Редки и изчезнали парфюми

• 219 302
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Точно за този парфюм Джулия иде реч, а не за дезодоранти.

Миналата седмица се видяхме с моя приятелка, която някога запалих по Скин на Трусарди. Тя обаче, за разлика от мен, си пази малко количество в една бутилка 75-ца и ми я донесе. Пръснах се и се оказа, че нищо не помня от този мой парфюмен подпис, от който съм унищожила поне 6-7 шишета. Харесва ми все още тази парфюмна композиция, но не бих платила цената, която в Ибей искат за нея, защото само там се намира. За такива пари мога да си купя нещо хубаво, нишово и може би по-актуално за настоящия ми парфюмен вкус.
Отделно, не намирам нищо общо между Скин и Баленсиага, както е посочено във Фрагрантика.

# 616
# 617
Дали можете да дадете име на един спомен от 80-те?
Парфюм - не е български или руски, прозрачно стъкло, не е с помпа, а на гърлото имаше нещо като червен пластмасов кръг, като пръстен.

# 618
# 619
  • някъде под слънцето...
Прекрасни са.
По често посягам към втория, но моя е винтиж , не като бистрата водица  на сйимката.
Първия който придобих си беше ит ковите , точно бистра водица.Безличен и беззъб.
Но стария е деуга бира.

# 620
  • burgas
Може и аз да бъркам точно кое Фиджи беше...много години минаха, но аромата ми е незабравим!!

# 621
  • някъде под слънцето...
О да Фиджи е прекрасен.
За жалост този, който продават сега е на светлинни години от първообраза си.

# 622
  • burgas
Не знаех че се намира все още... не ми е попадал, а и не съм и търсила.

# 623
  • виртуално
един от първите ми маркови парфюми беше Фиджи
https://www.fragrantica.com/perfume/Guy-Laroche/Fidji-Parfum-33612.html
вече нямам ясен спомен как точно миришеше, но още помня чуството на благовение пред тази малка кутия с бижуто вътре и звука от разчупването на восъчния печат

# 624
  • някъде под слънцето...
О това е чистия парфюм.
Невероятно красив.
Спрян отдавна.

# 625
  • виртуално
Чистият беше, сплаш ...
Още ме е яд, че не съм запазила бутилката, но годината беше 1988 и акълът ми е хвърчал другаде явно

# 626
  • някъде под слънцето...
Говори ми....
Имам сла ост към чистите парфюми.
Въпреки, че повечето стоят по прибрани и по близо до кожата в сравнение със съответните  ЕДП  или ЕДТ.
Една стара снимка на съкровищатата ми(чисти парфюми)

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 18:09 от sl

# 627
]Още няколко стари български парфюма от колекцията ми

# 628
Албена и Кремена ги помня.  Simple Smile

Nair, давай още!

# 629
А тази серия някой помни ли https://www.amazon. co.uk/MILTON-LLOYD-Perfume-Fagrances-Different/dp/B019QAPNUQ#immersive-view_1588531838750 , преди повече от 20 години всички тествах, най- много ми хареса един на име - "чакал", не съм сигурна за името , но беше лек аромат с кокос и нещо плодово и ванилия, но мисля , че не е този https://www.amazon.co.uk/Chacal-Parfum-Toilette-Women-Milton-Lloyd/dp/B00JFR8RPO , имаше нарисувани бели цветя, срещали ли сте ги

Общи условия

Активация на акаунт