Редки и изчезнали парфюми

• 213 189
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 950
1995 носех и аз Tresor на Lancome, подарък ми беше. Обожавах го!

Noa на Casharel също беше много модерен тогава.

# 1 951
  • Истанбул
'84 и '85 зеленото Фа ,червената Рексона.После дойде ред на Джулия и Импулс.През студентството някаква имитация на Опиум-Оптимум,но беше чудесна и много трайна.Полският Куррара също беше много хубав.93-2000 Кензо,  Кашарел Идън и в 2.му версии,Шампань на Ив Сен Лоран,Лу-Лу ,Дюн,Диорелла,Испахан, някакви на Ален Делон.

# 1 952
Не знам защо, но Narciso Rodriguez Musc Noir Rose страшно много ми напомня на нещо от ранните 2000. Но какво може да е? Със сигурност не е бил някой скъп дизайнерски парфюм, защото тогава нямах такива.

# 1 953
Clin d'oeil - червения, Evasion, Furia, Kobako, Charlie - син. Това ползвах през 90-те. Ноа се появи в края на 90-те и срещата ми с него беше любов от първия тест. От тогава не оставам без него.

# 1 954
Хора,  какво се носеше 92-95 година? Аз имам в главата си разни запечатани миризми от онова време, но тогава все още не се интересувах задълбочено от парфюмерията и не помня какви са били трендовете. Спомням си, че тогава изгряваше имитациоанната парфюмерия и може би ароматите в спомените ми,  са били имитация на маркови такива.
Спомням си за много пленителни ухания, наситени и мн различни от всичко след това.
Споделете моля 🙂
Масово парфюмите на Bourjois - Clin d'Oeil, Кобако, Мазуми, Чарли, Маскюлин.... , Франк, Урик Дьо Верен. Хит бяха "бикчетата"

http://myflacon.ru/parfyumeriya-90-x/
На руски език е, но има много снимков материал.

# 1 955
Да, сният Bic го забравих. И Джулия, разбира се.

Последният го намерих в един австрийски сайт  - 90 мл. за 45 евро и му се чудя...

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:08 от Pippi_

# 1 956
  • София
Преди 10 години някъде имах Baby Doll Yves Saint Laurent, който ми миришеше на здравец. Страшно слънчев и любим аромат. Ако някой го види някъде ще се радвам да сподели.

https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Baby-Doll-99.html

# 1 957
На пазара до училището ми средата и края на 90-те, имаш едно-две малки магазинчета, парфюмерийки. От там се запознавахме с някои парфюми, помня Шампанското на Ив сен Лоран, 5-тото Авеню на Елизабет Арден, Iceberg Twice, Лагуната на Салвадор Дали, Лулу на Кашарел и един парфюм на Clochard, който страшно харесвах и така и не си купих, за което години наред ме беше яд. Беше много пролетен, фин и нежен аромат, така съм го запомнила. Някаква лилава кутия, тумбесто шише Търсила съм го онлайн хиляда пъти и нищо не съм намирала, до днес, чак не мога да повярвам, че изведнъж изскочи - казвал се бил JOUET! Много съм щастлива, някой помни ли го?

https://www.etsy.com/ca-fr/listing/1165722392/vintage-clochard-j … t-eau-de-toilette

Иначе имах и много обичах Eau d'Eden Cacharel, 5-th Аvenue, а за бала бях с Noa Cacharel, точно беше излязъл, голяма любов!

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:22 от Tess d`Urberville

# 1 958
А спомняте ли си една Мадам Роша в оранжева кутия,  с цветчета,  абе нещо много приятно шарено? Заедно със зеления Fa, много ги обичах,  говоря за периода 1980/ 90 г.

# 1 959
# 1 960
На пазара до училището ми средата и края на 90-те, имаш едно-две малки магазинчета, парфюмерийки. От там се запознавахме с някои парфюми, помня Шампанското на Ив сен Лоран, 5-тото Авеню на Елизабет Арден, Iceberg Twice, Лагуната на Салвадор Дали, Лулу на Кашарел и един парфюм на Clochard, който страшно харесвах и така и не си купих, за което години наред ме беше яд. Беше много пролетен, фин и нежен аромат, така съм го запомнила. Някаква лилава кутия, тумбесто шише Търсила съм го онлайн хиляда пъти и нищо не съм намирала, до днес, чак не мога да повярвам, че изведнъж изскочи - казвал се бил JOUET! Много съм щастлива, някой помни ли го?

https://www.etsy.com/ca-fr/listing/1165722392/vintage-clochard-j … t-eau-de-toilette

Иначе имах и много обичах Eau d'Eden Cacharel, 5-th Аvenue, а за бала бях с Noa Cacharel, точно беше излязъл, голяма любов!

Jouet - същия го има в e-bay - 50$ 😉

# 1 961
  • Пловдив
Сега ме подсетихте за Джулия, от Ален Мак директно го получавах. 😀  И за това ме подсетихте.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Femme-Rochas-28.html

# 1 962
  • Пловдив
Точно от тези години имах парфюм. Много интересно шишенце с ромбоидна форма. За съжаление, не мога да си спомня как се казваше. Тогава имаше някакви парфюми King  ли бяха, Royal ли, нещо такова. Това беше от някакъв по-висок клас техен. Само си спомням, че беше в четири вида. Моя беше autumn,  A съществуваха и другите сезони. Писала съм и друг път в издирване на този парфюм, но... Дано някой се сети кой е...🍀

# 1 963
  • оттам, откъдето започва България
Да, сният Bic го забравих. И Джулия, разбира се.
Скрит текст:

Последният го намерих в един австрийски сайт  - 90 мл. за 45 евро и му се чудя...

Pippi_ , би ли споделила сайта? Много харесвах парфюм Джулия и бих се престрашила да го купя.

# 1 964
Точно,  шишето беше друго, но така оцветено. Сега остава и аромата да е същият.

Общи условия

Активация на акаунт