Редки и изчезнали парфюми

• 218 448
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 1 680
добре се държи, но аз пръскам по много

# 1 681
Здравейте всички,

Опитвам се да си припомня един стар аромат. Била съм малка, ученичка и моя съученичка ухаеше много хубаво. Така и не разбрах с какво се е пръскала/мазала или и аз не знам какво. След няколко години случайно надуших същия аромат в банята на друга съученичка. Беше нещо, което ползваше баща и или одеколон, автършейф... нещо такова. Беше българско и сякаш имаше няколко различни продукти от тази серия по рафтовете. Не знам защо, но в главата ми се върти, че опаковката не беше никак мъжка, дори напротив, имаше нещо като калинки или таралежчета. Сега се чудя, дали не е било пък  вода за устна хигиена.
Някакви спомени и предположения какви  козметични серии са се ползвали по онова време? Става дума 90-та година.

Много искам да си припомня този аромат. Той отключи страстта ми към ароматите.

# 1 682

Някой помни ли го? Любимия ми парфюм отпреди повече от 20 г. Ползвах само него без да го сменя 6-7 години.

Сдобих се тези дни със същото издание, от ибей. Сплаш. Ароматът е съвсем наред, но ме притесняваше нанасянето. Купих днес бутилче с пулверизатор, съвсем по друг начин го усещам. Радвам се безумно на придобивката си. Хем ме връща в спомените назад, хем ми носи много радост.

# 1 683
В дома на баба ми съм и открих мостра от този парфюм - мисля че е бил произвеждан през 90те, руски.
Zepter - E. В руската фрагрантика пише че са били мъжки и женски (Цептер - Адам и Ева).

# 1 684
  • Deutschland
Беба, в Инстаграм има много страници за ретро аромати. Може би там ще откриеш какво се е произвеждало през 80, 90 години. В Пинтерест също.
Българско ако е било, сигурно нещо на Ален мак.

# 1 685
Беба, в Инстаграм има много страници за ретро аромати. Може би там ще откриеш какво се е произвеждало през 80, 90 години. В Пинтерест също.
Българско ако е било, сигурно нещо на Ален мак.

В пинтерест не бях гледала.

Може и руско да е било, но определено е било нещо соц.

# 1 686
  • Deutschland
Или полско...
Това момче събира всякакви винтиджи от соца

https://instagram.com/danis.vintage?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

# 1 687
В дома на баба ми съм и открих мостра от този парфюм - мисля че е бил произвеждан през 90те, руски.
Zepter - E. В руската фрагрантика пише че са били мъжки и женски (Цептер - Адам и Ева).

Някога редовно присъствах на Цептер партита, имам техни съдове за готвене, от които съм много доволна!
Помня, че на едно от партитата тествах техен аромат, който беше страхотен, но тогава не можех да си позволя да си купя и парфюм. Не знам дали е този, който си показала, толкова години минаха и вече съм ьабравила как изглеждаше. Но ако е този, който някога тествах - божествен е!

# 1 688
  • Deutschland
Попадна ми снимка на дезодоранта Клаудия

# 1 689
Попадна ми снимка на дезодоранта Клаудия

Помня го,жестока и трайна миризма!

# 1 690
Не го помня този Клаудия.
Помня един Макси, който се продаваше в магазина на Балкантурист. Много свеж и траен беше.

# 1 691
  • Пловдив
Много приятна тема, съжалявам, че чак сега я откривам. Парфюм Джулия се произвеждаше от "Ален Мак" за износ. Изпръскала съм количества, още мирисът му ми е в ноздрите. Вече изпръсках един Jador L'or essence, купих втори, някак ми напомня онази Джулия, не знам и аз защо......Знам, че е безнадеждно, но този парфюм да сте го срещали

https://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/John-Galliano-4056.html

В ибей има някаква обява, от години една и съща, а цената не е като да поръчам и да забравя, мака че ако е това наистина, бих махнала и забравила....

# 1 692
Имам този Галиано и ревностно си го пазя. Аз съм голям почитател на този дизайнер.

# 1 693
  • някъде под слънцето...
Галиано  ВСП и аз си го пазя
Джулия не беше на Ален Мак, а на Фармахим.
На Ален Мак бяха роза на мечтите(стнищата) и Роза на нощта.
Харесвах и двата и бях редовен посвтител л на фирмения им магазин на малката главна в Пловдив инсъмнсигурна, че там никога  не са продавали Джулия.
Купувала съм я от Коледни базари зас пищата или оказионни магазини(щандове примерно в ДетМаг на малката главна.)

# 1 694
  • Пловдив
На "Ален Мак" беше, от там ми го изнасяха. Мой близък беше шеф там и всичко, което не виждаше български пазар, аз го виждах. Как са го брандирали и за кого, не знам, но в "Ален Мак" го произвеждаха. Аз, в оригинална опаковка, го видях само веднъж, другото беше насипано в шише с пулверизатор.

Общи условия

Активация на акаунт