И така...

# 219
Хальолхен и от нас.  Hug

Аз ще се връщам на работа. Или ще почвам някъде, защото на старата няма да се върна. Naughty Имаме дядо пенсионер, който засега се справя страхотно с бебаната. Вкъщи изкуквам и затъпявам. Темите са ми пюрета и памперс. Така съм отнесена и вятър ме вее на бяла кобила.  Crazy

Жужу, не съм виждала гащи, но има нещо подобно като проходилка т.е. седалка и табла с играчки.. Яна го харесва, но няма къде и това да увеся вкъщи.

А сега и един поздрав от малката, че вече не я удържам на компа  Heart Eyes
 Heart Eyesг  у80мпърцн б8убнфгнмм, ,,,ммнббнммйхб жжжжжжжжжжжжжжжжжжжжпх

# 220
  • София
Оф, това с връщането на работа на мен ми е болна тема.  Cry Първо бях решила като минат деветте месеца да се връщам, по финансови причини разбира се. Обачееее, нашите баби са далече, а хич и не мога да си представя как ще си оставя бебката на чужд човек (демек гледачка). Та нещо май взех да се размислям  newsm78 и за сега съм отложила връщането поне до годинката, пък като наближи може още веднъж да си преразгледам решението  Simple Smile

И на моята дивотия бързо й отесня спалнята, та й купих пъзел за земята - хем шаренко, хем изолиращо. Че от 2 седмици вече стои седнала самичка без да я подпирам, обаче на спалнята й е мекичко и дупето й потъва та само се клатушка насам-натам. А на пода й е по-добре и е по-стабилна.

Веселушка, със захранването и аз съм от по-бавните. Засега си мъча детето само на оризова каша, вече 2-ра седмица. Ми така и не успях да реша каква втора каша да вкарам, та от другата седмица подкарвам направо зарзаватите.
Ама Ивана хич не ме оставя да я храня аз, иска самичка. И вчера кашата си я хапна сама, хвана си купичката, надигна си я и от нея си я излочи като кученце  Joy Joy Joy
Е, от време на време и помагах като побутвах кашата с лъжичка.  Ама такава мацаница стана, но няма да й спирам порива я. Важното е крайния резултат, а по-нататък ще се учим на маниери на масата.  Simple Smile

# 221
Добро утро
Жужу, предполагам че може да се задави с бисквитата, но аз съм непрекъснато до нея в бойна готовност, за да й я извадя. Иначе от една бисквита изяжда не повече от 20%, останалото е олигавени парчета по цялото столче.
Моята съседка ползваше бънджи гащи за сина си и беше много доволна. Само там се кротваше за известно време нейния невероятен ревльо.
Ива, мисля че само за няколко близвания едва ли си въвела глутена. А и щом няма някаква реакция, значи всичко е ок.
За връщането на работа - аз мисля да се връщам като малката стане на годинка, но дано котка не ми мине път! Ние нямаме баби, така че ще трябва да се възползвам от опцията с безработен от бюрото по труда.
Хубав ден!

# 222
  • Canada, ON
Ей, момичета, одобриха ми най-после момиченцето.

Моля, гласувайте за ДЖУЛИ и СИМОНКА!!!

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 10:11 от Мама Мечка

# 223
Жужу, ние имаме гащи - бънджи но незнам от къде е купувано понеже братовчедка ми ми го даде.Наистина и е хубаво в него Grinning Иначе ги има но не във всички магазини, трябва да попиташ на няколко места.
Значи трябва да градуваме един ден за Джули един за Симонка, нали имаме право само на един глас на ден.

# 224
  • Canada, ON
О, не Мари, в един ден можеш да гласуваш и за двете бебчета. Имаме право на един глас на ден за всяко избрано бебче. Може за 5, за 10 бебчета... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт