Редки и изчезнали парфюми

• 218 767
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Балчик
Аз имам Алшими и ЕДТ и ЕДП все още. Наскоро го гледах доста време стоеше в размените и се чудих как никой не го иска. Нямам представа дали още е там, питайте в темата.

# 1 426
Аз имам Алшими и ЕДТ и ЕДП все още. Наскоро го гледах доста време стоеше в размените и се чудих как никой не го иска. Нямам представа дали още е там, питайте в темата.
Джема, в коя тема да питам?
Търся Fendi 2004, обожавам аромата му..

# 1 427
И аз го гледах там,ама кой знае какво са искали за него..Simple Smile

# 1 428
  • Балчик
Джема, в коя тема да питам?
Търся Fendi 2004, обожавам аромата му..
https://m.bg-mamma.com/?topic=1380906.new#new

# 1 429
  • Истанбул
За първи път ,когато помирисах" Алшими",пред очите ми веднага изникна кварталния фризьорски салон ,майка,седнала на стола с вече готова фризура и леля Ася пръска за финал лак за коса.Страшно ми напомня на лак за коса.🙂Иначе ароматът е много хубав.

# 1 430
  • някъде под слънцето...
Фенди е разкошен е.Един от любимците ми.ЕДП е предпочитаната  от мен концентрация
Имам Алшими ЕДП  , за мен няма нищо общо с лак за коса.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 16:51 от sl

# 1 431
  • Виена
Haksev, направи ми деня! Картинката е толкова позната... За да не е спам, Тициана Теренци Флоренция, за пръв път като го помирисах, пред очите ми изникна аптеката в квартала, по-скоро пода с венецианска мозайка, измит с лизол, аптекарката леля Грозданка, приятелка на мама, и разните му там кремчета и сиропи, които забъркваше. Безценно пътуване във времето към детството....

# 1 432
Fendi Firenze 2004 е свързан с престоя ми в Австралия... Аромата му ме праща към едно мое аз със слънце, океан, безгрижие...
Опитвам се да го заменя донякъде с Fan di Fendi 2010 с черната капачка, от който все още имам наличен. И с Fan di Fendi 2011, от който е останало съвсем малко.

# 1 433
  • някъде под слънцето...
Имах првдвид това фенди
https://www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Fendi-200.html
Харесвам и Теорема .
Като заговприхме за пудрени аромати, някой помни ли този
https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/20-For-Woman-167.html
Посягам към него дамо когато искам да съм бяла и добра...тоест мноооооооооого рядко

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 17:01 от sl

# 1 434
  • Истанбул
Парфюмната ми памет и спомени са много силни и ценни за мен.Има парфюми,които даже и да са много хубави,ако са носени от човек ,когато не обичам ,стават ми омразни.Например в гимназията нашият учител по математика се поливаие с Маки,някакъв руски одеколон.И досега ,колчем да го зърна тоз "апотеоз на парфюмното изкуство"🤨черната ми се преобръщат.Все си спомням с ужас хищната усмивка на др.Т....,опитвайки ни на черната дъска.Flushed
Преди месец почина моя преподавателка,професорка по педиатрия.Университетът публикувал статия със снимка.В мозъка ми веднага "цъфна"Кобако-то с което тя се парфюмираше .

# 1 435
И аз свързвам ароматите със събития и хора. Има парфюми, които ме разтапят, има и такива, които ми докарват негативни емоции.
Поради тая причина на погребенията на родителите ми, нищо не сложих. Не исках да свързвам ароматът със загубата на мама и татко. Мама я погребах със Слънчогледите на Е. Арден, беше чисто нова стотица, подарък от нейна братовчедка.
Когато и прибирах дрехите, ухаеха на него.

# 1 436
  • някъде под слънцето...
По тази причина метнах в   куфара " Една априлска вечер" на Ив Роше , когато една априлска вечер се мама  се обади .
Полета закъсня,  а багажа замина за друга посока .... ,
Така и не  можах да изпратя татко .Прибрах  си багажа  преди да се кача на обратния полет.
Вече близо 10 годони не мога да  го  "надживея".
Повече не съм посягала към въпросния парфюм.

# 1 437
И мама си отиде през април,  sl.
Но в живота ни, слава богу, има и хубави спомени. На сватбата на големия син след дълги размишления, бях с L'Eau de Chloe. Получи се страхотен купон, много емоционално и приятно и до сега това е един от любимите ми парфюми. Те пък взеха, че го спряха, г@довете!

# 1 438
  • някъде под слънцето...
И аз съм жертва на "световната конспирация" и спират всички мои любимци Joy
Нямам спомен с кой парфюм съм била на абитуриентската , нито на сватбата ми, но си кътам една "мания"  с която бях на изписването от родилното
https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Mania-423.html

# 1 439
Впрочем, никога не ми е бил ясен механизмът за спиране на парфюм. Как преценяват, че трябва непременно да бъде спрян и защо спират производството му? Някой знае ли, ще ми е интересно да науча.

В тоя ред на мисли, да се похваля, по сигнал на една много приятна съфорумка се  сдобих преди малко с  L'Eau de Chloe!!! Свърах се по телефона с човек от сайта, потвърди наличността му и поръчах. Последна бройка бил, егати късмета!!!  Друго за Коледа, освен здраве за мен и близките ми, не искам!

Общи условия

Активация на акаунт