МАРТенското ни човече, първо зъбче има вече !

• 10 450
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен, много ми харесва оформлението на темата. Моята беба се роди на 29.03-казва се Борислава. Роди се мъничка-1900г, а днес бяхме на педиатър и е 5700г  Grinning.

# 91
galinana, на една приятелка бебето наскоро имаше такива жилки с кръв. Тя го води къде ли не и всички педита и казаха АБКМ, но ти кърмиш така, че не знам. Нещо бях чела, че ако си яла банан може да се появят някакви жилки в памперса.

Добре дошла на melinda_ и на малката Борислава  bouquet

Зори, царевицата си е ок.
Ето тук има две схеми, те май са еднакви де. http://www.zachatie.org/images/zahranvane/Zahranvane.pdf
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1043/77/

# 92
Много красиво оформление - благодаря на Цвети за труда.   bouquet

Като прочетох заглавието, се запитах кое ли бебче се е озъбило. После гледам, че не е само едно.  Grinning
Браво на зъбатковците (и много здрави нерви на мамите им). Мазала съм венците на моите деца с Сalgel и много им помагаше. Не знам дали сега го има, но при всички случаи има подобни мехлемчета по аптеките.

Добре дошли на melinda_ и на малката Борислава

# 93
Момичета, помагайте... Сътворих голяма каша. Реших и аз да сложа снимки в албумчето в бг.снимка. Дотук добре, но си намърдах снимките на моята беба в албумчето на друга мама Embarassed. Опитвам се да ги изтрия, не мога Tired... Много съжалявам, моля помагайте. Албумчето, в което сложих моите снимки се казва: "Виктор на мама visa"  Embarassed Embarassed Embarassed  Sick

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 21:47 от melinda_

# 94
   Момичета, много сте писали. Четох по диагонал, че малката мрънка, защото трябва да спи. Така че  после ще чета по-серизоно.

Ането, благодаря за бързата реакция  Hug
В общи линии, това е всичко, което съм намерила по магазините от зеленчуците, подходящи за 4-6 месеца. И много се чудя как да ги подреждам... Плодовете мисля да давам през 7-я месец, като за тогава или ще давам пак цял месец само плодове, или ще давам на обяд зеленчуково пюре от нещата, с които вече съм захранила, а пък следобяд ще опитваме и въвеждаме плодчета...Такива са ми идеите за сега, но имам много време...да ги променя поне още двеста пъти  Laughing

Деситка, аз от моята педиатърка знам, че въвеждането на нова храна е по-добре да се прави между 09.00 и 12.00 часа. За да се следи за някаква реакция до вечерта.

Отивам да преспивам малката, че татко й не може да се справи за момента.

# 95
Ох, оправих кашата. Не можах да изтрия снимките на моето бебе  Rolling Eyes, но преименувах албумът и после направих нов на мама Viza.
Още не беше сложила снимки и се получи... Само не мога да разбера, защо не можех да изтрия снимките?  newsm78

# 96
Здравейте и от мен, много ми харесва оформлението на темата. Моята беба се роди на 29.03-казва се Борислава. Роди се мъничка-1900г, а днес бяхме на педиатър и е 5700г  Grinning.
Здравей и добре дошла   bouquet
Видях че си направила отделно  албумче на Борислава, но ако взема снимка от там незнам коя точно. За това, ако искаш качи снимката която да сложа, в албума "Снимки за колажа на мартенски бебчета". Може ли да кажеш и см. за да не преправям после  Embarassed

П.П. ger4opiper4o и Славундер няма ли да се запишат със снимки на техните принцеси, да красят и те първата страница  Thinking

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 22:39 от Cveti :)~

# 97
  • София
Добрe дошли на мама Мелинда и Борислава!

Ането, и аз гледам тази таблица като теб, но пък се разпространява и една друга (пак тук, във форума), според която царевицата я дават чак 10-12-ти месец  Rolling Eyes В нея и броколите и карфиолът са доста назад-8-10 месец. Човек да се чуди вече къде да гледа  Confused
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46257.0
Но май е по-добре да гледаме тази на Швейцарската педиатрична организация, от колкото на амерканците...Поне сме на един континент  Simple Smile

Илияна_24, беше питала за пюрета в ценовата категория на Ганчев...Днес гледах OVKO и цените им бяха в рамките 1.10-1.20 до към 1.50-1.80. Те са от Словакия. Иначе на Бебевита (немски) ги купувам по 1.70, бурканчетата м са големи - по 190 грама. Сънвал също са немси и са толкова големи като грамаж, тях купувам по 1.85лв.

Аз ще се хоризонтирам, че малката заспа преди 10 и не мисе мисли в колко ще стане утре...Сигурно ще се размръцка и разпее още в 5  Crazy
Приятна вечер и лека нощ...

# 98
Здравей и добре дошла   bouquet
Видях че си направила отделно  албумче на Борислава, но ако взема снимка от там незнам коя точно. За това, ако искаш качи снимката която да сложа, в албума "Снимки за колажа на мартенски бебчета". Може ли да кажеш и см. за да не преправям после  Embarassed

П.П. ger4opiper4o и Славундер няма ли да се запишат със снимки на техните принцеси, да красят и те първата страница  Thinking

Добре, сега ще кача снимка  Grinning. Беба се роди 43 см  Peace.

# 99
Готово  Peace, мй едната снимка е излишна, но отново не ми дава да я изтрия Thinking.

# 100
  • София
то верно тия таблици много се разминават.Ето и рибата я дават на 9м.,а уж от 2г.  се яде. Crazy

# 101
Е това последното май е за деца с алергии само.
Зори, как ще се дава рибата след 2 г. , че тя дори е в менюто на детските кухни а те са след 10 м. , даже и в пюрета я има и за по-малки.

Между другото майка ми днес ми каза, че в ранна детка възраст съм направила алергия към ягодите. А сега си ги хапвам без проблеми, странна работа.

Ох, айде че и днес прекалих с писането  Rolling Eyes
Лека Нощ на всички.
Деситка, утре ако си най-раннобудната ще чакаме кафето от теб. Wink

# 102
  • Лондон
Здравейте на всички! Добре дошла на новата мама и  на малкото голямо момиче Борислава!

Днес беше специален ден за нас, племенницата ми Ани стана на 8 г, черпя всички! Едно време тя беше бебе на две майки, сега е вече голямо момиче! Ако знаете как сменя памперсите на Аннабел и на сестра си, която е на 2 месеца, направо ми събра очите Rolling Eyes

Ние бяхме пълноценни участници в детското парти, много ни харесва да ходим по гости и по заведения, да има деца и много хора, а ние да наблюдаваме и да клюкарстваме

За пюретата пак - след два дена практика ядем чудесно с лъжичка, днес се справи с почти цяло бурканче картофи с тиквички, смешното е, че ръмжи от удоволствие и ми придърпва ръката.
От педиатърката разбрах, че началните пюрета трябва да с картофи или ориз и нещо друго. На всеки 5-6 дни може да въвеждаме нови зеленчуци, ако няма негативна реакция на някой, разбира се.
За кашите тя ме предупреди, че напомпват много и не се препоръчва да се бърза с тях за "пухкави" бебета, каквито сме ние. Аз лично мисля да наблегна на зеленчуците и плодовете от другата седмица, а кашите да ги пренебрегна за момента

Лека нощ на всички и хубав weekend

# 103
  • София
то не е за всички видове риби,но имаше ограничения.А в детската кухня слагат и яйце цяло ,а белтък се въвежда мноого късно.Ако не са се променили нещата вече де.

# 104
Добре дошла на мама Мелинда и малката Борислава  Hug
Днес се обадих на педи и й казах ,че не можем да чакаме до 22- ри  когато ни е консултацията,на която щяхме да обсъдим захранването,защото малката вече не се нахранва само с кърма и тя ми каза да започна да й давам каша или бананова или оризова по мой избор,да започна с 2-3 лъжички и всеки ден да увеличавам пак с толкова.Питах я млечна или безмлечна да взема,каза ми че няма значение аз да реша.Взех млечна,защото не съм сигурна дали ще мога всеки ден да й осигурявам кърма за кашата.Реших да взема оризова първо за да не започвам с нещо сладко и второ,защото никоя от вас не е споменавала че смята да дава бананова каша.Взех на Лактана био надявам се,че не съм сгрешила с избора си,исках да взема на Милупа,но нямаха оризова в магазина.Като отидем на конултация вече ще каже как ще продъжи захранването.Педи каза да й я давам на обяд/на второто хранене от сутринта/,но не разбрах преди или след като я накърмя.От това,което съм чела май се даваше след млякото така ли е?
Лека нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт