Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 208 520
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 900
Между палавите деца и хиперактивните има сериозни разлики. Палавите деца си имат интереси и неща, с които можеш да привлечеш и ангажираш вниманието им за продължително време. Хиперкинетичните просто си нямат активно внимание, в следствие на което много скоро започват да страдат всички познавателни функции. Палавите деца малко или много проявяват разбиране към условията и средата в която се намират, докато задължително условие за хиперкинетичност е тя да се проявява в поне две ( а обикновено във всички) среди, в които функционира детето. Има и скринингови тестове за откриване на хиперкинетично разстройство (не поставят диагноза, а само показват вероятност), които макар и да не са стандартизирани за България вършат доста добра работа за една ориентация. В случаи, че някои се интересува дори разполагам с две такива.

# 901
... Има и скринингови тестове за откриване на хиперкинетично разстройство (не поставят диагноза, а само показват вероятност), които макар и да не са стандартизирани за България вършат доста добра работа за една ориентация. В случаи, че някои се интересува дори разполагам с две такива.

Може ли да ги пуснеш тук,или на лични.Благодаря предварително.  bouquet

# 902
  • Пловдив
Моля и аз искам тестовете за определяне на вероятност от хиперактивност.
И още нещо - след като говорим за задържане на активното внимание на детето - какъв е ориентировъчната продължителност на активно внимание за определени възрасти - например от 2 до 7 години например. Учителката в градината ми каза, че имат по вде активности по 15 минути на ден. Дано някой има информация.

# 903
би ли пуснала наистина тези тестове-благодаря

# 904
В първи клас часовете са по 30 минути. май после се увеличават със по 5 минутки всяка година. Но това, не значи че всички деца без проблеми могат винаги да издържат 30 минути на 6-7 години.
Иначе много варира - моя син е на 5 и може да прави сесии от по 2 часа понякога активно обучение, друг път пък на 3тата минута почва да брои мухите. Средно 30 минути държи внимание, което мисля е ОК на неговата възраст. Ние засега проблем с вниманието нямаме, но пък то "изчезва" ако има дразнители и го нямам и за 5 секунди. Това което отчитат терапевтите обаче е колко време може да работи когато нищо не му пречи - детето отпочинало, закусило добре, дрехите са му удобни, не му е топло/студено/шумно/светло/тъмно, няма интересни отвличаюи вниманието играчки наоколо и т.н.

# 905
  • София
Това което отчитат терапевтите обаче е колко време може да работи когато нищо не му пречи - детето отпочинало, закусило добре, дрехите са му удобни, не му е топло/студено/шумно/светло/тъмно, няма интересни отвличаюи вниманието играчки наоколо и т.н.
Това не го разбирам.Нали идеята е да учат в масова група и масово училище.При първолаците/че и в по горни класове/ е шумно.Обстановката е като на бойно поле.Не е ли целта да могат да се концентрират в обичайния хаос в масова група.Моят син се концентрира дълго време при индивидуална работа с него.Независимо дали му е трудно или лесно той седи.Но в момента който не го натоварва с нещо терапевта, не брои мухите, а започва сам да си задава въпроси и да си отговаря сам.Или става и почва да си играе с нещо.Ума ми не побира какво би правил в класна стая където госпожата не му стои на главата да го обучава индивидуално.Вероятно ще работим следващата година за този проблем. newsm78

mama mariana, доколкото си спомням всяка следваща година се увеличава с по 5 мин. продължителноста на груповата работа - в нашата детска градина ги наричат "ситуаций".Целта е в предучилищна възраст да станат с продължителноста на първокласниците.

# 906
Леееко неподготвен се оказах за предоставяне на скалите за оценка. Едната я имам само на хартия и ще я набера в следващите 2-3 дни а другата я имам на .doc файл. Някой да подскаже къде да го кача за да може да го изтегли, който се интересува??

# 907
Нали не е забранено тук да пишат и мъже  Grinning

# 908
Ако може пусни ги тук,за да могат да ги видят повече хора. Peace

Нали не е забранено тук да пишат и мъже  Grinning
Не,дори има още един татко от Варна тук.

# 909
Скалата има две версии - училищна и родителска. Задължително е попълването и на двете (защото за диагнозата са необхобходими две среди на функциониране). Добре е училищната да се попълни от учител, който добре познава детето. Както споменах скалата не поставя диагноза и не е стандартизирана за български условия (работи се по въпроса). Лично мнение - ако има повече от 30 точки И В ДВЕТЕ скали консултирайте се със специалист по детска психиатрия.
https://Http://mihd.net/frevc8
https://Http://mihd.net/lp2wyb

# 910
PMDown,добре дошъл клуба.С интерес ще слядя новостите,които публикуваш.

# 911
  • София
Здравейте на всички!  Hug
Днес ви открих и ви изчетох на един дъх. Нямам дете с хиперактивност, но работя с такива деца, така че съм абсолютно съпричастна.
Успех на всички и специални благодарности на PMDown, който откликна моментално на молбата ми и ми изпрати едната скала!  Peace  Hug

# 912
PMDown,добре дошъл клуба.С интерес ще слядя новостите,които публикуваш.
Аз също и благодаря Peace  Мисля, че всеки опит ще ни е от полза!

# 913
  • София
Аз също и благодаря Peace  Мисля, че всеки опит ще ни е от полза!
PMDown е мъж.  Peace  Hug

# 914
В първи клас часовете са по 30 минути. май после се увеличават със по 5 минутки всяка година. Но това, не значи че всички деца без проблеми могат винаги да издържат 30 минути на 6-7 години.
В първи клас часовете са по 35 мин. Дъщеря ми няма проблем , но трудно издържа , както и повечето и съученици. Като я взимам на обяд от училище всички тичат по двора като......

Урааа, мъж!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт