Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
-
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
-
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
Разликата между по-темпераментните деца и тези с хиперактивност е наличието на средна до силна дефицит на вниманието при децата с ADHD. Палавниците могат да проявяват инат и изблици на гняв, но това обикновено отслабва след третата година. Разликата между палавите деца и хиперактивните е значителна. Палавите деца имат интереси, които могат да ги ангажират за продължителен период от време, докато хиперактивните деца често се борят с активно внимание. Хиперактивните деца обикновено проявяват нарушения във всички познавателни функции, докато палавниците показват разбиране на условията и средата около тях.
-
Необходимо ли е медикаментозно лечение за деца с хиперактивност?
-
Защо препоръчаха да се използва само един език?

Същите тези учители, които искат да им се увеличи заплатата със 100%??!!! Особено като виждат, че си податлива и готова да го преместиш. Според мен трябва в понеделник да отидеш при директорката и да проявиш малко лицемерие. Обясни й че заедно с познати от инспектората ( не е вярно, но пък не могат да проверят, а споменаването на познати в инспектората ще ги накара да имат едно наум ) се опитвате да разрешите проблема. Обясни им, че идн. обучение по нормативни документи се прилага само за лежащо болни деца. Че трябва да проявят малко повече търпение и толерантност, докато му намерите подходящо училище. Прояви "разбиране към тях" и им обясни, че детето става още по - негативно от отношението към него в училище. Надявам се, че директорката не мисли, че още утре ще си преместиш детето?! Ако стане много лошо им обясни, че се нарушават правата на детето ти и ще се обърнеш към пресата и телевизията ( но това само в много краен случай ). Все пак ресурсните учители колко пъти са със сина ти в училище? Уговори се като дойде учителя да извежда детето от клас и да работи с него в друга стая. Ако идва веднъж в седмицата, настоявай да идва два пъти. По принцип те си имат разписания, но е възможно да работят повече време със сина ти. Когато Васко беше в пети клас, въпреки, че е единственото дете в училището с ресурсен учител, бях издействала да идват двама рес. учители и работеха с него три дни в седмицата. Така, че той "пречеше" в час само два дни. После постепенно свикнаха учителите и имаше няколко месеца, когато Васко беше без ресурсен и влизаше във всички часове. Добре е да го преместиш в друго училище, но ти трябват връзки - или позната учителка да го вземе при себе си или познат директор. Това с училище с по - малко деца или дори в близко до Варна село е добър вариант. Стискам ти палци!!!! Пиши какво се случва. И аз трябва да помисля къде ще учи Васко догодина ( сега е седми клас ) - нямам никаква идея засега, а и няма много възможности.....
знам ли и аз, вече се саштисвам отвсякъде