Епилепсия - тема 4

• 46 029
  • 435
  •   1
Отговори
# 30
 Praynigстискам палци да не е припадък,а да е този гаден вирус!Верно вируса си е голяма гад,ама по добре вирус,а не гърч!Моля се за вас! Praynig Praynig Praynig
Сара,следя терзанията ти макар,че не се включвам често,но нямам време.Няма лошо да си наблюдателна,само не си внушавай глупости!Вярвай само на специалистите!/то едни специалисти има,ама ако на тях не вярваме на кого newsm78/Аз в притесненията си също започнах да си мисля,че бати има...,а дори с мъжа ми започнахме да си внушаваме,че сигурно и ние имаме епи Shocked Shocked ShockedНадявам се всичко да е наред! Hug Hug Hug HugКак е Руби?

# 31
Здравейте ,мами.Все още незнам дали ще се приобщим към вашата група. Сина ми е на 8г правихме ЕЕГ от което док се съмнява за епилепсия.Скоро ще правим ядрено магнитен резонанс за да се потвърди или отхвърли диагнозата.Но съм адски притеснена ,изплашена и шашната.Идея нямам какво ни чака от тук нататък.

# 32
Здравей!Ако искаш можеш да споделиш какви са ти претисненията,какви са му оплакванията и защо му се е наложило да правите ЕЕГ.Моят син е също на 8г. и от м. декември сме с тази диагноза,поснавена му само с ЕЕГ.
В  момента има ли предписано някакво лечение?

# 33
здравейте и от мен, пиша за пръв път за това ме извинете ако нещо сбъркам Laughing ето и нашата история на кратко: голямата ми дъщеря  вече е на 11 год. като бебе - 1.1 година ненадейно получи гърч и след това ужасната диагноза. След 5 год. упорито лечение всичко мина до януари тази година когато направи гърч и след изследвания казаха че е с рецидив. Сега в момента пие Депакин хроно, но плюс напълняването, което в нейния случай не е толкова проблемно, защото беше слаба косата и остана на половина. Ще се радвам ако някой се е сблъскал със същия проблем да помогне.

# 34
evsa,здравей!
Трябва да се каже за това на лекуващия ви невролог и депакина да се смени с друг медикамент!
Ако имате някакъв проблем с невролога ,ние си знаем кой е,имаш визитката ми ,звънни ми!
Какво стана с обжалването на ТЕЛКа ви,има ли някакво развитие!

nellito
,здравей!Аз съм mnoznae6ta ot pulsa!

Последна редакция: нд, 03 авг 2008, 09:26 от Vanq-АРДЕ

# 35
Нашият случай е следния:през 2004 до 2006г сина ми получи 4 припадъка ,със пребледняване казва, че му е топло, посиняваха му устните при 2 от припадъците и се свлича на земята за секунди и след това се съвзема.Правихме ЕЕГ оказа се, че всичко е наред.Правихме и кардиограма и там всичко ок.От февруари тази година се нааква, правихме пак всички изследвания оказа се, че няма здравословна причина прави по няколко пъти на ден.Водих го при психолог нямаше никакъв ефект.Преди около 2 седмици забелязах ,че се нааква по 7-8 пъти на ден и на следващия ден получи припадък.Идея нямам дали едното е свързано с другото, но поне аз мисля че има връзка.Този път припадъка беше като предишните плюс болки в стомаха и без загуба на съзнание.Заведох го веднага на лекар всичко беше ок.Правихме ЕЕГ във Варна при д-р Цеков.Каза ми ,че се съмнява за епилепсия и иска да направим ЯМР за да се потвърди или отхвърли диагнозата.В момента все още не пие никакви лекарства защото диагнозата не е потвърдена .Много съм притеснена и изплашена.Сега ми остава да се преборя с невролозите в нашия град за направление за ЯМР.Това е нашата история надявам се да е с благоприятен край .Ако диагнозата се потвърди донякъде съм спокойна ,че ви има вас и има хора в същото положение и хора които са минали по пътя по който може би ние ще тръгнем.Желая ви всичко най добро.

# 36
Искренно ти,съчувствам.Дано всичко е наред и да не е това baby_neutral baby_neutral
А дори и това за което се съмняват да се окаже  вярно,то тук предполагам че ще намериш подкрепа и съвети.Пиши какво става
Предполагам,че ще се включат и др майчета,които да ти дадът кураж и адекватен съвет.Успех

# 37
Благодаря за подкрепата ще пиша как вървят нещата

# 38
Здравейте на новодошлите, nellito при нас припадъците бяха точно като вашите, без изпускането тъй като ни поставиха диагнозата в София веднага.
 Тук сме сред приятели и хора на който винаги можеда се разчита , нали сме за това - да си помагаме взаимно Hug

# 39
Ети, Руби е добре, вече 6 месеца сме без пристъпи, да чукам на дърво. Тая седмица трябва да почне градина и ми е много притеснено. В малко трудна фаза е, стана своенравен, удря и хвърля за щяло и не щяло. Преди беше много разбрано дете, а сега какво му стана... надявам се да е от вързрастта. По принцип Депакина има такива странични ефекти, но няма как да се проявявят след толкова месеци тепърва.
Много ми е притеснено за Томас, на моменти се успокоявам, на моменти се притеснявам пак. Само да мине ЕЕГ-то, че и да е успешно, че ще трябва да го приспя, трябва да спи по време на него.
Ще пиша пак след срядата.
Поздрави от мен, Сара
nellito , стискам палци за вас.

# 40
ЯМРто във Варна в УМБАЛ,,Света Марина" вече работи по здравна каса.
Ето тел. за записване:052/978574

# 41
nellito,защо не пишеш как мина прегледа при невролога в Търговище!

# 42
Прегледа мина добре Д-р Христаков иска да направим още 1 ЕЕГ, защото проблемите с предишното ЕЕг може да са от преумора, притеснение,сега ще направим и ЯМР и тогава вече дано се разплете ситуацията.След като Д-р Христаков ми обясни разчитането на ЕЕГ-то съм малко по спокоина.Дано се развият добре нещата, имам такава надежда вече.Ще пиша пак след като минем и това изследване.

# 43
Радвам се,че малко си по-спокойна Hug
Дано всичко да е наред Praynig

# 44
nellito,исках да ти пиша на лични ,но кутията ти е пълна,моля те изпразния

Общи условия

Активация на акаунт