Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 208 505
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 915
Разгеле и аз викам ураа,мъж! Варна не се смейте Wink а Горна Оряховица да продължават да четат и да не пишат,ще доживея ли да ги видя в тая тема newsm78

# 916
  • София и там където не се пуши
Има още един татко, ама нещо от две седмици поне не е писал

# 917
http://4storing.com/grdgi/152a17020b4c78e04d7b766421b573b9.html - програмата за принтиране  на картинките
http://picasaweb.google.bg/DesiPeeva79  -ABA

Гиперактивные дети: психолого-педагогическая помощь: монография.- 2007

http://rapidshare.com/files/55325829/hiper_child.rar

Проблемы маленького ребенка.

http://rapidshare.com/files/12635180/Child_problems.rar

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 22:15 от bluevelvet

# 918
Момичета, никой ли от вас не е включвал и медикаменти към терапията? Много ме вълнува дали имат някакъв ефект и изобщо смисъл да се приемат?

# 919
  • София
Наскоро бях на ежегодната медицинска конференция за децата със синдрома на  хиперактивност с дефицит на вниманието. Там беше представено лекарството Concerta, за което и тук сте писали. Лекари  представиха няколко случая на деца с много добър ефект след употребата му. Като нежелан ефект при всички се наблюдаваше загубата на апетит, която намалява с течение на времето.  Hug

# 920
Не съм давала  никакви  медикаменти  .Питах  разбира се дали има нужда  ,отговорът    беше следния  след редица тестове се установи  че детето има  страхотна  памет.    .Всичко е   и   въпрос на избор     все пак   родителя решава  дали да дава медикаменти.
Ноотропила    не  се   бил препоръчвал за  хиперактивни деца   или по темпераментни   -  има отрицателен ефект ,детето  ставало още по нервно..
При  други отключва говора   но с много много  работа   с логопед   и общо  взето    не се знае дали  само от работата с логопеда  детето   е дръпнало   толкова много  напред ,общо  взето ние сме приемер  затова ,без медикаменти   постигнахме   много  добро ниво .

# 921
Въпросът за или против медикаментите е много сложен. Като се абстрахираме от рекламата на фирмите продаващи лекарства и наблюдаваме напредъка при различните деца... аз съм за медикаментите. Все пак не е за пренебрегване факта, че аз наблюдавам най-тежките варианти на това заболяване, защото работя в клиника за такива деца. От една степен на заболяването нагоре напредъка без никакви медикаменти е напълно невъзможен дори и с огромни жертви от страна на родителите. Разбира се говорим само за специфично лечение на заболяването (със стимуланти), а не за разни медикаменти от типа на Хлорпротиксен, Тиоридазин, Флуанксол и т.н. там вредите са повече от очакваните ползи. На този етап в нашата страна от специфичните медикаменти е регистриран само Concerta. Това е Methylphenidate и по света има поне 10-на подобни медикамента (Ritalin, Metadate, Methylin...). Във всички нормални държави само с това се лекува заболяването.

# 922
Лечението на Хиперактивни деца с нарушено активно внимание със стимулиращи средства (Nootropil, Cleregyl, Ginko biloba и т.н) не е никак удачно т. като още повече нарушава активното внимание и повишава възбудимостта и разсейването. При деца при които не е така изразено нарушението в активното внимание и хиперактивността, а водещи са логопедичните проблеми (друг е въпроса каква е коректната им диагноза) тези медикаменти са по-подходящи, усилват паметовите възможности и подобряват (ускоряват) логопедичната работа. Пак в цивилизованите държави едно такова дете се "лекува" от детски психиатър, психолог, логопед, специален педагог и социален работник за да се покрият всичките му нужди. За частните училища за Хиперактивни деца във Великобритания и Австралия където ги занимават с планинско колоездене, кану-каяк и екстремни спортове + специални педагози мисля че няма нужда да говорим засега Simple Smile

# 923
Благодаря на  PMDown    че пише   в  темата    има нужда от   специалисти  Simple Smile Hug  bouquet
Частните училища за  пос пециалните  деца са  мираж  поне за в момента  за съжаление... Rolling Eyes

# 924
здравейте дами,
имам нужда от помощ. май  Rolling Eyes
имам 2 деца - петра ена 2 г. и 4 месеца, а камен е на почти 10 месца. имам сериозни съмнения, че камен е хиперактивен. до момента не може да седне на дупето си и да се заиграе с играчки /кубчета, книжки, черпаци или каквото там буди интерес у другите деца/ дори когато аз съм до него или ако е в скута ми; не може да пълзи или ходи дори сносно, защото е твърде припрян и тутакси се пльосва по корем; не спи добре нито през деня, нито през нощта; не понася разходките навън, защото те са свързани с престой в количката, не се заиграва в банята с играчките и къпането преминава в прдпазване т това да си разбие главата в пода или да се удави, не стои в столчето си за хранене - храня го в проходилката, като го пракирм пред ТВто, та барем малко се позагледа и не се налага да го гоня насам-натам /инак се храни чудесно и наддава добре/. всъщност, не застава кротко и спокойно за повече от 1-2 минути. не ми е приятно да го кажа, но има и други мноооого много неща, които не може да прави.
и понеже знам какво следва - направление при неролог, ЕЕГ с пълна упойка и след това предписване на успокоителни, то съвсем не знам какво да правя. 100% успокоителни няма да давам. което пък обезсмисляходенето при специалист на този етап.
моля, ако имате време и желание, опишете какви са били вашите деца на тази възраст. така ще мога да сравня и да намеря /или пък не/ общи белези. дано не намеря  Rolling Eyes
ще чакам да пишете  Peace

Последна редакция: чт, 21 фев 2008, 19:36 от majceto

# 925
Благодаря на доктора за професионалното мнение!
Имам една питанка. Дъщеря ми има проблем с учителката си - липсва и абсолютно всякакъв подход към нея и не могат да се разберат двете. Учителката непрекъснато ми препоръчва да съм и давала лекарста.
Да, обаче тя в един момент се разболя за дълго и отсъства. През това време я заместваше друг учител. Докато той заместваше дъщеря ми беше съвсем различно дете - вглъбено, концетрирано, пълно с желание за работа и учене. При личен разговор с учителя, установих, че той не е забелязал никакви проблеми при контактуването си с нея.
Искам да разбера - трябва ли за угода на учителката и, която се върна и проблемите пак започнаха, да тъпча детето с хапчета или ще е по-добре да потърся друго училище?
Благодаря предварително.
(темата е започната от мен под старата ми регистрация).

# 926
  • София
Пак в цивилизованите държави едно такова дете се "лекува" от детски психиатър, психолог, логопед, специален педагог и социален работник за да се покрият всичките му нужди.
Наистина е така, дай боже и при нас да заработи успешно екипната работа.  Peace

# 927
  • София

Имам една питанка. Дъщеря ми има проблем с учителката си - липсва и абсолютно всякакъв подход към нея и не могат да се разберат двете. Учителката непрекъснато ми препоръчва да съм и давала лекарста.

Искам да разбера - трябва ли за угода на учителката и, която се върна и проблемите пак започнаха, да тъпча детето с хапчета или ще е по-добре да потърся друго училище?
Благодаря предварително.
Вечерница, не смятам, че един педагог има правото да препоръчва употребата на каквито и да е медикаменти. За това са лекарите.  Peace
Освен това, ти казваш, че с другия учител детето ти няма подобни проблеми... Hug

# 928

Благодаря предварително.
Вечерница, не смятам, че един педагог има правото да препоръчва употребата на каквито и да е медикаменти. За това са лекарите.  Peace
Освен това, ти казваш, че с другия учител детето ти няма подобни проблеми... Hug
Тя превръща живота на детето ми в ад, а покрай нея и нашия.
Отдавна не съм писала в темата, но тия дни много ми се насъбра.
Лекарят и също ми препоръча да и давам минимални дози, но аз все още се пъна като магаре на мост, още повече като видях разликата в подхода на двамата учители. Това още повече ме обърква и прави избора ми изключително труден.

# 929
Вечерница,имахме такъв проблем в първи клас и просто сменихме училището.Точно по същия начин както при вас разбрах,че това не е подходящия учител за нас .

Общи условия

Активация на акаунт