Редки и изчезнали парфюми

• 218 411
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 695
  • някъде под слънцето...
Имала съм Джулия(поввче от една)  и освен Крис Антони,  си пишеше Фармахим.

# 1 696
Фармахим и Ален мак бяха едно предприятие. На мой приятел майка му работеше в експедицията на завода и от време на време ми подаряваше от експортните парфюми и то в оригинални флакони.

# 1 697
  • някъде под слънцето...
Преди 89 , когато се  произвеждаше   и продаваше парфма , всички предприятия бяха държавни, товст с общ собственик

# 1 698
  • Пловдив
С две думи няма значение кой го произвежда, може да се сложи всякакво лого.....Грешката е вярна. 😜 Роза в парфюми не понасям, но в Джулия и в парфюмите на Ланком се спогаждам някак. Дори ей сега поръчах

https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Tresor-172.html

от чиста носталгия по онези времена. Обичам ретро парфюми, не миришат на масово ползваните.

# 1 699
Нямам никакъв спомен за тази митична "Джулия", за която научих от форума, но съм и на мнение, че на много спрели и неоткриваеми парфюми им се придава една "аура" точно заради това им качество. Съзнавам, колко еретично звучи това точно в тази тема.

# 1 700
  • София
И аз не съм ползвала Джулия. От темата научих за нея

# 1 701
  • Пловдив
Естествено, че е така, митично е защото през онези години най-много Нина Ричи да ти попадне, още я подарявам на майка ми.

https://www.fragrantica.com/perfume/Nina-Ricci/L-Air-du-Temps-1014.html

Някоя Рексона ако докопаш, пак си в бизнеса....😂 Аз имах братовчедка омъжена в Гърция, семейството на съпруга притежаваше бижутерийни и парфюмерийни магазини и получавах по някоя непозната миризма за онези години, но класиката си беше Джулия, Рексона и тук-там нещо от магазин Бонжур.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 19:40 от dazel

# 1 702
Просто сте млади, затова Simple Smile

# 1 703
Просто сте млади, затова Simple Smile
Не бих обяснила моя "случай" с това, но вероятно поддържам духа си млад Simple Smile

# 1 704
  • София
Имала съм Джулия(поввче от една)  и освен Крис Антони,  си пишеше Фармахим.

Така е,  даже в тази тема или Парфюмните страсти някой беше публикувал реклама, която единствена ни напомни за този прекрасен парфюм и на нея с огромни букви пишеше Фармахим. Майка ми успяваше да си купи този парфюм през нейна приятелка, която обаче на онези времена имаше не само Нина Ричи, а също и Кристиан Диор и Опиум. Тя връзки в магазините Валентина или Минерал сувенир ли имаше или какво, не си спомням, но е факт, че имаше такива ароматни красоти.

# 1 705
  • Пловдив
Ha тepитopиятa нa Peпyблиĸa Бългapия нямa cпop oтнocнo пpитeжaниeтo нa мapĸaтa Рhаrmаhіm. Kъм нacтoящия мoмeнт тя пpинaдлeжи нa Фapмaxим xoлдинг EAД. Mapĸaтa Рhаrmаhіm e peгиcтpиpaнa пpeз 1965 г. нa имeтo нa Фapмaxим, ĸaтo видът нa юpидичecĸoтo лицe нe e yпoмeнaт. Oт дoпълнитeлнaтa cпpaвĸa, ĸoятo нaпpaвиxмe, ce yĸaзa, чe тoвa e ДCO. Cлeд влизaнe в cилa нa Зaĸoнa зa тъpгoвcĸитe мapĸи и пpoмишлeнитe oбpaзци пpeз 1968 г. cвидeтeлcтвoтo зa peгиcтpaция нa мapĸaтa e пpeиздaдeнo oтнoвo нa имeтo нa Фapмaxим. C Paзпopeждaнe № 48 нa MC oт 10.11.1987 г. ce oбpaзyвaт юpидичecĸитe лицa CO Фapмaция - Cтaнĸe Димитpoв, CO Πapфюмepия и ĸoзмeтиĸa - Πлoвдив, и CO Πpoмишлeнa биoлoгия - Paзгpaд.

Публикацията е стара. Фармахим е марката, под чието име се продава производството. Сори за спама, но ми стана интересно.
https://money.bg/archive/v-balgariya-nyama-spor-za-markata-pharm … ahim-holding.html

# 1 706
  • Deutschland
Съществуват ли още Фармахим и Ален мак?

# 1 707
Компанията изпада в несъстоятелност през 2011г. но много от продуктите им се продават под марката на компанията като производител и собственик е "Рубелла Бюти". От уикипедия

Фармахим е закупена от Софарма през 2001/2002г. май според статиите

# 1 708
  • някъде под слънцето...
Интресно за мен е, че нямам ароматен спомен от Джулия.
Мазуми(онова корекомското) бе хит преди нея.Него го помня отчетливо.И за толкова години събрах всякакви негови винтиж издания, но не открих онова, от спомена.
Когато излезе лунната нощ на Сисли, бях на официалното му представяне.Кохато вдъхнах аромата, с което беше наситено събитието веднага изплува спомена за "онова" Мазуми.Съответно започнах да питам всички, не намират ли прилика с него.За мое учудване никой не беше чувал за него.
Така, че явно, са били хит само в България.
Помня и "онези"  Клен дьой  Кобако и Флам, които се продаваха само в Кореком.

# 1 709
  • София
Сега ароматът на Кобако няма нищо общо с аромата от преди.  Купих го с голямо желание и след 2-3 пръскания отиде в боклука.

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 20:34 от Amiamo

Общи условия

Активация на акаунт