Господи, ДЕКЕМВРИ с бебче ни дари и с усмивки озари

• 12 420
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Чаено момиче, голяма си симпатя, сигурно и на живо си такава бърборана.  Simple Smile

Мислех си, че на мен секцио никога няма да ми се случи... Все си мислех, че е ей така за лиглите, където си търсят причина  Embarassed Затова голяма дума не казвай, зависи как ще се оформи плацентата и може и да ме режат. Мен пък повече ме е страх от секциото, по-трудно възстановяне, упойки, така съм наплашена от моята кума, която имаше усложнения, че се моля да мога нормално. Обаче няма да рискувам, няма да се запъна като магаре на мост нормално, та нормално. Както застане тази плацента, уф много ме ядосва тази плацента. Толкова много работа имам, а трябва да лежа и да не мърдам.

А аз кърменето - аз кърмих от мързел, честно казано  Embarassed  При това 2 години точно. Толкова е лесно, никакви приготовления, само вдигаш, даваш, имах много спокойно и щастливо бебе. Без колики, не разбрах за зъби, без болести. Мога само да си мечтая пак за такова бебе... Твърдо смятам да кърмя и щом веднъж съм му хванала чалъма, да не надявам, че пак ще стане работата. За себе си установих, че всичко е както тръгне от началото. Ако в началото успееш автоматично чрез бебето да регулираш кърмата, както и да му поддържаш интереса да суче, работата е опечена. Първите три седмици до месец, според мен се решават нещата. После всичко си влиза в ритъм и е лесно като песен.

# 91
Чаено момиче,Каспър,абсолютно съм съгласна с вас!  Peace Peace Peace Моето секцио също не беше по желание,дори защото се дърпах до последно ме клъцнаха само 2 дни преди термина,а не както обикновено правят със секциото десетина дни по рано! Много се притеснявах,че няма да мога да кърмя,че бебето ще свикне два дни да цока от шише и после ще го мързи да дърпа от цицата...но съдбата ме дари с лакомо девойче,което ме налапа като невидяло и всичките ми тревоги се изпариха! Кърмих 6 месеца и смея да твърдя,че след това гърдите ми си бяха същите,както преди да забременея или поне почти същите!  Blush
Но дори и бюста ви да стане недостатъчно красив,цената си заслужава,а и след това силиконът е вариант!  Wink

# 92
  • София
Steil благодаря ти за съвета. Мисля след малко да тръгвам на обиколка по магазините.
Относно кърменето и аз се надявам да имам достатъчно кърма, за да храня малкия разбойник  Laughing
Като чета какви са ви резултатите от БХС да си призная често нищо не ми говорят. На мен Врагалева от Фемина ми каза, че трябва да си направя БХС в 18 седмица. Всъщност тогава ще ми бъде за пръв път (до сега не съм си правила). Силно се надявам всичко да е наред.
Стискам палци на всички притеснени мами, от сега нататък да ни радват само с хубави новини.  newsm10
Аз съм убедена, че всички ние през декември ще се радваме на здрави и щастливи бебета и като видим малките сладури ще забрави за всички притеснения, които сме преживели през 9-те месеца.  Simple Smile

# 93
И нова тема сте отворили и 5 страници сте изписали... браво на вас...

Гледам, че пак проблеми имат някои от вас.. все тревоги и неприятности... Sad Sad дано нещата се наредят за всички... какво ли не правим за бебетата си.. дано са живи и здрави всички... Praynig

Въпроса за нормалното раждане и секциото и кърменето и некърменето аз считам за индивидуално решение.. Аз съм ЗА нормалното раждане и ЗА кърменето, но се подготвям психически, че вероятно и от двете ще се лиша. Секциото от сега ми го назначават по медицински причини, а кърменето много ще зависи от хормоните ми след раждането. Имам Хашимото и от 10 години пия Лтироксин, като тепърва ще се преценява дали е удачно да кърмя...
Напълно съм съгласна с написаното от Чаено момиче - и едното и другото раждане не е гаранция за бързо и лесно възстановяване.. всеки черпи впечатления от собствен опит или от познати, но това не значи, че собствената ти ситуация ще бъде идентична.. Сестра ми искаше да ражда нормално, 20 часа с изтекли води я мъчиха, без разкритие, стигна се до спешно секцио, не знам какъв нерв и резнаха и от тогава не си чувства половината корем, че не се прибра коремната стена е съвсем отделно... та примери мнооого..

У нас все още майстори, пушилка и прахоляк.. Crazy почнах да се изнервям вече.. отивам да ги контролирам...

# 94
аз честно да ви кажа изобщо не се притеснявам за гърдите ми защото те са малки по ождение и няма как да имат след кърменето някаква голяма промяна.НЕзнам дали искам да кърмя не съм била майка до сега и все още ми е малко странно чувстствто ако трябва да съм честна имам чувстството че това се случва някъде около мен но не на мен -просто не съм осъзнала напълно че ще ставам майка можеби това ще стане след като родя незнам точно. ЗНАМ само че трябва да се кърмят децата защото получавали голям имунитет-моята майка ме е кърмила до 1 год.и 8 месеца и аз смятам че има полза от това  newsm78

# 95
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз също съм твърдо за кърменето. Дъщеря ми се роди в 8месец, държаха я в ковиоз, а мен 8дена ме лекуваха с антибиотици. Не поиска да ми захване гърдата, а пък и имам плоски зърна та ужас. Твърдо бях решила, че това дете трябва да се хреани с кърма и така 7месеца съм се изцеждала през 4часа. Слава богу каналите ми бяха широки и процедурата отнемаше 10минути. Иначе гърдите не ми се промениха изобщо въпреки, че съм със сравнително голям бюст.  Laughing

# 96
Привет и от мен. Ние вчера си легнахме в 2.30 сутринта, че бяхме на рожден ден. От половин година не съм лягала толкова късно, а днес пазарувахме в Айко и не съм имала време да пиша преди това.

mira_georgieva магазин за бременни има на:

ул."Цар Симеон" № 37 на ъгъла с ул."Солунска" отсреща се намира Софийска вода
"Пиротска " 28
ж.к. Младост 1 (пазара)
на ъгъла на ул."Алабин" и ул."Княз БорисІ"
магазин Noppies. Има ги в Магазин 9+ на Никола Вапцаров и на 2-ри етаж на Елемаг, ул. Златовръх (до Семинарията).
в Лозенец, на ул.Бигла 6
http://www.boyorgirl-bg.com/

Този сайт мисля, че е много полезен http://bremennost.start.bg/

Хубав ден

# 97
Здравейте, мами! Запис и от мен в новата тема  Peace
На всички разтревожени мами стискам палци за бърза положителна развръзка  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Николина-пиколина, благодаря за инфото

Усмихнат ден  Hug

# 98
Здравейте момичета!
Стискам палци на всички момичета с проблеми, имайте кураж, и вярвайте в доброто развитие на бебето!
За секциото - аз бях със секцио преди 2 години, защото бебо беше седалищно и не се мръдна до последно.... Ходих на различни курсове, учих се да дишам.. всички момичета от Варненския отбор тогава родиха нормално.. само аз - глезанка.
И в началото се чувствах по-малко майка.. и се шегувах, че Дарин не е раждан....
Но това чувство бързо отшумя, и се забрави...
Едва ли второто ще е нормално раждане - скоро след първото е, и още с Дарин ме писаха възрастна първескиня и с тесен таз.
Заради връзката с майката, заради бебето е добре да е нормално раждане - това е естествения път за бебето, тогава от адреналина на майката и то се подготвя за срещата с външния свят. И е важно да има кой да го посрещне, казват, че интелегентноста започва от първата майчина милувка. И понеже вярвам  в това - бях със спинална упойка и в съзнание по време на операцията.
За кърменето.. въпрос на настройка е от точно тези месец, в които сме сега.... Аз исках да кърмя. След секциото кърмата ми "слезе" на 3-тия ден, но с цвят на боза... Акушерката казва "за първи път виждам такова нещо". Аз - шаш! Форума чрез една приятелка, родила 7 дни преди това, ме спаси с инфо - оказа се, че имам "ръждиви каналчета" и в началото са като охлузени от слизащото мляко.
На 10-тия ден кърмата стана бяла, и без утайки от кръв.. и започнахме да се учим - първо със силиконово зърно, после без..
За 3 дни Дарин от АМ мина на кърма.. и така година и 3 месеца....
Има много начини за стимулиране на кърмата, и който иска - има кърма, освен в малък процент случаи.

Весел и слънчев уикенд на всички!

# 99
Да бе, ужасно съм бъбрива и сигурно додявам понякога, съжалявам. Blush Но аз така обичам да си опиша всичко, което мисля и не се притеснявам, че някой може и да няма нерви да чете, та.... Wink
Бамби, аз да не би да бях раждала? Всяка става все някога майка за първи път  Hug И кърменето бе някакво имагинерно понятие за действие и хранене на едно бебе. Обаче се уверих, че докато другите бебета имаха колики и запек, ние минахме изключително леко, после зъби с температури виене им изникваха, а на Тони и те много леко израснаха. После наистина яденето си върви с вас, само трябва да не се срамува майката. Аз си носех едно парео, което си мятах от рамото като палатка над бебето и кърмех където е нужно - в София ленд, пред НДК, в градинката -  навсякъде!Има един период на притеснение, но особено като детето се настрои и майката към него също, това става най-бързото и полезно хранене, да не говорим за количеството течност, което поема с кърмата, това е супер, особено започнат ли горещите месеци.

Вени, що да си глезанка? Аз не си пожелавам второ седалищно бебе - толкова ме ръчкаше Тони, че аз непрестанно тичах при доки да ме гледа наред ли съм, какво ми има, а той удряше с крачета в яйчниците, риташе шийката на матката и ми къртеше тръбите  Joy Това да е с главата надолу ми е сега мечта - и мен да ме ритва нагоре, да му видя издуто от краче, а не цяла глава да ми подпира ребрата.
И леакрят само въздишаше и ме съжаляваше - каза, че ще родя по-рано, нямало да издържи матката на терориста в нея. Grinning
Трудно се намират педиатри, ето това си е голям проблем. Сега се замислям, че като стане октомври-ноември ще трябва да търся. Те са кът като специалисти, а и малко четат съвременна литература - някои захранват по старите тенденции и ще е ад да се боря с невежите.

# 100
аз честно да ви кажа изобщо не се притеснявам за гърдите ми защото те са малки по ождение и няма как да имат след кърменето някаква голяма промяна.НЕзнам дали искам да кърмя не съм била майка до сега и все още ми е малко странно чувстствто ако трябва да съм честна имам чувстството че това се случва някъде около мен но не на мен -просто не съм осъзнала напълно че ще ставам майка можеби това ще стане след като родя незнам точно. ЗНАМ само че трябва да се кърмят децата защото получавали голям имунитет-моята майка ме е кърмила до 1 год.и 8 месеца и аз смятам че има полза от това  newsm78
знам за какво говориш
първият път като бях бременна, ми се струваше като някаква игра, не съм мислела като дойде бебето
после като се роди, ми се струваше много чуждо, нищо не изпитвах към него, от което ме е много срам
гледах си го, кърмих си го, обаче ми беше чуждо
любовта дойде с времето, толкова  много го заобичах, сигурно колкото всяка майка детето си
не се чувствай странно, това е природа

# 101
Олеле, Каспър, как така мислиш, че не си го обичала? Wink Сериозно ли?
Мен като ме питаха как е бебето и аз започвах да рева като магарица и всички мислеха, че нещо тревожно са казали лекарите, а аз едва смогвах да обясня "Много е красив!" Laughing И приятелката /едната/ ме попита сега като съм родила още ли мисля, че има грозни бебета и аз бях убедена, че като моето хубави има, но не са много. Joy От САЩ ни изпратиха бейби ангел, а писнеше алармата нощем и аз скачах като ужилена, много ми помогна това устройство. Сега ще си го приготвя отново. Нямаме бейбифон да му се не види, но ще си вземем по-натам.

Вчера гледах в Бандидо /оказион/ количка на Грако, едно много хубаво оранжево+кошница, с големи гуми, мнофго запазена по мое мнение, комфортна, за 550 лв.
http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=1993946&id=5168 Мисля, че беше тази, но с кошница към нея. Ако някой харесва фирмата, мога да проверя, дали това е моделът точно, как е състоянието й и т.н., аз нямам възможност да я купя на този етап.

И за Николина-Пиколина харесах количка!
http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=2017604

Ох, на мен само ми да пари да харча ако ги има....

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 18:51 от Чаено момиче

# 102
И при мен като при Каспър - любовта квм детето ми дойде постепенно - това при първото раждане.
Втория път беше различно - като че ли се бях "научила" да разпознавам майчината любов и моментално усетих че го обожавам. А само минути преди раждането се чудих как ще обичам 2 деца.

А да си кажа и за кърменето и раждането - ЗА кърменето съм, по темата малко екстремист си падам. Не приемам изказвания от сорта - нямах кърма. Кърменето иска инат, желание и всеотдайност - поне първите седмици. После става толкова естествено и лесно....
За секциото - само по сериозни медицински причини. По желание - не го приемам. И тук съм леко крайна, но всеки има право на собствено мнение.

# 103
За Кика, Итърнити и Каспър, както и до други знайни и незнайни страдащи бъдещи мами: момичета, дръжте се!  Praynig Praynig Praynig Кофти неща ни се случват, но да се надяваме, че ще останем в тази групичка до декември и всичко ще завърши с хепи енд! baby_neutral А и нали си обещахме в тази тема да има само хубави новини? Хайде, нека уикендът ни зареди с положителни емоции и дано от другата седмица само приятни неща да ни се случват... Горе главите!  Hug

# 104
И при мен като при Каспър - любовта квм детето ми дойде постепенно - това при първото раждане.
Втория път беше различно - като че ли се бях "научила" да разпознавам майчината любов и моментално усетих че го обожавам. А само минути преди раждането се чудих как ще обичам 2 деца.

А да си кажа и за кърменето и раждането - ЗА кърменето съм, по темата малко екстремист си падам. Не приемам изказвания от сорта - нямах кърма. Кърменето иска инат, желание и всеотдайност - поне първите седмици. После става толкова естествено и лесно....
За секциото - само по сериозни медицински причини. По желание - не го приемам. И тук съм леко крайна, но всеки има право на собствено мнение.

Да, точно така е, сега това второто като ме срита в корема и ми става едно мило - на мама момчето.
А Спасчо като ме риташе, го приемах все едно ми се разместват чревцата.  Embarassed

Исках да те попитам, ти като си минала коремна операция сега, ще може ли да бъде нормално това раждане
Че, дано всичко ни е наред, моля се постоянно, ако е наред, сестричката ми живее в Италия и там ще роди, а докторите са много зле и ако е секцио, просто не ми се мисли. Въобще не ми се мисли как ще я кара след операцията, наистина са много, много зле докторите там, при това ще ражда в хубава болница в Рим уж.

Общи условия

Активация на акаунт