Редки и изчезнали парфюми

• 217 764
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 905
Аз с удоволствие бих носил избрани мъжки парфюми от периода  1910-1980 година но уви, нямам финансовата възможност да си го позволя. Но за всеки парфюм си има момент когато е подходящ. Радвам се на есента и хладните вечери, когато може да се усетят някой парфюми как търпят развитие. Особено ако си край морето. Самия мирис на морето се променя и в комбинация с някой парфюми се получава страхотно. Но има и обратния вариант. Просто трябват експерименти.
Чакам да стане още по-хладни и да извадя един YSL  на който има останало малко на дъното. Аромата на ирис на студен въздух много ми харесва.

# 1 906
Скрит текст:
Преди 2 години купих Фиджи парфюм на майка ми. Тя го хареса. Предполагам, че са го променили но в каква степен - не мога на кажа.
Sagamore на Lancome издържа 7 часа. Аромата се разви, но като за проба бях ползвал съвсем малко. Пиша го в графата О.К. Ако намеря от къде да купя бих рискувал.
Днес тествах  Pino Silvestre автършейф. Капачката на шишарката е зелена. Ами аромата ми се стори същия но по-слаб. Някъде имам със кафявата капачка от време оно .... ще сравня. Взех един Tabac от BIPA във Виена. Тези дни ще споделя дали е както едно времешния.
Издирвам Xeryus на  Givenchy но в синята бутилка. Да видим ....

Афтършейв ако искаш. Поръчвала съм от сайта, всичко е наред, доставят с еконт.

# 1 907
Благодаря ! Аз дебна парфюма, но като гледам цената на афтършейва , това което искам ще е на тройна цена и идва мнооого солено, което ще ме откаже.

# 1 908
Благодаря ! Аз дебна парфюма, но като гледам цената на афтършейва , това което искам ще е на тройна цена и идва мнооого солено, което ще ме откаже.
А само за проба ли го издирвате или пълна бутилка?

# 1 909
Зависи от цената, състоянието, година на производство,..... И основното е когато се купува нещо по- скъпо до колко е разумна и оправдана покупката.
При мен въпроса не е на всяка цена трябва да го имам. Просто гледам, мисля, съобразявам се със ситуацията и тогава решавам дали да купя.
Скъпите парфюми не са импулсивни покупки.

# 1 910
Зависи от цената, състоянието, година на производство,..... И основното е когато се купува нещо по- скъпо до колко е разумна и оправдана покупката.
При мен въпроса не е на всяка цена трябва да го имам. Просто гледам, мисля, съобразявам се със ситуацията и тогава решавам дали да купя.
Скъпите парфюми не са импулсивни покупки.

Скъпите парфюми не са импулсивни покупки. - това ми го запишете на челото . Ужасна съм , купувам парфюми като луда - и от магазин , и от сайт ( явно е вид терапия , защото когато съм притеснена или изнервена го правя ) . Половината после не ми харесват и се чудя какво да ги правя , а за парите - ами яд ме е .

# 1 911
Lan_7, прехвърли се, моля те, в темата за аранжиране на маса, за да напишеш това и за сервизите, да стои като мото на темата  Simple Smile
И аз влязох в Додис, но засега ми се видяха малко парфюмите. Благодаря на Пони обаче, ще наглеждам там.
Филипине, все нещо ще е - ако не са парфюми, ще са лакове, обувки, коли...То не случайно на онзи стар дезодорант, който скоро обсъждахме, са му сложили име "Импулс", а в главата на човек/жена това име се трансформира в "Купи!" Simple Smile

# 1 912
Lan_7, прехвърли се, моля те, в темата за аранжиране на маса, за да напишеш това и за сервизите, да стои като мото на темата  Simple Smile
И аз влязох в Додис, но засега ми се видяха малко парфюмите. Благодаря на Пони обаче, ще наглеждам там.
Филипине, все нещо ще е - ако не са парфюми, ще са лакове, обувки, коли...То не случайно на онзи стар дезодорант, който скоро обсъждахме, са му сложили име "Импулс", а в главата на човек/жена това име се трансформира в "Купи!" Simple Smile

Абсолютно !

# 1 913
Аз лично купувам след дълго проучване, освен  ако не ми е нещо познато. На сляпо купувам неща до 20 лева максимум, от типа сапун за бръснене, автършейф, крем преди бръснене и някой кремове за лице ( аз ползвам Пенатен ). Но и за това пак си правя справка в фрагантика за аромата, за мнения по специализирани мъжки форуми за бръснене и т.н. За мен форумите са нещо много полезно понеже има мнения и хора, които даже гледат химичния състав ( някой да химици по образование ) и се получават добри съвети. Но да се върнем на парфюмите Simple Smile
В немските/австрийски магазини има някой попадения. Взех от там Tabac  и не съжалявам. Цената беше по-ниска от он-лайн магазините. Взех и един Лагерфелд но не съм доволен никак от трайността.
В момента издирвам на YSL  този

Спрян е от няколко години и никъде го няма. Невероятен ирис а аромата е много обгръщащ, успокояваш и вдъхващ увереност,че всичко ще е наред. За мен е страхотен. И други неща дебна но уви, цените са неразумни.
Иначе разбирам импулсивните ви покупки - шопинг терапията на аромати тушира стреса, но на моменти има и големи разочарования. За това бавно и спокойно с ясна цел, здрав разум и търпение на лов за аромат, който си заслужава Simple Smile

# 1 914
Lan_7, Xeryus все още може да се намери, но като миниатюра, аз скоро си го купих от една парфюмна група. Наистина е хубав, мъжествен аромат. Но минито става само за проба и разносване, може би 7-8 пъти.

# 1 915
Аз ако ще вземам искам поне 50ml. В оригиналната кутия вътрешността е покрита с някаква имитация на кадифе ( може и кадифе дава, не знам ) и има и метален ключодържател със същата форма на парфюма. Вътре е кух и пълен с вата. Слагат се няколко капки от парфюма и аромата се запазва много време. Един вид като марков ароматизатор. Това съм го виждал 1987-88 година и имам някакъв остатъчен спомен за аромата - толкова ме е впечатлил.

# 1 916
  • Deutschland
Детето има подобна гривна. Вътре в нея има отвори, в които капваш парфюм и аромата се носи при всяко движение на ръката. Интересно измислено.

# 1 917
Колкото пъти съм проучване парфюми, особено по мнения във Фрагрантика не съм била доволна. Особено пък, когато гледам на кой парфюм е подобен този, който проучвам, само се убеждавам колко много непознати за мен парфюми съществуват. Това естествено ме натъжава. Най-сполучливите ми покупки са импулсивни. Когато видя изгодна цена почти винаги купувам. Ясно ми е, че никога няма да успея да си изпръскам колекцията, но не мога да устоя на хубав парфюм. Досега съм имала само два парфюма, с които не мога да се разбера по никакъв начин.

# 1 918
Фрагантика е като референция за състава на парфюма, пирамидата и някой общи мнения като трайност, цена, ... Разбира се мненията са субективни - колкото потребители - толкова мнения, особено за трайността.На всеки човек стои различно. Но пък е добра стартова точка.

# 1 919
И аз я чета, понякога и за удоволствие, без да имам намерение да купувам някой парфюм. Но забелязвам колко са различни вкусовете за миризма и вече не се доверявам, дори и на най- прехвалените миризми.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 00:01 от Poni69

Общи условия

Активация на акаунт