Редки и изчезнали парфюми

• 218 530
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 590
  • София
Здравейте, отдавна търся Tilleul by D'ORSAY. Имам много малко количество останало и никъде не го намирам.

Пише, че това е версията му от 95-та насам, на същата марка (но обновена):
https://www.dorsay.com/en/products/eau-de-toilette-vouloir-etre-ailleurs-cg
Пробвала ли си го? Пак е липа и акация.
Не съм, но ще го потърся. В първия отчетливо усещам и диня, а тук няма, но пак е с липа. Благодаря!

# 1 591
Минавам да споделя, че в любимия Старкорп в Бургас открих спрени съкровища. Почерпих се с Opium Vapeurs de Parfum EDT, открих Bellissima Blumarine... След 10.09. като им свърши отпуска ще ходя в склада им, защото имат много единични бройки, които не са качени в сайта и ги няма заредени в магазина.
И пак ще пиша Simple Smile

# 1 592
  • Бургас/Пз
Минавам да споделя, че в любимия Старкорп в Бургас открих спрени съкровища. Почерпих се с Opium Vapeurs de Parfum EDT, открих Bellissima Blumarine... След 10.09. като им свърши отпуска ще ходя в склада им, защото имат много единични бройки, които не са качени в сайта и ги няма заредени в магазина.
И пак ще пиша Simple Smile
Къде се намира магазина в Бургас??

# 1 593
Александровска 102

# 1 594
  • Deutschland
Еххх, онзи ден бях в Бургас. Жалко.

# 1 595
Може ли да се плаща с карта в магазина?

# 1 596
Може, изрично бях попитана.
В склада на място правят и отливки.

# 1 597
Здравейте,
Издирвам Giordani Gold Incontro на Орифлейм
Скрит текст:

или поне препоръка за подобен аромат.

# 1 598
  • Deutschland
Във Фрагрантика го спрягат за двойник на Ботега Венета.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta-12863.html

# 1 599
  • някъде под слънцето...
Докато си  "купивях спомени" от кварталния български магазин, видях, че собственичката е  решила освен крем "здраве" и "Бочко", да продава и парфюми.Естестввно без тестери.
Сред тях достолепно място  бяха заели Мадам и Мосю Крес от нячялото на 90те
Бяха ми подарили госпожата в  "Зоратя на демокрацията", споменът ми е бегъл и не особено приятен.Обаче реших да дам шанс на този

https://www.fragrantica.es/perfume/Milton-Lloyd/ZoZo-24025.html
Веднъж  преди 20++ фодини съм пробвала Джорджо, за чийто "двойник  е спряган, и споменът също не беше особено добър , но нали съм хазартна личност
ZoZo e една симпатична  бабичка, която дори дъщеря ми  (студентка) ,хареса
Тя лятото  ми прибра  и една "баба Амариж," така, че явно  започва да проявява  "наследствена  ретро обремененост" .
Чидя се и на старата Мадам Крез, ей така от колекционерска стойност.Може пък сега с годините е станала по мила и не толкова властна.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 13:46 от sl

# 1 600
Щастлива съм, че намерих парфюмен тест в бг списание отпреди точно 30 г.
Тогава синът ми беше бебе, живеехме в Студентски град и с приятелките ми въздишахме по новопоявилите се на пазара парфюми и козметика в магазините Бонжур.
Решихме теста, много се смяхме и спорихме, и въздишахме ...
В последните три години "парфюмания" често си припомнях откъси от теста, сетих се в кое списание го имаше - и го открих вчера в Бургаската библиотека. Сладка носталгия...
Споделям тук.
Скрит текст:

# 1 601
  • SOFIA
Здравейте момичета,

Поздравления за темата, специално за нея се регистрирах.
За сапуна Атлантик Simple Smile, за който няма и следа в нета.
Една приятелка на майка ми имаше парфюм с аромата на този сапун. Някой знае ли кой може да е бил?

# 1 602
Помня много добре въпросния сапун, но не мога да помогна с име на парфюм. Може да е бил някой мъжки акватик от онова време, поне за мен ароматът му е по - скоро такъв.
В немски парфюмен форум има препоръка за този сапун, имал същия аромат като Атлантик:

# 1 603
  • Deutschland
Този Nautik никъде не съм го виждала в Германия. Атлантик имам бледи спомени, този ли беше:

# 1 604
  • SOFIA
Благодаря, silver pearl !
Ще дебна за наличност този сапун.
Парфюмът, който ми приличаше на него, определено не беше мъжки,. Не беше и акватичен, много беше плътен и траен, държеше се на едни дрешки, които ми беше подарила и парфюмирала с него. След няколко изпирания още витаеше
Не беше това, на което сега му казват "с морски нотки" - йодно-водораслови.🤭 Като Rem и още няколко подобни, които поръчах на сляпо, за да се убедя, че не е това.
Онзи беше океански, като атлантик, подсилен със сладост, може би кокос или ванилия, но си оставаше свеж и с усещане за нещо синьо.

Общи условия

Активация на акаунт