Епилепсия - тема 4

• 46 037
  • 435
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте на всички участници,ще се радвам да отговорите на въпроса ми.Имам син на 3г. с поставена диагноза"Генерализирана епилепсия с тонично-клонични припадъци",от 7 месеца пие конвулекс сироп за деца и не знам дали си втълпявам/така ми отговори лекуващият невролог-Литвиненко/ , но движенията му ,ходенето  на моменти са забавени.Имам чувството , че често му се спи или му е замаяно. Според лекаря конвулекса имал такъв ефект,но само в началото на лечението.И бих искала да разбера как действа същото това лекарство на други деца,мисля си и да не би дозата да му е в повече,тежи около 20кг а предписаната доза е 3пъти по 4мл.Прдварително благодаря за отговорите ви.

# 46
Здравей, моята щерка е на 3.6г и е 18кг, също пие Конвулекс сироп по схема 3-3-4мл....общо по 10мл на денонощие. Не съм забелязала да е замаяна, даже никак не е. Доста е щура и не спира да се движи. По никакъв начин сиропа не се е отразил на характера и поведението й.... само спря тиковете на лицевия мускул Praynig

# 47
Благодаря за отговора ти , слава богу и при нас пристъпите спряха веднага , но ме притеснява тази летаргия, а като се замисля ето ти пишеш ,че сте 18кг и пиете 10 мл, а за 2 кг повече както е при нас- 12мл.С което се затвърждава мнението ми ,че май дозата е височка, още повече че на контролните изследвания на серумното ниво сутрин на гладно ,както се прави ,нивото на валпроевата киселина беше 87/при терапевтични граници 50-100/.Но скоро ще ходим на преглед и пак ще говоря с лекаря за тези неща,надявам се да намали дозата.

# 48
здравей моя син е също с епилепсия и пие конвулекс 3по 6мл плюс радедорм,и топамакс на горната граница сме на нивото на конвулекса а тя е 720 микромола на литър лесно се уморява като кашкавал е на две годинки е и не ходи самостоятелно и ми спи по три пъти на ден.И ние сме при литвиненко и сам доволна от него ако има нещо питай ле забравих да кажа че е към 13 килограма но беше с много пристапи и едвам ги овладяхме.Лека вечер

# 49

Ема -Диди, не ми е ясно точно колко е това 720 микромола на литър ,тази стойност за какви референтни стойности се отнася,предполагам до 1000? В лабораторията ,в която ние правим изследването пише 87?g/ml при референтни граници от 50 -100 и нали това е на гладно сутрин и преди приема на първата за деня доза, а представям си до колко се покачва серумната концентрация до края на деня.
Пожелавам на всички дечица успешно овлядяване на пристъпите и както пише Д.Чавдаров за епилог в книгата си:"Днешните постижения са достатъчно основание  доскорошния епитет "епилептик",като петно за цял живот,да се замени с традиционния медицински термин "преболедувал от епилепсия".

# 50
 EmbarassedРАзрових се малко и видях ,че в литературата която имам  се дават и тези мерни единици т.е. прицелно серумно ниво от 350 -700 микромола на литър.

# 51
да ниската граница е 350,а горната е 700 така каза и Литвиненко

# 52
МИРО И ПОЛИ вече можеш да пишеш на лични.На нас в понеделник ни предстои ново ЕЕГ и му изписаха Пирамем да го пие няколко дни преди изследването, обясниха ми че със него ако има "подводни камъни "излизали на ЕЕГ-то.

# 53
Здравейте, ние вчера станахме на 8 годинки.Искам да ви почерпя виртуално тъй като по друг начин няма как Simple Smile

http://www.yoannacakes.com/index_files/cakes/big/kids/d55.html

# 54
ЧРД Никол!Много здраве,щастие ,весели игри и много успехи в училище! newsm18 newsm18 Tada  bigdance2 dazzler1 dance newsm59

# 55
ЧРД и от мен,Никол!Много,много,много,здраве ти желая аз .   ura  ura  ura nbirthday nbirthday nbirthday newsm59 newsm59 newsm59  Party Time  Party Time  Party Time  costumed034  costumed034  costumed034 Tada Tada Tada

# 56
Днес взех резултата от ЕЕГ-то ,диагнозата е епилепсия ,но ще изчакаме ЯМР за по сигурно.И ще потърся още 1 мнение.Уж бях подготвена, но ми е много тежко в момента и трудно да приема диагнозата.Ще се справя, но трябва да мине малко време за да го приема.Сигурно при всички е така.На никой не му е приятно да чуе тая диагноза или каквато и да е друга ,особенно за детето си.Звучи ми прекалено страшно...

# 57
  • София
Нели, с теб сме мила   Hug Hug HugДръж се... задължително потърси и второ мнение и най-важното гледай детето да е добре... и с тази диагноза се живее ... само да се намери правилното лекарство и доза

Хиляди целувки от мен и Мимката и се моля за ДОБРО  Praynig Praynig Praynig

# 58
Нели,да с епилепсията се живее и мисля ,че е по добре да се знае какъв е проблема от колкото да не сте добре и да нямате предства защо на детето не му е добре!
А къде сте решили да потърсите 2ро мнение!Или то за вас ще бъде 3то!
За кога сте на ЯМР!

# 59
Май трето се пада при нас мисля ,да отидем пак до Варна при лекарката която се съмняваше за епи.Защото ми казаха ,че тя може да разграничи тези притеснителни неща в еег-то дали са от епи или от страх притеснение, вълнение.И тук доктора ми каза че може да са от притеснение или от страх по време на еег-то.Чакам все още разрешението от здр .каса за ямр и тогава ще се обадя да запиша час.Благодаря на всички за подкрепата и ви се възхищавам колко сте единниБлагодаря още веднъж

Последна редакция: вт, 12 авг 2008, 22:28 от nellito

Общи условия

Активация на акаунт