Господи, ДЕКЕМВРИ с бебче ни дари и с усмивки озари

• 12 422
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
... и да допълня, като стана въпрос за тревоги и страх Simple Smile

Ваште бебочета риткат ли ви навътре към вътрешностите, от вчера при мен е така и определено ме стряска, но сигурно е нормално, знам ли за първи път ми е!?  И от време на време от лявата страна на корема като че ли някой ми се е подпрял от вътре!!  Това нали не е онова втърдяване на корема, което казват че е контракция!!

Май много почнах да чета из нета:) Simple Smile

# 121
  • На брега на реката
Често ми се случва някоя част на тумбака да стане по-изпъкнала и малко по-твърда, ама предполагам, че е от щъкането на мъника. Надявам се да е от това. Към вътрешностите не съм усещала ритници, но от време на време ме пробожда нещо от вътре. Не знам дали притиска нещо, но на нас колко ни трябва, да се паникьосаме  Shocked

# 122
Пупинка,и мен от време на време ме пробожда от вътре,явно не съм единствената.Може би бебо като се движи и притиска нещо.А ритане към органите още не съм усетила.Не съм и забелязала,корема ми да се издува неравномерно,но определено като се завъртам в леглото усещам пренасянето на тежестта от вътре.
Санчес,мисля,че това което обясняваш,не е контракция,а просто бебето,и аз съм имала такива моменти,при контракция,трябва цялата матка да ти се втвърди.

# 123
ee добре Пупинка Simple Smile това с боденето си мислех, че при мен е от друго, ама ето че не съм единствената!

Като заек съм станала от собствената си сянка се плаша, ама какво да се прави Simple Smile Simple Smile

лека и спокойна неделя без ядове за всички!!!

ПС.  Зуерих аз може би съм по - напред, от утре съм във 22ра седмица и да ви кажа човечето / не го знам какво е още, щото не дава да се види/ набира сила, с всеки ден стават все по силни подритванията! Да пази Господ всичко да се оправи, по-вероятно е да съм ноемврийска мама, ама тук си пиша още от налато и за това си стоя тук Simple Smile

# 124

ПС.  Зуерих аз може би съм по - напред, от утре съм във 22ра седмица и да ви кажа човечето / не го знам какво е още, щото не дава да се види/ набира сила, с всеки ден стават все по силни подритванията! Да пази Господ всичко да се оправи, по-вероятно е да съм ноемврийска мама, ама тук си пиша още от налато и за това си стоя тук Simple Smile
Ееее,Санчес,ти си бая на пред,радвай се тогава,бебчето ти расте и става силно Grinning и не се кахъри толкова newsm10,и при нас ще си стоиш,не те пускаме.

# 125
Санчес, за пътуването бих ти препоръчала стабилна кола, която друска по-малко, тоест вози по-леко. Немските возят твърдо...
После изберете маршрут с по-малко дупки и сложете под теб една или две пухени възглавници.
А това, което усещаш е бебето - поздравява те  Heart Eyes
Когато коремът ти е постоянно твърд и усещаш тежест и напражение - тогава е неприятно, при мен е така и каза докторката, че матката ми е много напрегната. Иначе подритванията са сладката част и няма нищо за притеснение при тях.

# 126
  • На брега на реката
Аз от утре съм на работа. Имам да си изкарам 5 дни, че не ми стигат. Обаче се чудя как ще се справя с храненията  Joy Ям почти през час, а забавя ли се, ми става лошо.
Санчес, ти си напред с усещанията. Може би и нас ще ни ритат по органите, но по-нататък  Hug

# 127
  • София
Здравейте момчета.
Каспър чудесно е, че малкия Спасчо така приема бебето. На някои от моите приятелки, по-големите деца бяха доста ревниви, не искаха друго бебе и т.н.
Кога се усеща бебето, към 5-я месец ли? Аз все още нищо не усещам, но към едва в 4-я и може би за това.
Охххх, не мога да се стърпя и ще ви покажа какво съм купила за малкия.
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=265589&pid=6549344&lp=30

За сега лек ден на всички.

# 128
Здравейте момчета.
Каспър чудесно е, че малкия Спасчо така приема бебето. На някои от моите приятелки, по-големите деца бяха доста ревниви, не искаха друго бебе и т.н.
Кога се усеща бебето, към 5-я месец ли? Аз все още нищо не усещам, но към едва в 4-я и може би за това.
Охххх, не мога да се стърпя и ще ви покажа какво съм купила за малкия.
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=265589&pid=6549344&lp=30

За сега лек ден на всички.
Сладурски са!  Peace

# 129
Здравейте сладки мами! Да знаете как ме успокоихте  ooooh! И аз усещам от време на време пробождане и доста се бях стреснала. Не е често, но все пак... Аз чакам с нетърпение да усетя мъничето, но явно още е рано. Искам да попитам мамите, които са бременни за първи път - в коя седмица усетихте бебока?
Николина-пиколина и аз исках да си водя този дневник, но все не го разпечатвам.. Утре ще взема да си отпечатам и да си го попълвам  Peace
Мира, страхотни са дрешките  Peace
УсмихнаТ ден  Hug

# 130
Шарк,спокойно,имаш време,аз го усетих точно на 18г.с.+2 дни Hug,не се шашкай,до 20г.с. може да не го усещаш.

# 131
 Hug  Благодаря на всички за топлите думи!!

Аз също усетих бебенцето към 18 седмица, но едва в 19 бях сигурна, че е то! Всичко е много индивидуално, четох из западните сайтове, че първоначалното усещане, варира от 13 до 23 седмица, така че никакви притеснения да нямате, особено мамите новобранци!!

Каспърче,  ще пътувам с френска кола, ама да ти кажа пак ще си ме е страх, ама нейсе!!!
Лека и спокойна неделя на всички и много усмивки!!

# 132
Санчес, аз като казах на моя лекар, че ще пропътувам живи и здрави в края на идната седимца 500 км, той каза, че иска 2 дни предварително да увелича дозата магнезий . Аз смятам даже в деня на тъпуването да взема и но-шпа, а на морето ще пия магнезий, в по-голяма доза.
Иначе идеята с възглавниците ми се струва удачна! Peace

Отивам да решавам листовки.... Party Страшна веселба - мъжа ми се обади, за да попита как да свържел акумулаторната батерия. Joy

# 133
Понеже съм доста активна бременна, при всичките ми бременности много пътувах, сега също. Преди пътуване взимам 2 но-шпа, на 2-3 час от пътуването пак 2 но-шпа. Това е по съвет на моята гинеколожка. И ако взимате магнезий, леко увеличаване на дозата. Аз карах на магнезий от 5-6 месец до края на 8 месец и при двете предни бременности. Засега нищо не взимам, даже витамините си забравям. Трябва да се поправя.

Бях почнала да ви пиша хитринки за справяне с ревността на по-голямото дете, които при нас проработиха. Постинга обаче ми се затри и не ми се пишеше вече. Ако някой има интерес, ще напиша каквото се сетя.

# 134
Здравейте и от мен,

Аз тази седмица във вторник имам час за ФМ при Д-р Мазнейкова, някой посещавал и я е?   

аз бях при нея на ФМ, писала съм в предните теми. Прегледа беше около 20 мин, показа ми някои неща за други си мълчеше...надявам се да е видяла всичко както трябва  Praynig заключениет и беше имаш си здраво бебе, Дай Боже да е така Praynig!!
Лек път ти желая.

Каспърче майка ми са я оперирали от апендикс когато е било бременна с мен, пък да чукам на дърво съм си здрава. Не се трувожи вярвам, че всичко със сестра ти е наред Praynig Hug

Стискам палци на всички мами с тревоги и притеснения, дано всичко се нареди и си карате бременността спокойно до края Hug

Мира страхотни нещица си взела Hug

за неразположенията на мен понякога ми изтръпват краката, или пък като се протягам през ноща и все едно ми се прищипва мускула на прасеца и се сковава от приятелки съм чувала за същите неща по време на бременността. Понякога дребното като застане по определен начин и добре дупе, главичка или крачета до корема и ми се издува като буца като го докосна получавам отговор веднага  Heart Eyes

опитах се да кача клипчето от ФМ но явно е по-голямо и не се качва, около 1 минута е, ако стане ще сложа линк Hug

Общи условия

Активация на акаунт