Редки и изчезнали парфюми

• 218 855
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 335
О, не твърдя, че е заместител. Написах просто, че усещам в него акорд от тази тоалетна вода, носила съм я много, но това са моите усещания.
Самата композиция ми се стори някак натраплива и не толкова натурална, но пак бих я пробвала при различна температура, има една интересна за мен горчивина.

# 1 336
има го тук и там (etsi , ebay), но много пари... около 200 евро за 50 мл са най-изгодните оферти.
Според вас ароматът дали се променя след толкова години...?

На някои парфюми (парфюмни води, не масла или чист парфюм), които пазя от 1994 г. и от 1997 г. - за съжаление ароматите са се променили. Купувани са от чужбина, така че би трябвало да са оригинални. Стоят в шкаф, затворен, без достъп до светлина, в картонените кутийки, не са до източник на топлина. Нямат нищо общо с това, което помня. Но нямат и тази миризма на чубрица, за която много се споменава. Моите просто са много потъмнели и изветрели - не се усеща аромат или е много "далечен" и променен.

Иначе колкото и да харесвам Envy Gucci, не бих отделила такава сума, нито съм такъв ценител, че да се занимавам.

Скрит текст:
На Gucci този парфюм много ме впечатли навремето и него много бих искала да си го имам, но не и за 200 евро:smiles:
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Eau-de-Gucci-690.html
Ако става дума за https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Eau-Parfumee-au-The-Blanc-145.html - и него много го харесвам.

И аз много харесвам Gucci Envy, имам една 50ца, която ползвам от време на време и за щастие ароматът си е свеж и автентичен. Имам и една 30ца, чисто нова в опаковката и се надявам и тя да си е читава.

Голям почитател съм на парфюмите от 90тте и ранните 2000 и все следя какво, къде ще открия. По-старите от това не ме влекат.

# 1 337
Не знам дали е точното място, но да питам. Преди 10-тина години си бях купувала един тестер, който страшно ми харесваше. Наскоро се сетих за него, но нямам никакъв спомен как се казва. Мисля, че моделът беше West, но само това. Шишето беше правоъгълно. Някакви идеи?

# 1 338
За този се сещам в момента, но шишето не е правоъгълно:
https://www.fragrantica.com/perfume/Aramis/New-West-for-Her-4857.html

Не познавам този парфюм.

# 1 339
Благодаря. Моето беше тестер, та шишето може да се различава. Но със сигурност не беше на такава цена, около 100-тина лв. беше.

# 1 340
Потърсих в Гугъл и излезе:
https://www.ellisbrooklyn.com/products/west-eau-de-parfum

Отговоря на описанието и цената. Но за тези парфюми за пръв път чувам.

# 1 341
За толкова модерното преди 10-ина години Womanity с изненада разбрах, че е спряно и не се продава в Дъглас. Хубаво е, че все още се намира онлайн и си купих едно мини за да го припомня и определено ще го нося отново (а бях спряла, защото ми се струваше, че целият свят ухае на него Grinning

Другият аромат, който реших да пробвам заради един парфюмен блог е Florabotanica Не знаех за този парфюм, проспала съм излизането му, но все още се намира, но сестра му Розата я няма никъде, дори за проба

Искам да зарадвам майка ми за РД с  Joy Jean Patou, но намирам само Joy Forever, от който (поне по пирамида във фрагрантика) част от розата е изчезнала.

Четох назад в темата, толкова много красота Heart Eyes

# 1 342
  • Балчик
Joy съвсем наскоро се беше появил в Парфимо. Аз го следя, появява се в Парфимо и Мейкъп периодично. Включете си следене.
Иначе в чужд сайт знам къде го има, но цената е тройна от тази, което е тук.
https://makeup.bg/product/8546/

https://www.parfimo.bg/jean-patou-joy-eau-de-parfum-za-jeni-30-ml/

# 1 343
Благодаря много Джемма Flowers Hibiscus
Включих се да следя
Хубав ден!

# 1 344
Florabotanica е един от любимите ми парфюми. За лятото за мен е незаменим.
Joy Jean Patou преди години ми беше много любопитен. Успях да го тествам е един магазин - това преди 15-тина години, но някак не можах да го харесам. Но може и парфюмът нещо да не е бил съвсем както трябва, понеже беше в някакъв неизвестен магазин..
По принцип харесвам роза в парфюм, но да не е тежка и "мазна"
Скрит текст:
(грозна дума за роза, но така е популярното описание по парфюмните форуми, а зависи и от сорта роза)

# 1 345
Womanity наистина ли е спрян? Не знаех.

# 1 346
Florabotanica е един от любимите ми парфюми. За лятото за мен е незаменим.
Joy Jean Patou преди години ми беше много любопитен. Успях да го тествам е един магазин - това преди 15-тина години, но някак не можах да го харесам. Но може и парфюмът нещо да не е бил съвсем както трябва, понеже беше в някакъв неизвестен магазин..
По принцип харесвам роза в парфюм, но да не е тежка и "мазна"
Скрит текст:
(грозна дума за роза, но така е популярното описание по парфюмните форуми, а зависи и от сорта роза)
Много ми е драго, че срещам фен на Florabotanica Simple Smile В горещите летни дни не зная какъв е, но в края на лятото е очарователен и една от най-прекрасните рози, които съм срещала в парфюм.

Joy е страхотен, красив, класен аромат. Розата е по-наситена, плътна и силна и си е роза-роза. На някои хора им стои превъзходно, но самата аз никога не съм имала желание да се парфюмирам с него, все пак това е парфюма на мама и толкоз Simple Smile На мен розата във Florabotanica ми пасва повече. За другата сякаш не съм пораснала.

Да, спрян е. Като влезнах в парфюмерията и попитах, ме погледнаха толкова учудено, че се почувствах малко неловко, но веднага ми предложиха новият Alien Imp

# 1 347
  • BG-DE
Не, не е спрян просто не се предлага в България.

# 1 348
Попитаха учудено, че го търсиш ли? Помня и аз преди 9-10 години как мислех да го купувам, за да бъда готина и различна в университета, но не го взех, хаха.

# 1 349
  • BG-DE
Не, купих го преди месец от физически магазин в Германия, а и фигурира в официалния сайт на Мюглер.

Общи условия

Активация на акаунт