Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 755
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 165
Здравей, Теодора!!!
Радвам се, че млади хора като теб се интересуват от тези проблеми. От самото начало работя с психолог. Тя всяка година прави тест на сина ми - има ли изоставане, колко изостава от връстниците си, IQ коефициент ( обикновено е в долната граница на нормалното ). Безкрайно съм благодарна на тази жена, защото тя единствена ме подкрепяше през цялото време и настояваше детето ми да учи заедно с другите. Идва няколко пъти в училището, писала ми е становища за инспектората ( сигурно знаеш колко държат училищните власти на такива документи - те могат да помогнат на детето ти, когато са написани както трябва, т.е. формулирани са реалните затруднения на детето ).  Сега като погледна назад през лутането от диагноза на диагноза, от лекар на лекар, виждам, че най - важно за детето ми е било да получава обич и подкрепа за да не се чувства неуспешен, нежелан и т.н  Вярно е, че и сега не е лесно, но вече съм сглобила "картинката" за себе си. Успях най - накрая да намеря правилните хора, които да работят с детето ми и да ми помогнат, така, че то да се адаптира и да опитва да се справя само в училище. Безкрайно съм благодарна на Оля ( тя често се появява във форума )   bouquet. Сигурно рано или късно и без нея бих стигнала до тези изводи ( по - скоро доста късно  Simple Smile ), но тя ми помогна да извървя последната крачка към разбирането за това какъв е проблема на детето ми, как възприема то света и как аз мога да му помогна да се справя по - добре.  Зная, че има още безкрайно много работа и трудности, но е по - лесно, когато не ги приемаш като наказание, а знаеш какво изключително дете имаш.

# 166
Здравейте,
Прочетох всичко написано до тук и съм доста обезпокоена. Моя син се държи по същия описан начин. В градината казват че е много умен, но понякога е хиперактивен. Лошото е че не може да се разбере кое предизвиква това му състояние. Защото наистина понякога е много мил и лесно се "води", но в следващия момент може да стане истинско "дяволче". По принцип винаги е бил по-буен и палав от неговите връстници, но аз самата като дете съм била така и не отдавах такова значение. Но след като майка ми ме посъветва да потърся детстки психолог и след прочетеното тук доста се замислих. Тук в Габрово едва ли бих намерила добър специалист. Мили мами бихте ли ме насочили към някой изпитан психолог в София. Бих искала да чуя компетентно мнение и се  Praynig всичко да е наред просто мойто дете да е от буйните.

# 167
Искам да попитам майчетата, които дават Brain Booster, по колко милилитра дават на ден?

# 168
  • София
Искам да попитам майчетата, които дават Brain Booster, по колко милилитра дават на ден?
Аз давам по 5 мл .Буби е почти на 5г и е 18 кг.

# 169
За какво е това лекарство?

# 170
http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=2
прочети тук, разбрах го от други майчета във форума. Хранителна добавка е с гинко билоба и вит. от групата В за хиперактивност, концентрация, запаметяване...

# 171
И аз ще пробвам . Wink

# 172
  • sofia
Здравейте! Искам да похваля добавката за деца Ескимо-кидс. Макар, че нямаме поставена диагноза хиперактивност, аз забелязвам значително подобрение при мойто дете от Ескимото.
Прочетох цялата тема няколко пъти и установих, че мойто дете има подобен проблем. Разбира се, аз не съм лекар, но както обичате да казвате тук, майчиният инстинкт ми подсказва точно това. Посещения при специалист тепърва ни предстоят. От както взема въпросното Ескимо, детето стана доста по уравновесено и поне успява да се задържи 10-15 мин. на площадката и да поиграе, да седне да се нахрани като хората, позволява ми да го водя за ръка и вече спи значително по спокойно. Разбира се, има още много какво да се желае, но далеч не е това, което беше. Може и аз да си въобразявам, но ми се струва, че приема на Ескимо много повлия на поведението на малкия. Все пак, поне не би му навредило, ако не друго   Peace.

# 173
  • густо майна Филибето
Не, не си въобразяваш, и при моето дете имаше голяма промяна първите няколко месеца.
Сега започнах да давам хомеопатичното лекарство, за което  Паднал ангел  пусна линка и детето е доста по-спокойно. Не забелязвам засега друг ефект освен успокояването, но и това е много добре в нашия случай.

# 174
 LaughingЗдравейте, мили мами,

Радвам се Joy, че сте онлайн във  форума.

Вчера, четах май  newsm78за това хомеотачно лекарство за успокоението, кое беше то #Crazy

Иначе, как сте?

# 175
  • София и там където не се пуши
Също така и лайфпак Юниор на Vision има голям ефект, но моето дете е алергично към B1 и не може да го взима. Интересуват ни и други по-специално за концентрацията.

# 176
  • София
Атова Ескимо кидс от аптеката ли го купувате,мами?Да взема да питам и аз нашия педиатър,че така нищо не смея да давам. newsm78

# 177
Статия за Омега мастните к-ни от дир.бг:

http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=2501

# 178
  • густо майна Филибето
Атова Ескимо кидс от аптеката ли го купувате,мами?Да взема да питам и аз нашия педиатър,че така нищо не смея да давам. newsm78
Води се хранителна добавка и се купува от аптеката. Последно го купих за 14,50. Представлява това :          

# 179
Любознателна, помага ли хомеопатията при вас? Имате ли напредък? Ще се радвам много ако е така

Общи условия

Активация на акаунт