Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 797
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 120
Mari_anka, писах ти маил. Успех! Ще ти пиша още неща в понеделник.
Действай и никаква паника, всичко е в твои ръце!

# 121
  • София
Здравейте, виждам, че не сте опитвали с хомеопатия. Мисля, че при проблеми на писхична основа има сравнително бърз резултат при децата. Е, не винаги, но ...зависи и от хомеопата, и от родителите. Ние работим с детски психиатър заради друг , дихатален проблем. Все още е рано за резултати, но разговорите промениха доста от навиците на мен и съпруга ми.Надявам се да повлияят и на  детето. При психиатър ни изпрати нашия хомеопат след като му съобщихме че за известен период спираме с хомеопатичното лечение.
Виждала съм ефекта от лечението с хомеопатия на дете с подобни симптоми на описваното тук, но без специална диагноза - изумителен беше.

# 122
Здравей, Veleva!
Очаквам поставянето на диагнозата на малкото ми момиченце (макар, че имаме вече ориентировъчна такава и тя за жалост е "Генерализирано разстройство на развитие") и освен заниманията с психолог и логопед, които са абсолютно задължителни, ще я лекуваме с хомеопатия. Моята зълва е хомеопат и от нея съм добре запозната с възможностите на хомеопатията. За съжаление, в България това е сравнително нова наука и май няма много добри специалисти. Макар и рядко, един или два пъти в годината по хомеопатичните семинари гостуват индийски хомеопати. Един от тях се казва Ганди и е специализирал върху психиатрични проблеми. Зълва ми твърди, че този човек лекува напълно успешно такива тежки болести като шизофрения. Обеща да разпита кога ще е следващата му визита в България, за да запишем детето при него. Лошото обаче е, че не се знае кога. Дотогава сме решили да ползваме услугите на друг хомеопат или на зълва ми. Ако има някакъв успех, непременно ще ви пиша, за да ви насоча.
Ние майките на болни дечица сме готови да опитаме всичко. Във този и други форуми, четох за аминокиселините и руския лекар в Пловдив, който лекува с тях. Сигурно ще опитаме и това. Толкова ме боли за момиченцето ми... Чакала съм я с толкова мерак и мечтаех да си имам точно момиченце. Съдбата понякога е много несправедлива, но може би ни изпраща точно тези неща, за да ни научи на нещо. Лошото е, че го прави чрез най-свидното ни.  Cry

# 123
  • густо майна Филибето
mari_anka , мен също ме интересува хомеопатичното лечение. Нашата невроложка работи и с хомеопатия, но това , което ни бяха изписали повлия на детето в обратна посока( идеята беше да се овладеят най-напред нервните изблици), та по тая причина съм много предпазлива. В едно се убедих - че действието на хомеопатичните лекарства, смятано от някой за самовнушение, всъщност е много силно. За справянето с аутистичното поведение сега ще пробваме една нова хранителна добавка - орто таурин. Поръчахме я от Щатите, очаквам я до няколко дни. Всъщност много повече разчитах на другата - секретин под формата на капки, който сеизползва понякога много успешно при лечение на аутизъм, но за съжаление не са го открили там в аптеките(инфото ми е , че го продават само в Англия и Щатите)
Ще бъде добре, ако споделяш опита си и неуспехите тук или в седмичната тема, за да може всички, които се борят с подобен проблем, да черпят от опита ти и информацията , която имаш.

Последна редакция: пн, 06 фев 2006, 15:17 от ljuboznatelna

# 124
Аз ще споделя с вас опита си относно хомеопатията, аминокиселините и т.н. Ние също като всичко майки опитахме и с хомеопатия, бяхме чули, че на детет с подобен на нашия проблем е помогналохомеопатичното лечение. Да, но в периода , в който въпросното дете са го третирали с хомеопатия, е и работено ежедневно с него от логопед и психолог. Ние опитахме, в период, в който си бяхме дали почивка от терапия,което се оказа мног погрешно, но човек се учи, та затова при нас ефекта беше нулев, т.е. мисля, че на другото дете е подействало, защото в същия този период е работено актовно с него, т.е. стигнах доизвода, че единственото , което помага на децата ни за излизане от състоянието на проблемно поведение , е терапията, а хомеопатия или дори витамините В1, 6 и 15, рибеното масло, магнезий и цинк, са само съпитващи и подпомагащи терапията, а без терашпия е все едно ние да ги вземаме, може да се почувстаме по- тонизирани от толкова витамини, но не и да речем, да се явим на изпит и да вземем, без да сме се готвили за него. Мисля, че ме разбирате. А относно аминикиселините един добър невролог ми каза, че те ако и наполовина на това правят, за което ги рекламират и руснака в Пловдив взема луди пари на родители, да е взел нобелова награда и да са изнесени изследвания и резултати поне на една неврологична конференция, а такива няма естествено, значи, всичко това се прави единствено с комерсиална цел и се спекулира, защото хората в такова състояние са готови мило и драго да дадат за децата си.

# 125
А, и се сещам, че за това дете, което преди било с нашия проблем, ако не ми беше казала психоложката,която сега работи и с нас, а с него вече не, защото не се налагало, та, ако не знаех от нея, че е било детето с нашия проблем, като го гледам сега, никога не бих предположила, че детето някога е имало проблем. Иначе майката казва, че хомеопатията много й е помогнала, но според мене, истинската причина се корени в терапията.

# 126
Аз ще споделя с вас опита си относно хомеопатията, аминокиселините и т.н. Ние също като всичко майки опитахме и с хомеопатия, бяхме чули, че на детет с подобен на нашия проблем е помогналохомеопатичното лечение. Да, но в периода , в който въпросното дете са го третирали с хомеопатия, е и работено ежедневно с него от логопед и психолог.
          Мили Майчета! Чудесно би било някой да измисли вълшебното хапче ”глътни-говори”! Чак ми се приисква да измисля такова! Главата не ни боли понеже в нея има малко аналгин! Речта и общуването се учат! Комуникацията между хората е преди всичко обмен и започва от взаимодействието и отразяването на реакциите на другия. Точно тези умения закъсняват при децата  не в норма или се развиват дисхармонично. Децата са толкова близо до вас просто общувайте и им показвайте ползите от това общуване!

# 127
  • София
Здравейте, мили майчета!
Разговаряхме с нашата лична лекарка и тя смята, че детето има нужда от опитен детски психоаналитик, а не психиатър. За съжаление каза, че в България такива нямало. Всички били просто психиатри, които най-вероятно ще назначат медикаментозно лечение, което било жестоко и неефикасно. Какво да правя тогава, към кого да се обърна? Помогнете ми! Ако някой има информация за добри специалисти в тази област от Пловдив, нека пише. Благодаря ви!

В България вече има психоаналитици, вкл. детски. Виж например този сайт - http://www.espacepsy-bg.org. В CV-то на едната от лекарките пише, че е работила с аутистични деца във Франция.

За Пловдив не знам.  newsm78

"Психиатър" съвсем не означава "психоаналитик". Това са различни професии, теории, подходи. Има, разбира се, психиатри, които стават психоаналитици, но то е след сериозно допълнително обучение и подлагане на психоанализа.

Ужасно се страхувам. С риск да прозвуча нескромно, смея да твърдя, че и двамата с баща и сме интелигентни хора - аз съм инженер-химик, а той компютърен специалист. Защо тогава? Къде сбъркахме?

Марианка, няма нито една теория - нито психиатрична, нито психоаналтична или друга, според която родителите да са виновни за р-во от аутистичния спектър при детето, или пък да може да се каже, че нещо конкретно са сбъркали. Нито има връзка с интелигентността им.

Макар и рядко, един или два пъти в годината по хомеопатичните семинари гостуват индийски хомеопати. Един от тях се казва Ганди и е специализирал върху психиатрични проблеми. Зълва ми твърди, че този човек лекува напълно успешно такива тежки болести като шизофрения.

Разбирам, че като майка искаш да опиташ всички възможности за детето си, но това е несериозно. Няма как Ганди да лекува шизофрения с хомеопатия и още да не е получил световно призанние и Нобелова награда за това.  Cry По-вероятно е просто да злоупотребява с мъката на семействата, които не искат да приемат диагнозата.

# 128
  • София
Здравей, Veleva!
Очаквам поставянето на диагнозата на малкото ми момиченце (макар, че имаме вече ориентировъчна такава и тя за жалост е "Генерализирано разстройство на развитие") и освен заниманията с психолог и логопед, които са абсолютно задължителни, ще я лекуваме с хомеопатия. Моята зълва е хомеопат и от нея съм добре запозната с възможностите на хомеопатията. За съжаление, в България това е сравнително нова наука и май няма много добри специалисти. Макар и рядко, един или два пъти в годината по хомеопатичните семинари гостуват индийски хомеопати. Един от тях се казва Ганди и е специализирал върху психиатрични проблеми. Зълва ми твърди, че този човек лекува напълно успешно такива тежки болести като шизофрения. Обеща да разпита кога ще е следващата му визита в България, за да запишем детето при него. Лошото обаче е, че не се знае кога.

Лекували сче астма с хомеопатия. Това , което искам да те препудперя, че лечението трябва дасе провежда САМО  от квалифицирани и опитни хомеопати, а не от роднини и всякакви, давършили едно курсче. Хомеопатията е сложна наеука , тя има своите негативни ефекти и не е шега. В дир бг има клуб Хомеопатия, можеш да влезеш там, поне има координати на препоръчани от пациенти.

В България идват на лекции различни известни хомеопати, ако имаш контакт за преглед, моля те, пусни бележка!
Желая ви успех.

Каиса, разгледай писаното от Искрица Надежда, виждам, че сега влизаш, нали не е нужно да обобщаваме неща, с които не сме запознати. Излекуване, подобрение, има разлика.

# 129
  • София, "Младост 3"
Подкрепям КАИСА!
Искрица разказва за своята ежедневна борба! Но също така ако прочетеш ще ти разкаже за своето огромно РАЗОЧАРОВАНИЕ от индийски лекар дошъл да се подиграе с хората! Прочети нейни стари постове и ще откриеш темата - беше на семинар много СКЪПО платен в БАнкя и си тръгна скоропостижно с мъка, че има хора така злоупотребяващи с хорското доверие и мъка!

# 130
Здравейте!
Всички ние, майките с болни деца знаем, че сме готови да опитаме всичко, за да помогнем на децата си. Разбира се, тръгнали по този път не е изключено да попаднем на шарлатани, но нали едната искрица надежда ни крепи. А понякога дори силната вяра в нещо, помага.
Значи не бива да се разсъждава, че ако някой е измислил нещо велико, той досега да е получил Нобелова награда. Значи скоро четох една статия за нобеловите лауреати и се оказа, че голяма част от учените ги получават 20-30 години след като са направили откритието, а по-голямата част вече не са между живите, когато някой оценява откритието им и ги награждава посмъртно с Нобелова награда.
Когато говоря за индийският хомеопат Ганди, говоря за свтовно известен лекар. При него се лекуват световни величия и той понякога гостува в България, за да преподава на курсистите по КЛАСИЧЕСКА хомеопатия. Този курс завършват и много наши дипломирани лекари. Това е човек, автор на много книги по хомеопатия. А шизофренията е лечима, колкото и невероятно да звучи. Скоро в сп.Коса и стил ми попадна статия, в която почти с невярващи очи прочетох, че двадесет процента от шизофрениците се излекуват напълно. А там дори не ставаше дума за хомеопатия.
Естествено, съгласна съм, че хомеопатията може и да навреди и затова тя трябва да се практикува от специалисти.
Темата ни обаче е за проблемните деца, а не за хомеопатията. Хомеопатията беше просто една идея дадена ни от една майка тук във форума. Всеки се опитва да помогне и вместо да убиваме надеждата, по-добре да и дадем криле. Вярвайте в добрия изход, мили родители, и той не може да не дойде!  А за тези от вас, които искат да им дам информация за пристигането на индийския хомеопат, ще го направя веднага щом разбера. Лошото е, че това може да не е скоро.
Вярвайте в силата на майчината си любов и няма начин да не изгрее слънце и на нашата улица!
Обичам ви всички!

# 131
И още нещо ми се иска да добавя. Кезая е абсолютно права, че истината е в терапията. Всичко останало, което опитваме да направим трябва да бъде съпътстващо!

# 132
Здравейте.

Диагноза - "деца с леко умствено увреждане" - няма.

Има много заболявания при които страдат организацията на: 1. движенията - грубата моторика (вдървеност, тромавост, диспраксия и др.)- финната моторика (несръчност, липса на идеи за действия по време на игра, дисграфия и др.); 2. говора - правилно изговаряне, състав на изречението, разбираемост на командата, изпълнение на командата и др.; 3. интелекта - внимание, концентрация, мислене, памет и др.; 4. поведението - безинициативност, дезинтересираност, хипермобилност, агресивност, емоционална лабилност, контрол на физиологични нужди и др.

Няма да изброявам всички диагнози, нито ще цитирам разни кодове на болести, защото ще задръстим форума, а и не сте лекари, което в известен смисъл, може би би Ви уплашило допълнително.

Уместно би било ако имате основателни тревоги, детето Ви да бъде прегледано от екип специалисти - невролог, психолог, логопед и специален педагог.
Като казвам "Екип" -  това значи специалисти, които имат пряк контакт помежду си и не се стараят да доказват на родителя, кой е по-добър от другия и коя диагноза е по-вярна и какво е по-добре да се прави, защото често пъти диагнозата е уникална комбинация от разни симптоми и е само при.... Вашето дете.

Такъв екип от специалисти, с много опит при значително по-тежки състояния от това на Вашето дете, със специално оборудвани кабинети и определена методология  може да намерите в Специализираната Болница за Деца с Церебрална Парализа (ДЦП) "Св.София" в община Красна поляна на София. Повече информация за медицинските и немедицинските дейности на екипа може да намерите в www.cpcentresof-bg.com

Нуждаете се само от едно направление за невролог, записване на тел. 9 200 445, като невролога ще организира екипното обследване на Вашето дете. Екипът ще Ви осигури при желание съответното лечение, инструкции за работа в къщи и периодично наблюдение над проблемите и развитието на детето Ви.

До миналата година в болницата се приемаха  несамо деца с ЦП, но и деца с проблеми на развитието, говора, поведението и други, но в момента НЗОК заплаща само за ДЦП. Водим преговори със СО за обслужване и на други диагнози с изредените проблеми. Дано да има резултат.

Често пъти и ние "здравите ???" имаме по някой друг от тези симптоми...... но си живеем добре. често пъти и ние родителите се "престараваме" в наблюденията и желанията си, което се ползва с комерсиални цели от много "специалисти"......

Желая на всички ви успех

д-р Ив. Чавдаров

# 133
  • София
Когато говоря за индийският хомеопат Ганди, говоря за свтовно известен лекар. При него се лекуват световни величия и той понякога гостува в България, за да преподава на курсистите по КЛАСИЧЕСКА хомеопатия. Този курс завършват и много наши дипломирани лекари. Това е човек, автор на много книги по хомеопатия. А шизофренията е лечима, колкото и невероятно да звучи. Скоро в сп.Коса и стил ми попадна статия, в която почти с невярващи очи прочетох, че двадесет процента от шизофрениците се излекуват напълно. А там дори не ставаше дума за хомеопатия.

Точно заради болестта "шизофрения" изказах мнението си за въпросния Ганди и сега се чувствам длъжна да поясня позицията си, въпреки че излиза извън тематиката на форума.  Embarassed

Работя в психиатрична клиника за възрастни, виждала съм повече от двеста пациенти с шизофрения. Повечето от тях за определен период са спирали лечението си, за да "опитат" с хомеопатия. На нито един от тях това не се е отразило добре. Семействата им поначало трудно приемат диагнозата и лечението (за самите пациенти да не говорим) и само това им липсва - някой да им обещава лесно чудодейно излекуване.

Не мога да приема списание "Коса и стил" като достоверен източник на медицинска информация по въпросите на шизофренията.

# 134
Здравейте отново, мили майчета!
Искам да споделя с вас за проблемите, които срещам покрай организацията на терапията за момиченцето ми. След като психиатъра и сложи диагноза "Генерализирано разстройство на развитие" (каза, че че детето е по-лек случай и ще се справи с много упорита работа), а психоложката, която и прави психотеста смята, че е твърде рано да се поставя такава диагноза, защото детето е на границата, т.е има само елементи на аутистично поведение, ние се озовахме в детски център "Звънче" в Пловдив. Препоръчаха ни го и двете. Там имахме среща с логопед. Разговаряхме надълго и на широко за поведението на детето. Нейното мнение беше, че иска да има конкретна диагноза, за да започне работа с малката. Аз обясних каква диагноза са и поставили, но нейният отговор беше, че за нея това не е диагноза и ни изпрати при детски невролог за ЕЕГ. Искала да е сигурна, че детето няма увреждания. Съпругът ми се обади на невроложката, за да запази час. Но от там отговора беше, че процедурата трае 20 мин и детето трябва да е заспало, за да му се направи ЕЕГ, иначе нямало смисъл да си хабим нервите и ние и тя. Изисквало се 20мин почти неподвижно лежане. Това е абсолютно невъзможно. И как да им заведа дете на 4 години заспало? И тук стигнахме до задънена улица.
В крайна сметка решихме да отидем до София и там да посетим специализираната клиника, където работи д-р Чавдаров (свалям му шапка за написаното по-горе от него). За да вземем все пак някаква диагноза от невролог и да се започне работа с детето. Измина почти месец от констатирането на проблема, а специалистите ни мотат- отидете тук, отидете там...
Ще се радвам, ако някой сподели как е организирал своята терапия и ми даде съвет.
Сега към Каиса: Не си мисли, че се заяждам с теб, уважавам медицинските ти познания. Аз не съм медицинско, лице обаче моята сестра е шизофреничка, аз даже бих казала излекувана шизофреничка. Затова не ми е чужд този проблем. Тя се разболя на 16 г. Беше ученичка в математическата гимназия. Никой не даваше гаранция, че тя някога ще се върне отново в училище. След 3 месеца престой в психиатричната клиника, тя продължи да учи. Завърши гимназията като  редовна ученичка. После завърши английска филология в Шуменския университет. Вече 4 години е учителка по английски език в едно основно училище, където се справя чудесно. Беше и класен ръководител. Децата я обичат безкрайно много, а директорите са много доволни от нея, родителите също. Сега е бременна, ще се омъжва следващия месец. Вярно, че през всичкото това време тя е на поддържаща терапия - по една таблетка Лепонекс всяка вечер. Никога не се е лекувала с хомеопатия, защото лекарите са я наплашили достатъчно. В момента психиатъра и е спрял нацяло лекарството заради бебето, но я наблюдава ежемесечно. Слава Богу за сега се чувства прекрасно психически.
Лошото на нашите лекари е, че те хем не могат да се справят с голяма част от болестите, хем отричат всички други методи на лечение. А спасение винаги има. Не може след като има разтурия да няма оправия.

Общи условия

Активация на акаунт