Редки и изчезнали парфюми

• 218 467
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Истанбул
Като заговорихме за спомени,
От години издирвам "онова"Мазуми.
Събрах 5 винтжа и все не бяха като онзи...
Докато преди десвтина години през една отпуска влизам е магазинче под блока на сестра ми и там ми се усмихва едно познатато флаконче.Поглеждам надписа, , не беше Мазуми, а нещи подобно.Взех едно от любипитство.Оказа се, че това нещо е най близп до парфюмния ми спомен.Върнах се, ни имаха дамо още два.Беше си турско менте, и съответно възнукна въпроса, какво се е продавало на времето в Кореком.
А имаш ли възможност да го снимаш да видя аз за какво иде реч.И евентуално да го потърся.Аз имам Мазуми с черната капачка ,ама онова старото сякаш беше по-фино и меко.

# 1 636
Навремето в Кореком се продаваше Мазуми с маслинено зелено капаче, а Импревю на Коти беше със светлосиньо. Същото Мазуми понякога се намираше и в по- така парфюмериите в София по Графа и Витошка. Но рядко, някой заблуден внос извън системата на корекомите.
Оригиналното - в смисъл може би първо издание - на Мазуми Фрагрантика показва с черно капаче и по-висока бутилка.
В още една ФБ група може да потърсите Gio, скоро една дама, която пътува до Гърция, беше публикувала снимки и цени на такива редки и спрени съкровища в магазин близо до границата - Ваня Иванова, беше оставила и тел. номер. Групата е "Парфюми - мнения, ревюта, продажби".

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 22:22 от BillieCross

# 1 637
  • гр.Пловдив

Уникати!!
1993-1997г

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 15:53 от teddynm

# 1 638
  • София

Този някой помни ли го и виждали ли сте го някъде? Много ми допадаше мандарината в него.

# 1 639
  • гр.Пловдив
Нещо подобно на този търся,ако някоя дама го е имала или го помни Purple Heart

# 1 640
В края на деветдесетте по по-малките парфюмерии имаше два парфюма на Clochard, този и още един (по спомен). Този беше адски нежен и хубав, така и не си го купих и после съжалявах. Изчезнаха от пазара. Индиан Самър на Присила Пресли като че ли се появи горе долу в това време.

# 1 641
# 1 642
  • някъде под слънцето...
В края на деветдесетте по по-малките парфюмерии имаше два парфюма на Clochard, този и още един (по спомен). Този беше адски нежен и хубав, така и не си го купих и после съжалявах. Изчезнаха от пазара. Индиан Самър на Присила Пресли като че ли се появи горе долу в това време.
В средата на 90те имах едим Клошар, По спомен  флаконът беше висок .Харесвах го, но намам парфюмен спомдн

# 1 643

Някой помни ли го? Любимия ми парфюм отпреди повече от 20 г. Ползвах само него без да го сменя 6-7 години.

# 1 644
Аз го помня, беше ми подарък от съученички за РД, но не ми харесваше и така и не го ползвах. 😃

# 1 645
На Yves Rocher съм купувал Transat, Homme Nature и Antartic някъде 2005-2006 година. После не успях да ги намеря и мисля, че вече са спрени от производство.
Днес ходих да си харесам някакъв нов парфюм но за съжаление не успях. Всички нови ми се сториха синтетични. Липсват естествените аромати и това е един голям минус.

# 1 646
От Yves Rocher с най-голяма носталгия помня Neonatura Cocoon, дори пазя някъде флакон с малко количество вътре.

# 1 647
  • някъде под слънцето...
И аз съм му фен.
Първата година тук не можех да си позволя по скъпа козмерика, и бях очарована от Ив Роше.Бях ги виждала само в магазини Бонжур(В България имах една Кантата), а тук бяха на всяка крачка включително и по метростанциите С карти за отстъпки и мноооого подаръци и намаления.Имах Минг Шу, Шафали , Евиденс.Люляк.Ода на Любовта , вериятно  забравям нещо...Последният , който купих от тях е "Една априлска вечер" .
В момета налични на марката ми  са   само той и Neonatura Cocoon.
С изключение на Кантата, която беше толкова кепкава, че нямаше измиване, останалите изчезват сравнително бързо.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 07:59 от sl

# 1 648
  • София
Ив Роше имат навика да спират често заглавия от производство и след това да издадат нещо почти същото под ново име. Специално  този https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Nouveau-Genre-56461.html е почти точно копие на Neonatura Cocoon.

# 1 649
Помня Nature, изпръскала съм два флакона от него. И на мен ми е спомен от времената, когато не можех да си позволя нещо по-скъпо. За  съжаление, спрян е.
Използвам определени продукти на тая марка, за които не съм намерила аналог.

Общи условия

Активация на акаунт