Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 209 660
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте! Моля за съдействие и мнения! Синът ми е на 9 години и му поставиха диагноза дефицит на концентрация. Изписаха ни лекарството Concerta. Някой ползвал ли го е и какво ви е мнението за него?

# 886

И двамата ми сина, проявяват много от симптомите, които описвате.  Но  мисля ,че проблема трябва да се решава единствено и само вътре в семейството и не бих потърсила никакъв
        лекар, той директно ще предпише медикаменти. А аз не искам децата ми да пият никакви медикаменти за хиперактивност.
    Майчета ,колкото и да ми е трудно на моменти, имам вярата ,че децата ми  със всеки изминал ден преодоляват проблема и стават по-уравновесини и спокойни. Търпение му е майката!

# 887
Tанюшка, не си права. Едното ми дете е с хиперактивност и дефицит на внимание, а другото е здравичко. В една семейна среда растат, от едини и същи родители. Семейни проблеми нямаме.
Но дъщеря ми изостава драстично в говорното развитие, спрямо връстниците си. Какво щях да правя, ако не бях потърсила лекарска помощ? Кой щеше да ме насочи, че детето има нужда от квалифицирана помощ? Логопед, психолог... Понякога се налага да пие успокоителни таблетки, та тя почти не спи, което се отразява зле психически не само на нея, но и на цялото ни семейство. Едва ли синовете ти не заспиват до 1-2-3ч. след полунощ, при положение, че денят им е започнал в 7.30-8ч. и не са мигнали в детската градина.
Има голяма разлика между едно буйно и палаво дете и едно дете с хиперактивен проблем.

# 888
Абсолютно  подкрепям  Марианка    ако не бяхме се обърнали към специалисти  едва ли  сега     щеше  да може да говори,поведението му се подобри,фината  моторика    също    ,въобще резултатите са налице .Всичко е постигнато с труд   и с много   уроци (терапия от логопед). Peace
Проблема  Хиперактивност  не е само   детето  да е палаво и да прави  бели  нещата  са много   по- сложни ,въобще  не говорим  за   темперамент .В темата   Вечерница  на първа страница много   добре   е описала   какво е  хиперактивност.
Не мога да си представя да виждам че детето ми има някакъв  проблем и   да не     го заведем на консултация  и  терапия .

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 15:17 от bluevelvet

# 889
Здравейте! Моля за съдействие и мнения! Синът ми е на 9 години и му поставиха диагноза дефицит на концентрация. Изписаха ни лекарството Concerta. Някой ползвал ли го е и какво ви е мнението за него?
Моята дъщеря не е пила това лекарство. Знам за него, че се изписва на деца над 6-годишна възраст и целта му е повишаване на концентрацията. Лекарството е съвсем ново. То си е вид стимулант. Рекламата му е голяма. Знам че се приема веднъж дневно, което си е удобство, когато детето посещава училище. Дозата се определя индивидуално за всяко дете и консултацията с лекар е задължителна. Приемът на лекарството може да продължи няколко години, като задължително се прекратява веднъж в годината, за да се види как се справя детето без стимулант.
Разбира се, има и странични ефекти, които, както чета, са по-чести в началото на лечението и постепенно изчезват след около 2 седмици:
- главоболие
-намален апетит
-безсъние
-коремни болки
-нервност и подтиснато настроение
- по всяко време на лечението могат да се появят тикове и маниеризми

# 890
А някой давал ли е ноотропил? И как е подействало на децата ви? Ефект имаше ли? Ще ми се да опитам (до сега стимуланти не сме давали на Мими), че на есен ще е в предучилична. Но и аз се страхувам.

# 891
Танюшка, моите синове бяха на 8 месеца, когато започнах да откривам признаци за хиоерактивност при единия и показатели за доста забавено развитие при другия. Не става само със семейството. С единия ми син работят психолог, логопед, и ресурсен учител. Той вече е на 3 г.и 11 м. и от около месец има голяма промяна. Все още има много работа, но той се чувства значително по-сигурен, по-уверен и наистина напредва. Аз съм психолог, била съм детски учител, зная за децата и за развитието им много, работя и с двамата в къщи и може би затова потърсих помощ от колега психолог, които работи по определената проблематика, а не разчитах на своя опит. Много са проблемите, пред които не бива да си затваряме очите, в името на доброто на децата.

# 892
Медикамента Concerta е на нашия пазар от около 3-4 месеца. Вече има доста деца, които го приемат, а и опита в другите държави е огромен. Разбира се лекарството не е Панацея и трябва да се прилага внимателно след консулт със специалист. Повлияването на симптомите (макар и в различна степен) е категорично при повече от половината деца. Ако се прилага според инстукциите страничните ефекти действително не са сериозни и са преходни. Неприятните ефекти са при неправилно преценени деца за лечение с медикамента. Разбира се медикамента не е вълшебен и работата с детето не отпада от самосебе си, напротив след като се помогне с медикамента за стабилизиране на активното внимание и намаляване на хиперактивността трябва много да се работи, т. като детето почти задължително е поизостанало от връстниците си.
Има и някои неща, които би трябвало да се направят преди началото на лечението, като ЕЕГ, психологично изследване на памет и интелект и попълване на скала за оценка на симптомите(за да може после да се отчита промяната по време на лечението)л

# 893
Момичета моля ви за координати на добър психолог в гр София . Благодари предварително  bouquet

# 894
Много, много ти благодаря, PMDown  bouquet

# 895

Но дъщеря ми изостава драстично в говорното развитие, спрямо връстниците си. Какво щях да правя, ако не бях потърсила лекарска помощ? Кой щеше да ме насочи, че детето има нужда от квалифицирана помощ? Логопед, психолог...
Има голяма разлика между едно буйно и палаво дете и едно дете с хиперактивен проблем.
Напълно разбирам и подкрепям, мен също най-много ме тревожи изоставането в говорното развитие и за това се обърнах към логопед, психолог, а вече и ресурсен учител ще имаме в градината.За медикаменти мисля и се надявам повече да не се налага - на 2 и половина пихме 3 месеца тиоридазин и нямаме проблем със съня, поуспокои се детето и чак тогава започна да говори по малко.Напредък се усети едва напоследък на 4 годишна възраст.Вярно е , че търпението е основното, но когато се налага специализирана помощ по-добре да не си затваряме очите и да помагаме навреме.Макар, че според мнението на логопеда ни моя син да е в долната граница на хиперактивните деца, пак му се отразява на говорното развитие и не бих отказала подкрепата на специалистите.Също споделям мнението, че има голяма разлика между едно буйно дете без проблеми в развитието и хиперактивното.

# 896
       Момичета, вижте на какъв руски сайт се натъкнах: МР3 Колекция музика за обучение и отдих, която включва:
       - Музика за медитация.
       - Развиваща и успокояваща музика за малки и деца.
       - Звуци от природата.
       - Пеене на птици.
       - Звуци от океана.
       - Инструментална музика за намаляване на стреса.
       Можете да си ги изтеглите от тук:
http://yugzone.ru/brainmusic/download_mp3/index.htm
 Peace

# 897
  • София
Благодаря за хубавите линкове sladko pate и bluevelvet.  bouquet
Събота и неделя обърнах внимание на книжките на Моливко, много ми хареса това, че има картинки с действия от живота или отношение на хората и може да обясняваме и да даваме подобни примери.

# 898
  • София
Благодаря за хубавите линкове sladko pate и bluevelvet.  bouquet

И аз благодаря   bouquet.

# 899
Благодаря на сладко пате  за линка Simple Smile

Малко  адреси и то мен  Арт - терапия книгите може да ги  дръпнете от тук   http://www.koob.ru/art_therapy/

Презентации  за деца   от тук  http://viki.rdf.ru/
Други сайтове с презентации за   деца от тук  http://viki.rdf.ru/links-to-others/

Общи условия

Активация на акаунт