Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 209 850
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 510
 bluevelvet , smile3501
Много "точна" и разбираемо написана статия.За съжаление почти всичко написано го има при моята дъщеря.И това постоянно бърборене... ooooh!Понякога и аз така правя,изпращам я в другата стая.Сега виждам от статията,че правилно съм постъпвала.

# 511
  • София
Една от мамите, твърди, че статията е писана за мен  Crossing Arms.Вярно е  Confused.Но и тук са ме описали по подобен начин.

# 512
Момичета, къде и кой във Варна може да се помогне на такова дете?

# 513
Момичета, къде и кой във Варна може да се помогне на такова дете?
Ако ти кажа, че във Варна има добри детски невролози и психолози...ще излъжа. Но първоначално май е неизбежна срещата ни с тях. Ако искаш потърси добри в София. Но има институции като Карин дом има и Ресурсен център, ако е по-малко детето има специалисти и в ДМД-Виница. Важното е да попаднеш на точните хора, мога да помогна и на лични, но дай повече инфо за детенце.  Peace

# 514
Потърси услугите на варненската Фондация Радост за нашите деца намира се във ФК детския кът от 9.00до12.30 всеки ден без неделя има представител на фондацията.Тя разполага с психолози,логопеди и помощни педагози.

Успех! Hug

# 515
Статията много точно описва ситуацията. Ако има такава група майки в Пловдив бих искала и аз да се присъединя.

# 516
  • Варна
Здравейте !

Смятам да заведа детенце в ДЮПК  за диагностика и помощ от тях. / Те всъщност как правят изследванията ? - Моля които са ходили да споделят / ,Детенце е на 7 и половина год.

Как се прави това ?  Колко време трае цялостното изследване / Дни -седмици -  ,,,/
Нужно ли е наплавление от личния лекар.   Embarassed

От Варна сме ,

Предварително благодаря 

# 517
Здравейте !

Смятам да заведа детенце в ДЮПК  за диагностика и помощ от тях. / Те всъщност как правят изследванията ? - Моля които са ходили да споделят / ,Детенце е на 7 и половина год.

Как се прави това ?  Колко време трае цялостното изследване / Дни -седмици -  ,,,/
Нужно ли е наплавление от личния лекар.   Embarassed

От Варна сме ,

Предварително благодаря 
MovA прочети последните постове от тази страницаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=225036.140

# 518
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вечернице,
няма нищо странно във факта, че дъщеричката ти трудно се концентрира, а материала усвоява. Имам такъв ученик в един от класовете си, който е най-добре с езика.
Опитай се да разбереш  и учителката, говори с нея, изгответе заедно насърчителен план, но в него да е застъпено и какво допълнително трябва да направи детето, ако не спазва точките в плана ( т.е. вид наказание).  Не е лсно да имаш 1 такова детенце и още 25 други.  Hug

# 519
Вечернице,
няма нищо странно във факта, че дъщеричката ти трудно се концентрира, а материала усвоява. Имам такъв ученик в един от класовете си, който е най-добре с езика.
Опитай се да разбереш  и учителката, говори с нея, изгответе заедно насърчителен план, но в него да е застъпено и какво допълнително трябва да направи детето, ако не спазва точките в плана ( т.е. вид наказание).  Не е лсно да имаш 1 такова детенце и още 25 други.  Hug

Щеше да е лесно, ако не беше толкова опърничава даскалицата. Наумила си е по един начин да подхожда към децата и не приема никакви съвети и нищо от това, което при нас в къщи върши работа.
Това най-много ме ядосва. Все още не ми е минало желанието да я местя в друго училище и се надявам да ни излезе късмета скоро. Praynig

# 520
трудно се концентрира, а материала усвоява. Имам такъв ученик в един от класовете си, който е най-добре с езика.
Целта и идеята на създаването на подобни стратегии /влизащи в сферата на поведенческата терапия/, програми или както искате ги тълкувайте е да се научи детето на желано поведение. Затова се дават някакви символи/жетони, картончета, картинки, точки и др./, което е вид условна подкрепа. Тя цели, когато то прави приемливото да се, забележи, а не да бъде наказвано. Често децата с ADHD се нуждаят от цялото или повече внимание от заобикалящите ги. Особеното е че те немогат да преценят кое внимание е “добро” и кое “лошо” , те преценяват какво ние им даваме. Така че с този подход може единствено да покажете на детето как да греши повече, а не как да успява, защото наказанието за него отново е вид обръщане на особено внимание.

[color=deepskyblue]"Наказанието може да разруши много, но нищо  не е възможно да създаде !“ [/color] цитата е на водещ, специалист в областа на повед. терапия.

# 521
olia,
мисля, че не си ме разбрала ( или аз не съм се изказала правилно). Не казвам детето да бъде наказано, а напротив "насърчителен план" , в който учителката трябва да застъпи именно моментите, когато детето бъде насърчавано за нещо и как ще бъде възнаградено.
Не знам и какво разбираш под наказание, но това което имам в предвид е, че детето може да бъде научено да разграничава желано и нежелано поведение в класната стая. За съжаление, това не става само с поощрение ( наказание може да бъде и допълнителен разговор).

# 522
olia,
мисля, че не си ме разбрала ( или аз не съм се изказала правилно). Не казвам детето да бъде наказано, а напротив "насърчителен план" , в който учителката трябва да застъпи именно моментите, когато детето бъде насърчавано за нещо и как ще бъде възнаградено.
Не знам и какво разбираш под наказание, но това което имам в предвид е, че детето може да бъде научено да разграничава желано и нежелано поведение в класната стая. За съжаление, това не става само с поощрение ( наказание може да бъде и допълнителен разговор).

Привет Kalinka!
 Това, което написах е пояснение, за да се разбере правилно от майките  как се прави началната фаза на тези "планове". В никакъв случай не се обръща внимание на негативното. А се неглижира. В по-напреднал етап се включва нежеланото поведение където  и да е/в класна стая, навън, у дома.../
 За наказанието: Наказание и агресия може да бъде дори и вербална - в някои случаи дори по-лоша от боя. В някои случаи "боя с думи" може да се запомни много повече от др. наказание особено от авторитет като учителя.
 А   този тип деца ако разбираха  от обяснения, повторения  и разговори нямаше да има нужда от други подходи.

# 523
А   този тип деца ако разбираха  от обяснения, повторения  и разговори нямаше да има нужда от други подходи.
Ние водим безкрайни разговори,които не водят до никъде.
Само обещава,а не спазва. ConfusedЛошото при нас е,че влезе и в пубертета и не мога да разгранича кое поведение се дължи на него,кое на хиперактивноста. Rolling Eyes

# 524
olia,
извини ме. Помислих, че си ме разбрала погрешно.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт