Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 760
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за отговорите на всички. Може би трябва да поясня, че когато Ники беше на 1г. и 6м. съм се консултирала и със детски психиатър от Психодиспансера в Бс. Тя ни обърна много внимание. Ходихме 2 пъти за по 2 часа. Нейното мнение и диагноза бяха Хиперактивен синдром. Логопеда дойде в къщи за да може да наблюдава детето в нормалната му обстановка и поведение. Говорихме доста, повече от час. Тя каза същото. Определено не мога да преценя кой какъв специалист е. Щ е съм благодарна ако някой може да ме насочи към специалисти от Бургас /логопед, психолог, невролог и пр./, с който да напрвя друга консултация. В момента се опитвам да огранича храните с консерванти и оцветители и му давам ЕскимоКидс. Отделям му страшно много време да му говоря и да си играем.

# 151
Пиши ми на лични съобщения и ще те насоча към някой от колегите от Бургас. Освен това е добре да споменеш горе-долу в коя част на града живееш.

# 152
А може ли за Варна, да ми препоръчате специалисти?

# 153
Момичета, понеже питахте 3а хомеопатична терапия ви пускам сайта на най новото лекарство на немския па3ар 3а терапия на хиперактивност Цапелин.
http://www.spitzner.de/zappelin/zusammensetzung.htm
Линка, който давам е 3а съдържанието на самото лекарство. В него има Chamomilla, Staphisagria, Valeriana, Calcium hypophosphoricum, Kalium phosphoricum u Cuprum metallicum
Не 3нам дали по българските мага3ини се продава в готов вид. Но може някой лекар да ви и3пише те3и препарати и да ги приемате по отделно
Има описание на симптомите и коя от съставките на кой симптом точно действа.

# 154
  • густо майна Филибето
Елфа ама не съвсем , благдаря за линка, ще го покажа на невроложката ни, ако прецени че е за нашия случай , може да опитаме. Тя веднъж се пробва с нещо хомеопатично на Боарон, защото работи и с един хомеопат, но се получи точно обратното на очакваното, беше направо страшен периода.

# 155
Много се извинявам, че се намесвам.
Едно въпросче само. Има ли хиперактивност при възрастни. Примерно ако в детска възраст не е напипан проблема /става дума за един мой познат, ....  има много от тези симптоми, но е възрастен/.
Извинявайте много, ако ви дразня не ми отговаряйте.  Embarassed

# 156
  • густо майна Филибето
casiopea, да, възможно е, това не е само детско заболяване.

# 157
 Защо, нали уж с възрастта се израствало? newsm78 Поне при нас ми се струва че е така. Confused

# 158
Защо, нали уж с възрастта се израствало? newsm78 Поне при нас ми се струва че е така. Confused
Не се израства!
Аз съм самата с такава симптоматика и до днес, но не толкова ярка. С времето нещата се понаместват и не се забелязва толкова много. Все пак и жизнения опит си казва думата, хората се научават да се прикриват.  Щерката ми мога да кажа, че е наследствено болна Laughing

# 159
Има ли хиперактивност при възрастни. Примерно ако в детска възраст не е напипан проблема /
  Хиперактивния синдром не е само проблем на детската възраст. Симптомите му претърпяват динамика в процеса на развитие и се изменят. Затова и терапията му трябва да се съобрази с това.
 Забелязва се още от от вътреутробното развитие с една особена активност на плода със силни движения предизвикващи болка на майката, което не трябва да се тълкува, че всяко по-активно дете в този период ще е хиперактивно.
 След това в ранното детство/ периода до 3год./ се изявява като труден темперамент, крайна активност, непредсказуемост, прекалена или недостатъчна чувствителност към стимули, често нарушен сън и хранене. Досега няма разработени точни и сигурни методики за диагностика до 3 год възраст. Това са характеристики главно на база съобщеното и събрано от родители.
 Към 3-4година симптомите обикновено започват да се проявяват като хиперактивност-импулсивност. Необмислени и непредсказуеми постъпки, прескачане от едно нещо на друго без  резултат от действията. Може да има опозиционно или агресивно поведение. В детската градина са особено нежелани, заради това, че пречат на другите, изискват специално внимание и не могат да спазват правила и да се контролират.
 Между 5-7г. , когато детето вече сменя играта с учене  всичко това започва да става особено забелязващо се. Обикновено това е възраста, в която и родителите търсят професионална помощ.
В началните класове състоянието пречи на ученето и децата показват ниска успеваемост, лоша организация, трудно социално взаимодействие с другите. Тези деца най-трудно се научават да работят в група. В този период проблема се проявява като специфични обучителни трудности. На този етап се забелязва едно затихване на ХА, но това може да се случи ако детето е терапевтирано в правилната посока, но много често родителите напълно осъзнават проблемите именно между 1-4клас.
 През пуберитета те често могат да се задълбочат и като емоционални. Въпреки затихването на хиперактивноста и импулсивноста нейното ниво остава по-високо отколкото това на връстниците.
 След това и в зряла възраст повечето хора се научават да скриват симптомите. Може да имат безпокойство, лесно да губят интерес, непрекъснато да  търят  нови и по-възбуждащи и привлекателни неща, чувство за несправяне и разочарование. Много от тях имат проблеми със социалното взаимодействие, депресии или ниска самооценка. Хиперактивноста преминава във  вербална активност. Много от тях са изявени творчески личности и страдат ако не успяват да реализират този си потенциал и способности.

# 160
[
 След това и в зряла възраст повечето хора се научават да скриват симптомите. Може да имат безпокойство, лесно да губят интерес, непрекъснато да  търят  нови и по-възбуждащи и привлекателни неща, чувство за несправяне и разочарование. Много от тях имат проблеми със социалното взаимодействие, депресии или ниска самооценка. Хиперактивноста преминава във  вербална активност. Много от тях са изявени творчески личности и страдат ако не успяват да реализират този си потенциал и способности.

Мога само да потвърдя казаното от Оля за симптоматиката при възрастни. При мен осъзнавам наличие на чувство за несправяне, ниска самооценка, лесно губене на интерес и особено преминаването във вербална активност. Отделно и факта, че съм творческа личност.
Няма да споменавам колко тежък пуберитет карах заради високата емоционалност и факта, че бях изолирана точно поради неразбиране на симптомите от обкръжението ми.

# 161
Здравейте,съобщението ми е до encheva-не мога да ти изпратя лично-изписва че кутията ти е пълна.но тука ще публикувам отговора си дано да го видиш:)
Здравей,градина "Крилатко"се намира във Възраждане 2.За да те ориентирам по-добре-от газостанция Възраждане продължаваш да вървиш нагоре по баира все едно,като минеш светофара на самата газостанция продължаваш още нагоре и има само една голяма пресечка в ляво.Завиваш по нея и минаваш покрай едно пазарче от магазини.След като ги подминеш в дясната страна на улицата се намира градината.Долепена е до у-ще "Вапцаров"ако това може да те ориентира по-добре.Ако нещо не съм обяснила добре можеш пак да ми пишеш EmbarassedЩе се радвам ако съм ти помогнала Joy

# 162
Здравейте,казвам се Мюрвет.Сина ми е на 2г.10м. и е много буен и понякога агресивен.Говори свободно,обслужва се,няма проблеми.Но непрекъснато тича,в градината са го кръстили СВОБОДЕН АТОМ.Учителката му казва че много бързо му омръзва да прави нещо.Нещо което иска и не се направи започва да ни драска по лицето,да ни удря,да хапе.Иначе е много даже прекалено много контактно дете,гледаме го сами,но май сме пропекалили с глезенето.Според вас имаме ли хиперактивност,къде се поставя тази диагноза?
Сега се хванал да ходи с ключовете на колата,та ако някой му ги вземе един истеричен рев.Снощи събори телевизора,та вече си има дупка в единия край.Непрекъснато рисува коли.Благодаря ви от сега

# 163
Сина ми е на 2г.10м. и е много буен и понякога агресивен.Говори свободно,обслужва се,няма проблеми.Но непрекъснато тича,в градината са го кръстили СВОБОДЕН АТОМ.Според вас имаме ли хиперактивност,къде се поставя тази диагноза?
Привет Мюрвет!
Ако много желаеш да сложиш етикет на детето си ще му го поставят!!! Специалистите понякога чуваме прекалено нещата, които не правят децата.  Детето е доста малко за категорични диагнози. На фона на много неща може да се проявява хиперактивност. Концентрирай се повече над нещата, които ПРАВИ и МОЖЕ, а те не са малко! Насочвай в позитивни неща и резултати тази в повечко енергия. Направи му структура и рамки, които всички да спазвате в къщи.
Оля

# 164
Zdravei, Valia!Kazvam se Teodora i sum na 22godini.V momenta zavurshvam Sofiiskia Universitet,spec.Nachalna Uchilishtna Pedagogika s Chuzhd Ezik i si karam durzhavnata praktika v edno stolichno uchilishte,kato pepodavam na vtori klas.Taka che imam pulnata predstava kakvo e da obshtuvash s detza na tazi vuzrast.Te sa mnogo buini,niakoi poveche,drugi po-malko,no vsichkite sa palavi.Tvoeto dete iavno e ot purvite,no tova v nikakuv sluchai ne go pravi po-razlichen. Minalata godina sum pravila proekt na podobna tematika i znam,che e trudno.Pisha ti,za da te pozdravia za uporitostta ti i da ti kazha, che mozhe bi e neobhodimo da se posuvetvash s psiholog.V nikakuv sluchai ne iskam da te obizhdam,no ponezhe az samata se interesuvam ot psihologia,zatova sum pochti sigurna,che hora kato tiah biha ti pomognali.  bouquet  

Общи условия

Активация на акаунт