Малко Юнче вече се кокори и опитва да бърбори

• 11 138
  • 307
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, моля ви кажете ми смятате ли че има проблем бебе на 1 месец може да пътува на планина като промени надморската височина???
Вие бихете ли тръгнали с новороденото си бебе за три-четири дни на почивка???

# 76
  • Стара Загора
Момичета, моля ви кажете ми смятате ли че има проблем бебе на 1 месец може да пътува на планина като промени надморската височина???
За пьрвото не знам, но за второто сьм с двете рьце "за". Аз вече ходих на гости за една седмица в др. град и сега до две, три седмици смятам да отида и до морето.  Peace Варна чакай мееееееееее... Wink

# 77
В предишния си постинг забравих да пиша за АМ, някой питаше. А да, Алиса.  Та Аптамилът го спрягат за най- близко до кърмата. Маги беше на Нутрилон, нямах проблеми с него.

Ши мъ прущавъти ама пак съм аз с въпрос за Чая (с главно Ч)  Mr. Green Милони, Вери, или който още го пие, значи този 1 литър ми се полага за 24 часа тъй ли? Да не прекалявам с по-голямо количество, викате? 

Ми не. Аз пия 2 литра в рамките на 24 часа, но слагам по 2 ч.л. във водата от билките.

Офиоли, чая аз го пия. На детето нищо не давам освен кърма. Дори и капки не давам. Единствено бибата въведох, но той не й е голям фен.

Милони, аз не разбрах ако повръща от време на време пресечено мляко, това значи че храносмила ли? Т.е. добре ли е или зле?
Аз разбрах, че е добре. Simple Smile

Някой беше писал тези дни, че са ходили с бебето на Витоша. За 2-я въпрос твърдо ЗА. Без децата никъде не тръгвам независимо от възрастта. Щом бебето е добре, не виждам причина да не го вземете.

# 78
Вери,този джоджен дето го пиеш не е вид мента,а си е чиста такава.Знам го от опит.Ние в двора имаме и джоджен и мента и веднъж в бързината сготвих боб с мента (страшно си приличат тези 2 растения).Едва отървах линчуването след това #Cussing outТа ти си попаднала на някой пишман билкарин Joy.

Това за пресеченото мляко е добре.Знак е,че храносмилането работи все по-добре.

# 79
 Joy
Ох, че ме разсмя. Не е пишман билкарин. Тук още такива не съм намерила. Аз си набавям нещата от рафтовете за подправки. Иначе съм срещала различни видове мента. Щото и джоджена го водят мента. Така че по отношение на него не знам какво пия. Simple Smile

# 80
Здрацейте и от нас. Честито на всички майки с пожелание за по превършващи колики (ух че израз), спокойни нощи и все повече усмивки и по-малко рев.  Laughing
Исках да използвам времето в което ситния спи, за да попиша с двере ръце и да попитам (извинявам се, ако вече е обсъждано  Rolling Eyes), но имаме още от тези малки бели пъпчици, май млечници се наричаха, под брадичката. Някой може ли да ми каже какво да ги правя.  Praynig

# 81
  • София
Това с пресеченото мляко и храносмилането значи, че пресеченото повърнато идва от стомахчето, а не от хранопровода - дали е добре или зле незнам. Според мен не е. Извира от по-дълбоко все пак. И ние сме така понякога по малко, ама нали си има технологично време да минат тези работи.

Днес е Св. Марина, но не ме питайте за житие-битие, не го знам.

# 82
Малта, и Ясен има от теззи пъпчици. Някои изчезнаха вече. Нищо не ги прави, ще си минат.

# 83
  • София
Алекс имаше доста в родилното, мажеха го с пиоктанин. Минаха, сега пак са излезнали няколко, и го третирам с пиоктанина.

# 84
Иначе съм срещала различни видове мента. Щото и джоджена го водят мента. Така че по отношение на него не знам какво пия. Simple Smile

Вери, тук във всички брошури за кърмене пише да не се пие мента, защото спирала кърмата!  newsm78 За джоджена не знам.

# 85
Иначе съм срещала различни видове мента. Щото и джоджена го водят мента. Така че по отношение на него не знам какво пия. Simple Smile

Вери, тук във всички брошури за кърмене пише да не се пие мента, защото спирала кърмата!  newsm78 За джоджена не знам.

Сериозно ли? А в българския лактогонен чай една от съставките е мента newsm78

# 86
  • София
От wikipedia-та
Цитат
Джодженът (Mentha spicata, син. M. viridis) е вид мента, растяща в централна и южна Европа. Обича влажните почви.

# 87
Забравих да питам, вие ядете ли сезонни плодове - кайсии, нектарини, пъпеш, диня.
Аз се оказах със значителни количества домашни кайсии и нектарини, пратени от нашите и сега се чудя дали да ги ям по-усилено или по-умерено и да станат зян Thinking

# 88
Мерси, Бюти. Това не го знаех. Веднага ще го спра.
Джодженът уж успокоявал корема, та затова.

# 89
  • София
А в българския лактогонен чай една от съставките е мента newsm78
Не знам какво има в него, защото съм затрила малкото листче. Купих си такъв чай, направих си една чаша, нещо ми се замота главата и се отказах от него.
В чаят на Хип няма мента или джоджен.

Gali80 Кайсии и пъпеш не обичам, но диня и праскови - да. Вчера хапнах праскови. Купихме и диня и мисля да похапна.

Вери Не знам до колко е вярно това. Мама имаше язва и мразеше да слагам джоджен в яденето като готвя. Казваше, че не и понася.

Общи условия

Активация на акаунт