Хитринки за всякакъв случай (3)

• 106 938
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Когато режа лук, захапвам хляб в устата си и не ми сълзят очите. Понякога мокря ножа.
А мокър нож, рязането на кашкавал е много по-лесно  Peace

# 661
  Аз лука го оставям в хладилника(вече обелен) за около 10 мин и не ми люти.

# 662
аз го режа с блендера

# 663
Запис! Темата е страхотна   bouquet
Искам да попитам омекотяването на пране със сода или оцет подходящо ли е за дете с много чувствителна кожа и не мирише след това?
Благодаря предварително  bouquet

# 664
  • Велико Търново
Когато режа лук, захапвам хляб в устата си и не ми сълзят очите. Понякога мокря ножа.
А мокър нож, рязането на кашкавал е много по-лесно  Peace
също помага да дъвчеш клечка за зъби Simple Smile

# 665
Напръсках се обилно с олио, докато пържех. Новите ми дънки са за боклука вече. Имах престилка, но по коленете не беше закрито и ....напръсках веднага с Меглио, но ефект никакъв. С Ариел ги накиснах- ц Naughty. ЛИкетата си седят. Вие с какво се спасявате при подобна ситуация или няма спасение???

# 666
"Мазни петна веднага поръсете обилно със сол. Или сложете върху петното хартия и изгладете отгоре, за да изтегли мазното. При вълнени дрехи изперете с газирана минерална вода. Върху вратовръзка - с върха на ножа разтъркайте малко талк върху петното и го оставете да попие. След това изчеткайте внимателно или изтъркайте с памук от аптечката. Върху кожа петното се отстранява с разбит белтък. Мазни петна върху светла коприна се чистят с тампонче памук в чист спирт. Спиртът трябва предварително да е затоплен на водна баня. След почистването петното се изплаква с хладка вода и се изглажда влажно през суха кърпа.

Мазните петна върху коприна се чистят и със студена вода и лимонтузу в съотношение 10:1. Разтворът престоява 10-15 мин и след това се изпира. Или като петното се потопи в разтвор от 1 с.л. амоняк, 1 с.л. глицерин и 1 с.л. вода. След това трябва да се изплакне няколко пъти с хладка вода.

Мазни петна върху памучни и копринени платове най-добре се почистват с отвара от фасул, а при тъмните дрехи - от спанак."
 източник
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=74049

# 667
                            Аз често ползвам това със солта - върши чудесна работа. Поръсвам петната, попритисквам ги за малко да попие хубаво, изтръсквам солта и вече няма мазно петно. По-скоро не знам как ще изчистиш 'Меглио'-то  Twisted Evil.

# 668
  • София
Меглио-то като че ли го развалиха в последно време  Thinking. Аз започнах да използвам обезмаслителя на Астониш вместо него, струва ми се по-добър.
За мазни петна една рецепта от майка ми: равни части тест-гел, сода за хляб и паста за зъби /по възможност да е бяла, без разните му там цветни ивички/. Забъркваш по една малка лъжичка от трите съставки, получава се нещо като кашичка; намазваш петното вечерта и оставяш да подейства до сутринта например. После в пералнята и переш Simple Smile. С тази бърканица съм вадила и друг тип упорити петна.

# 669
  • France
Момичета, чух че има лепенки, по които кацат мухите и залепват. Имате ли идея какво представляват и къде се продават?

# 670
  • София
Момичета, чух че има лепенки, по които кацат мухите и залепват. Имате ли идея какво представляват и къде се продават?
Предполагам, че ги има по магазините за битова химия и в хипермаретите. Мяркала съм в употреба такова чудо/не помня точно къде/ - представляваше нещо като лента, сложена да виси от полюлея и по нея бяха залепнали мухите  Sick. Беше гадно, не зная колко е ефикасно.

# 671
Ето ги лентите, но наистина изглеждат отвратително, когато ги накацат.

http://globol-bg.com/index.php?lang=3&table=Globol&page=3&id=12

# 672
  • into the blue
Аз да попитам за някоя хитринка за премахване на петна от шоколад.
Дъщеря ми яде само шоколадов сладолед и постоянно цапа дрехите си.
Използвам перилис и апта гел,но ефекта не е много добър.  Confused   
По-упоритите петна не мога да ги премахна.

# 673
  • София
Стихия, пробвай бърканицата, за която писах малко по-горе. С Астониш също, ако ти се занимава да си го купуваш - последно с него извадих петна точно от шоколадов сладолед. Напръсках тениската вечерта и я оставих така цяла нощ, а на сутринта я пуснах пералнята. Хм, на Апта препарата обикновено се справя с лекетата, да не са развалили и него!?

# 674
  • София

Много съм доволна от  Астониш!

Общи условия

Активация на акаунт