Редки и изчезнали парфюми

• 218 791
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 375
прекрасен, любим, строг и студен, с удоволствие ще прочета отзива ти за него
гледам приликите във фрагрантика - имам бандит и жоли мадам, не ми се струва чак толкова сходен с бандит, по-близък е до жоли мадам, а арамис се каня да взема от години /буквално!/, но все се спирам, защото от кабошар имам няколко бутилки
в топ 3 на любимците ми е - заедно с целувката на дракона едп и галиано едп
вторият не е точно бабичка, но съвсем е изчезнал Disappointed

едит: хаха, не е лесно да си отнесен! миналата година думнах един арамис, забравила съм
май и аз трябва да извадя и да снимам Simple Smile

# 376
Майка ми носи от много години Кабошар и и стои великолепно.
На мен вече не ми се носят бабички, а и хората около мен не ги харесват и няма как да ги тровя, защото сме по цял ден заедно. Иначе имам много и си ги пазя в колекцията. Но вече не купувам, защото са реформулирани, а и като не ги нося няма смисъл.

# 377
  • някъде под слънцето...
Sisly  Благодаря Heart
И аз съм баболюб(бабофил) Grinning
Нося си  бабичките с удоволствие, важното е, че ми доставят радост.Не ми е важно да получа  одобрението  на заобикалящите ме.(дори в някои случай бих предпочела да не им се харесам)Но в интетес на истината много от тях се запалиха по бабички и  вече са в клуба на бабофилите Grinning.
Други все още не са узрели за тези идеи, но пък  са щедри на комплименти към парфюмите ми

Умишлено изтрих линка към парфюмния гардероб, защото само като го погледна  лудостта ми започва да се пробужда отново.Blush
Кабошар е кожа, показаната версия е от последните издания на парфюма(където вече има ЕДТ и ЕДП).
Винтижите да само ЕДТ

и чист парфюм

На моята кожа е  сходен с Бандит.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 10:54 от sl

# 378
Нищо общо няма при мен с Бандит, който обожавам. Heart Eyes

# 379
Ида да докладвам за Cabochard Gres.
Парфюмът е чисто нов, свети. И бутилката и кутията са като недокоснати, а течността е светло кехлибарна и бистра като сълза. Si е права, че е от по-новите версии, проверих го, реколта 2003.
Дали съм се поляла с него, а!?  newsm48
Изкъпах се и излязох "гола" без парфюм, което не ми се е случвало до сега. И още в офиса се полях смело и безотговорно. Очаквах страшилище от това което проточех, то не бяха мокри пепелници, груби кожи, камшици и какви ли не още страхотии...
Върху мен е разкош, мога да се поливам до мокро от глава до пети.  Twisted Evil Да му мислят околните.
Началото му е със свистящи алдехиди и цитруси  Heart Eyes, обичам такъв старт. С изсъхването се включват и цвята, усещам иланк-иланк, прашен а не мазен както обикновено и адски луксозен, придава една благородна заобленост на композицията. Има кожа, много кожа, но фина, мека, скъпарска и топла от най-луксозните. Като скъпо кожено яке от най-фината агнешка кожа, и черен шоколад на фона на скъп английски тютюн. Всички останали бележки са така добре смесени, че не ги разграничавам като отделни ноти, а като фон върху който е нарисувана съвършена картина.
Майко мила, това е разкошно!  На такъв лукс, благородство и разкош в парфюм отдавна не съм се наслаждавала! newsm44 Kissing Heart
Надявам се и се моля и ЛМ да го хареса, че обикновен след бурните ми емоции и еуфория следва леден душ като се прибере и отсече - Мухозол!

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 15:41 от Sysly

# 380
  • София
Sysly, защо се притесняваш от неговото мнение - особено когато винаги е мухозол. Аз на моя отдавна съм спряла да му ги показвам, освен когато трябва да ги купи без мен Smile . На него какъвто и парфюм да си сложа, все му мирише на цветя. Ако много ми харесва, пък той не го харесва, или пръскам когато не сме заедно, или пък пръскам по-малко, което да усещам самата аз, така или иначе не обичам да навлизам в чуждото пространство.
Скрит текст:
Последният ми кофти опит е във фитнес зала. Тренира добре оформена млада дама, с доста грим, прическа, бюст /въобще естетически издържани конструкция и реконструкция/, обаче прилично полята с някакъв Монтал ... Изнесох се за отрицателно време и за пореден път се убеждих, че има стари аромати, които в пъти по-хубаво миришат от някои съвременни, както и че човек трябва да мисли какво, къде, кога и колко слага по кожата си.

# 381

veka, за мен е важно да харесва парфюма ми, все пак си лягам до него и ако наистина му мириша зле, то няма смисъл. Той винаги се съобразява с моят вкус. Обикновено той сам избира парфюмите си, аз рядко му подарявам и то след като ги одобрил при случаен тест.  Купува на едро, 2, 3, веднаж се прибра с 5 различни,  от два направо ми призля само като ги подуших. Ами автоматично ги засили към при брат си и повече не повдигна въпроса. За мнението на останалите не ми пука, още повече, че аз и да искам няма как да прекаля с поливането, самата аз не понасям силни и натрапчиви миризми и рядко слагам повече от два - три фъса.

# 382
И аз казвам на тези, които не харесвам Мухозол.  А мъжът ми за един нов парфюм, с който ме бяха напръскали вика: къв е тоя Импулс? Като се позамислих, ами прав е, малко на соц. дезодорант  го докарваше 😀 Не го купих.

# 383
  • София

veka, за мен е важно да харесва парфюма ми, все пак си лягам до него и ако наистина му мириша зле, то няма смисъл. Той винаги се съобразява с моят вкус.

Съгласна съм. Споделянето на едно легло изисква съобразяване с половинката.

Много рядко усещам вече парфюм след вечерен душ и все по-рядко посягам към парфюм преди лягане. Имам усещането, че рецепторите ми са уморени от моята парфюмна лудост и те искат нощем да си почиват.

Barbarella, ами то дезодорант Импулс си беше също класика от онова време. Ако добре помня, се продаваше само в Кореком. Настоящето му издание е кофти, нетрайни са. Наскоро душих на свеки едно Чарли от зората на българската демокрация и то си беше класика отвсякъде.

# 384
На мен на някой аромата ми напомня за душ-гел или някакъв омекотител. Но се въздържам от коментари - на всеки обонянието е различно Simple Smile

# 385
Аз също вечер преди лягане не слагам нищо, но и след душ остава в косата ми и ако е парфюм който не харесва, го регистрира веднага. На пръсти се броят парфюмите набедени като мухозол и съм ги разкарвала, колкото и да ги харесвам. Та нищо чудно и новата ми придобивка да се окаже в размените. Довечера ще разбера.Simple Smile

# 386
  • Виена
Като видях мини бутилчицата Кабошар се сетих,че мама дълго време пазеше една такава като скъп спомен. Толкова се зарадвах на снимката! Ще й подаря от новите версии, дано напомнят класическата. А по повод Импулса се сещам за две неща - дезидоранти  Боди мист, червеният и лилавият миришеха прекрасно и много дълго. И едни боди спрейове Флай Ауей, купувани от корекома до хотел Рила. Като дете това ми беше представата за лукс

# 387
....... И едни боди спрейове Флай Ауей, купувани от корекома до хотел Рила. Като дете това ми беше представата за лукс
Ау  bombolino, върна ме толкова назад във времето, подсети ме за първият съзнателно купен парфюм! Флай Ауей! Беше в бутилка като дезодорант, но парфюмна концентрация, моят беше черен с един залез мисля. Бях ученичка и си го купех с парите от стипендията.
Толкова го харесвах! Пазех го дълго и го криех от сестра ми. С него бях на абитуриентския си бал, въпреки, че вече имах и истински, корекомски парфюми, но на тях не помня имената, знам само че бях Диор и ги дадох на майка ми.

# 388
  • някъде под слънцето...
И аз имах Флау Ауей, но светло син.От магазинче на Балкантурист.
Доколкото помня имаше аромат на липа(цвят).

Коментарите в темата ме накарха сутринта  да посегна към тази красота

https://www.fragrantica.es/perfume/Herm-s/Parfum-d-Hermes-4662.html
Не го бях ползвала от години.
Напръсках се в 7.30 сутринта и до сега се усеща отчетливо.
Събрах и комплименти , че ухая прекрасно....
Личи си старата школа....
Утре мисля да заложа

https://www.fragrantica.es/perfume/Herm-s/Rouge-Hermes-21.html
който се счита за негова реформулация.
Това е винтижа.
Новия вариант е снимката във Фрагантика.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 20:43 от sl

# 389
Кабошар е прекрасен. Колкото повече напредват годинките, толкова повече ми харесва. За този парфюм просто трябва да узрееш.
Аз си търся винтидж на това: http://www.basenotes.net/ID10210117.html
В момента го произвежда Estee Lauder, но е съществено реформулиран и изобщо не е какъвто го помня от 1993 г.

Общи условия

Активация на акаунт