Господи, ДЕКЕМВРИ с бебче ни дари и с усмивки озари

• 12 435
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Да, сега точно това ме гложди - как ще обичам еднакво две различни деца. Искам да не ги деля, да съм добра или строга и с двете, да са равни. Обаче по многобройните примери около мен винаги има едно разделение - единият родител е повече "за" едното дете, другият за другото. Това не означава, че не обичат едното от двете, или някое от трите, но някак има една граница и всеки е хванал някое по към себе си. Сега като се гушкаме и все казвам "Най-красивото момче, беше най-прекрасното бебе, момчето на мама" и такива лигавщини и затова сега тайно се надявам, че може да е момиче, за да си казвам "Най-красивото момче и най-красивото момиче". /ето, върнах се да поправя, бех написала, че най и най са все момчета Laughing/
Страх ме е, че Тони може да почувства, че сме заети с бебето , че е самотен, да не би да се привържа повече към едното дете, да не стане "Ти си голям, ще го пазиш" или "То е малко бебето, ти си виновен". Или на по-малкото дрехите за от баткото, братовчедката, за него бабите и дядовците няма така настървено да пазаруват подаръци.... Сега като азабременях не усетих прилив на обич и емоции по случай бременността ми. Няма седни тук, че е по-стабилен стола, искаш ли да хапнеш това, няма боли ли те, уморена ли си...  няма дай детето за ден, за да починеш - гледат само племенницата, понеже им е в къщата. Преди не беше така. А с нашите се изпокарах и няма да им го давам, понеже "Бил невъзпитан" Thinking Те не знаят, но това е моето решение, иначе не го казаха с лошо.

# 106
  • София
Здравейте, пак съм тук след покупките. Но да си призная честно уж излязох да пазарувам за себе си, а се върнах с повече покупки за малкия (дано лекарката не е сгрешила пола  Wink).
За себе си купих само един син панталон.
Steil купих го от магазина под колоните, благодаря.
nikolina-pikolina благодаря за информацията, другата седмица ще посетя и тези магазини.

# 107
 newsm44радвам се че има някой който ме разбра по правилния начин ./моето бебче по принцип е желано и не е станало случайно ,даже напротив -упорито работихме около година докато се получи и сега сме много щастливи- ноооооо просто още не знам как се чувствам ,задавам си куп въпроси дали ще се справя и т.н . но всичко ще си дойде на място сигурна съм .
           каспърче дано сестра ти да се оправи по бързо и всичко да е ок

# 108
  • София
Относно любовта към бебето, да си призная честно и аз като узнах, че съм бременна като че ли не бях чак толкова много радостна (сега малко ме е срам  Embarassed). Но като, че ли колкото повече време минава (макар, че корема ми ще стане огромен сигурно  Grinning) толкова по-щастлива се чувствам. Иначе всички около мен като разбраха бяха толкова щастливи, на моменти ми се струваше че се радват повече от мен.
Сигурно като се роди бебето ще е по-различно..... незнам нали ми е първа бременност.  

# 109
Поля,
и моята операция беше в чужбина - Франция. Аз по принцип им нямам много вяра на френските лекари, но се оказа че съм извадила късмет, че се е случило да ме оперират там. Те имат много повече опит в операции на бременни, отколкото нашите в БГ. Имат си специални упойки и медикаменти, подходящи за бременни, с минимален риск за майката и плода.
Увериха ме, че за нормално раждане няма да имам проблем, всичко ще се възстанови до тогава. За секцио пък съвсем никакъв проблем, но аз си държа на нормално.
Моята гинеколожка тук е на същото мнение, така че съм макс. спокойна.
Успокой сестричката си. Ще мине и ще забрави. И всичко ще е ОК. Само трябва да зачести прегледите, да собствено спокойствие, и това е.

Гушки на Спасчо.

А той как приема новината за бебето? Бобо ме засипва с въпроси как се храни бебето и не му ли е тясно, кога се буди и може ли да го вижда, като ме гушка Simple Smile

# 110
Чаено момиче благодаря ти. Хубаво е, че вече има повече избор за колички за близнаци, преди година моята приятелка се чудеше м/у 2-3 вида. Аз започвам да се чудя как и дали ще влиза в асансьора, как ще се предвижвам, като не съм карала от година и не мисля, че сега е момента..и куп такива въпроси. Да сме живи и здрави, определено няма да ми е лесно.

Вие говорите за раждане, кърмене, а всичко по две? Но за мен е голяма радост и съм толкова развълнувана.

mira_georgieva аз днес си купих жълт памучен панталон и много сладка блузка в жълто от магазина в Младост. Вярно е, че аз живея на 2 мин от него, но съм купувала и от Борис в центъра. От под колоните, като ходих не харесах нищо. Вчера си купих супер платове за туники и утре ще ги дам на шивачката да ми ги ушие.

Момичета, вие водите ли си дневник? Има един на Евро футбол, аз си го принтирах и лепя снимки и си пиша емоции, тревоги и т.н. Много е забавно, някой ден ще е супер интересно да го гледам.

# 111
Много добре я приема новината.
Говори моето бебе това, моето бебе онова. Днес по-рано ми казва "моето бебе ще бъде най-голямото сладурче"...
Сестра ми като си беше купила някои завивки и работи за нея, той я посрещна и каза "ах, какви хубави работи си купила за моето бебе". Тя казва "а, не, те са за моето бебе", той "ами моето, то нищо ли да си няма, дай да си ги разделим". И сложи всичко за неговото, а на нейното даде 1 биберон само.  Laughing Това беше честното разделяне.
Обяснявам му, че ще се кърми бебето, а той, а, не цицита са си мои, въпреки че 2 години вече не се кърми... На него ще му давам водичка и айрянче.
Целува ми корема постоянно, поздравява го.
Хвали се навсякъде, че ще е батко.
Мисля, че ще бъде най-добрият батко на света. Embarassed

# 112
Моля някой дето е по-наясно да ми разтълкува резултатите от БХС. Преди малко ми ги продиктуваха по телефона. Сестра ми ги е взела вчера, но са и отказали коментар на резултатите с мотива че в момента нямало лекар. Аз съм на преглед чак в началото на август, а тук в провинцията се съмнявам да намеря някой гинеколог, който да е в час с това.
Ето това записах:

Алфафетапротеин - резултат 12,6 (норма 14,9 - 74,5)
Човешки хорион-нещо си - резултат 15,1 (норма 6,85 - 34,25)

Вашият риск е 1 от 305
Възрастов риск 1 от 739

При риск по-висок от 1:250 се обсъжда амниоцентеза.

Утре ще имам резултатите и черно на бяло в мен, така че ако съм изпуснала нещо, ще допълня.
Ако някой има мнение сега, нека пише моля....

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 20:33 от Анонимен

# 113
Насълзиха ми се очите, как баткото на Каспър се вълнува за бебето:о) АЗ съм стнала доста плачлива напоследък (не че преди не бях де, ама Embarassed)

# 114
Моля някой дето е по-наясно да ми разтълкува резултатите от БХС. Преди малко ми ги продиктуваха по телефона. Сестра ми ги е взела вчера, но са и отказали коментар на резултатите с мотива че в момента нямало лекар. Аз съм на преглед чак в началото на август, а тук в провинцията се съмнявам да намеря някой гинеколог, който да е в час с това.
Ето това записах:

Алфафетапротеин - резултат 12,6 (норма 14,9 - 74,5)
Човешки хорион-нещо си - резултат 15,1 (норма 6,85 - 34,25)

Вашият риск е 1 от 305
Възрастов риск 1 от 739

При риск по-висок от 1:250 се обсъжда амниоцентеза.

Утре ще имам резултатите и черно на бяло в мен, така че ако съм изпуснала нещо, ще допълня.
Ако някой има мнение сега, нека пише моля....

Според мен резултата ти от БХС-то е съвсем нормален.Няма нищо обезпокояващо.
Алфафетапротеина ти е малко-понисък,но това далеч не е проблем.
Наслаждавай се спокойно на растящото коремче
А при мен остават още 2 дена до резултата от амноицентезата и ще видя дали и аз ще спя. спокойно.

Насълзиха ми се очите, как баткото на Каспър се вълнува за бебето:о) АЗ съм стнала доста плачлива напоследък (не че преди не бях де, ама Embarassed)

За ревове да не говорим.Аз от най малкото и плача

# 115
Харем, благодаря за мнението. Стискам палци скоро и ти да се хвалиш с перфектни резултати от амниото и да се успокоиш.
Сутринта като помислих на свежа глава, и аз стигнах до извода че погледнато математически риска ми е по-нисък от 1:250. Но човек като се шашне и блокира и всяка логика изчезва от главата му. Снощи и аз му дръпнах един рев, мъж ми по скайпа се чудеше как да ме успокоява. Почти бях решила на моментална амниоцентеза.... Добре че тая сутрин всичко си дойде на мястото.

Поля, Спасчо ще бъде страхотен батко. Сладур.
Бобе също се хвали навсякъде , че ще стане голям батко и ще си има 2 бебета - Ники и сестричката, която е на мама в корема. От началото беше решил, че е момиче.

# 116
добро утро мами .един много усмихнат ден ви пожелавам

# 117
Добро утро от мен мами!
Сбъдваща мечти,не се притеснявай за резултатите,аз нищо не рабирам от тези стойности,но щом Харем ти е казала,че всичко е нормално,мисля,че няма място за притеснения,тя нали се сблъска с този проблем.При мен беше написано "нисък риск"и въобще не съм се задълбочавала в стойности,просто се моля,всичко да бъде на ред Praynig Praynig Praynig!
Цитат
Насълзиха ми се очите, как баткото на Каспър се вълнува за бебето:о) АЗ съм стнала доста плачлива напоследък (не че преди не бях де, ама )
Ох ,аз такъв рев му дръпнах преди 2 дни,мъжа ми се уплаши,направо така се наревах,та чак ми олекна после,а и получих цветя за награда Mr. Green.
А по темата,как чувстваме бебо,аз също малко се срамувам от себе си,защото в началото,когато ме риташе,го възприемах като чуждо и се чувствах много странно,хем се радвах ,че го усещам,хем някак си ми беше чуждо,сякаш някой пришълец имам в корема.Но от както веднъж беше доста отихнал и сигурно спеше,много се притесних и сега с нетърпение чакам ритничета,даже му приказвам и много му се радвам.Вечер по някога така ме сритва,че чак си мисля,че нещо не е на ред.А бееее майки ще ставаме,големи грижи за всяко нещо...... ooooh!
Желая ви много весел и прекрасен ден   bouquet !

# 118
  • На брега на реката
Добро утро и от мен!
Радвам се, че не само аз съм се сбъркла  Embarassed Joy
Наложи ми се преди няколко дни да сменя памперса на племенницата ми, ама ми стана зле....уеуе как мирише  hahaha Успокоявах се, че ще ми дойде времето, че сега всякакви миризми ме дразнят. Колкото до усещането, още в началото се бях побъркала да се пазя, че да не навредя на бебчо. После сякаш се погледнах отстрани и видях колко налудничево изглеждах  Rolling Eyes Но при ритниците и аз съм така, като поспре да рита и аз се шашкам, да не би нещо да не е както трябва. Как да се избавя от тия тервоги...Често нощем се будя обзета от притеснения, дали ще се справя, ще бъда ли добра майка, ще понасям ли рева, капризите, нощните хранения...като луда се чувствам  #Crazy

# 119
Добро утроооо Grinning Grinning

И аз да се присъединя, Сбъдващи мечти, рискът ти е по-нисък от 1 към 250, спокойно все пак навсякъде предупреждават, че тове НЕ Е ДИАГНОЗА.   В което съм сигурна, че ще се убеди и Харем Стайл съвсем скоро, пожелавам й го от все сърце.
 Иска ми се да ви успокоя, въпреки, че от опит знам, че когато тревогата те превзмеме, никой не е в състояние да го направи. Доколкото виждам и двечките вече сте майки на по-големи дечица, живи и здрави да са ви и не се съмнявайте в следващите Laughing

Аз тази седмица във вторник имам час за ФМ при Д-р Мазнейкова, някой посещавал и я е? Много се притеснявам, защото трябва да пътувам, не съм от София, а последното пътуване за БХСто, завърши в болницата Sad   Не ми се иска  да го пропусна това изследване, защото и при мен доста ядове се натрупаха и ми се ще някой, да ми каже "няма страшно всичко е наред!!"

Поздрави и усмивки на всички!!

Общи условия

Активация на акаунт