Господи, ДЕКЕМВРИ с бебче ни дари и с усмивки озари

• 12 415
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, кукли Simple Smile

Мира, страхотни покупки си направила. Много са сладки тези мънички дрешки.
Invisible, Rrhh,  много са ви сладурски човечетата! И аз нямам търпение да отида на ФМ.

Цял уикенд бях на плажа. Утре чакам резултати от БХС.
И да споделя - в петък почувствах сладкишчето. Трудно ми е да опиша усещането, беше като погалване, толкова приятно. Heart Eyes

# 151
  • Пловдив
Благодаря ти yoyoana ,
Голямо напрежение са тези резултати , но всичко ще е наред сигурна съм  Peace.И аз ги чаках притеснена , после пък докато отида при Марков да ми ги разчете , въпреки че бяха с големи стойности 1:18 000 пак се притеснявах и не намирах мира докато доктор не си каа думата . Ти на ранна ФМ не си ходила така ли?Чакаш втората ?И аз от миналата седмица , чувствам някакво галене , все едно пърхане на пеперуда или притеснително допиране на нещо хипер мъничко , но чета че по късно се усеща и все си мисля , че си въобразявам все пак миналата бях в 16 г.с.  Thinking не знам дали е съкровището  Thinking 

# 152
Rrhh, като че ли си смуче палеца твоето мъниче  Heart Eyes
Не съм била на ранна ФМ, но няма да пропусна следващите две. Разбрах, че те са много по-важни и резултатни изследвания от БХС. Всъщност аз и на БХС нямаше да отида, ако не ми беше включено в ЖК. На преглед ходя веднъж в месеца, и дано не се налагат по-чести срещи с доки.
А иначе по отношение на притесненията съм перде. Освен ако няма кървене, друго не ме стряска. Телата ни претърпяват метаморфози и мисля, че са нормални всички тези моментни болки, схващания, боцкания, срязвания и т.н.
Е, още по-добре ако липсват Simple Smile но гледам да не се шашкам.

Хубава и спокойна вечер, мацки  Hug

# 153
  • Пловдив
Лека вечер!

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 22:24 от rrhh

# 154
  • Пловдив
Да много по важни са втора и ако се наложи и трета ФМ.yoyoana   smile3501, че си спокойна така и трябва , ама то си е до натура.Моето бебе не ми дава никакви поводи да се притеснявам.Забравям, че съм бременна дори , обаче аз все си намирам за какво да си мисля и премислям такава съм си  Embarassed.И аз мислех да не правя БХС , но д-р Марков ми предложи и каза да си мине по реда и аз се "втурнах" , нали съм си все под пара  Embarassed.

Лека вечер smile3524 на всички!
[/quote]

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 22:27 от rrhh

# 155
Здравейте мацки,  Hug
аз се върнах днес от моренце, беше хубаво и спокойно море.
Вече усещам бебо  Hug Hug рита и мърда,предимно когато съм легнала но понякога и като съм седнала го усещам.Не му харесва да се вози в кола  Laughing много мърдаше днес по път,но то сигурно защото пътя не беше много хубав и му се притесняваше спокойствието.
Корема ми е огромен, като ям и ми става тежко и едва го нося,подпира ми и реших да ям по малко но по начесто, имам и леки болки в кръста,особено когато ставам от легнало състояние  ooooh! но е за малко,сякаш ми се схваща,неприятно но се преживява.Утре съм на преглед при Мазнейкова и не зная дали,надявам се да е ФМ, не сме се разбирали,но тя по принцип не е от разговорливите,затова че съм решила да взема диск и ако е ФМ да запишем бебчо,че таткото не го е виждал.  Hug

# 156
здравейте и от мен .аз пък тази вечер пак получих някакви болки но гледам да не си го слагам -пия си ношпато и магнезия и не се задълбочавам . обаче днес ме заболя на много странно място -точно под гърдите незнам защо не ми се вярва бебо да ме притиска мисля че още му е раничко ,иначе с нетърпение си чакам първото ритниче . тази вечер ми стана малко гадничко ,обади ми се моя  кръстник да ме вземел и да ме разходил аз се съгласих и отидохме на едно много хубаво заведение,само че изведнъж ми стана зле и поисках да си ходим ,естествено той веднага стана и никакъв проблем просто само че в компанията имаше едно момиче което каза ,,ама защо толкова рано още е едисиколко часа,, сега чак разбирам че могат да те разберат само хор ана които им е минало през главата .но един ден и на нея като и порасне коремчето ще и стане ясно за какво става въпрос

# 157
  • София
Добро утро от мен Simple Smile

Като гледам всеки си има какво да мисли и да се притеснява.. При мен контракциите продължават - въпреки магнезия - вече ги усещам реално. И аз гледам да не се шашкам - майка ми каза че през цялата бременност е била така с брат ми.
И да се похваля - тази събота го усетих бебчо  Laughing. Голям кеф- и имам чувството че после вече не се спря - и сутрин и през деня и вече - то и на видеозон като го гледах не се спираше де Simple Smile
Да ви питам дали е нормално че малко се притеснявам - мерих се вчера и установих че освен 2-та килограма , които качих до 3-тия месец не съм мръднала. Дали е нормално ? Притеснявам се доста, макар че ако бебчо не си отговаряше на седмиците би трябвало лекарите да ми кажат....

# 158
  • На брега на реката
 Няма да се шашкаш за килограмите. Аз за цялата бременност съм качила почти два килограма  Embarassed На последния преглед акушерката ме базика, че съм започнала да наддавам, качила съм цееели 700 гр  Joy Сега тепърва ще има да качваме, че и да ни натежаа! Бебчо си взима всичко необходимо, ако е имало проблем, доки със сигурност щеше да ти каже!
 Тази сутрин моя дрепосък е толкова щъклив! Май се притеснява, че ще го водя на работа за пръв път  Laughing
Лек и ползотворен ден! На очакващите резултати, от все сърце ви желая само хубави новини  Hug

# 159
леле как качвате само по 2-3 кг аз до тук приличам вече на мечка а до 9 есец -не ми се мисли малко м ее страх .ненам защо качвам толкова много да не говорим че от сега ми тежи и то многоо после след 2 =3 месеца.......... Embarassed

# 160
Здравейте, момичета и от мен!     bouquet
Invisible и rrhh, много хубави клипчета и как хубаво се виждат бебоците, много сладки-да са ви живи и здрави! Hug
А за килограмите- май всичко си е до ген, строго индивидуално. Аз пък се стресирах последният път при доктора точно за обратното - бях качила 2 кг за две седмици, а не се тъпча много, ям си както преди. Сестра ми през нейната бременост качи 25 кг, но тя беше в Германия и си мислех, че е заради храната там, ама като гледам май и аз ше кача доста. Embarassed Засега са 6 кг, но ще видим. latka, не се притеснявай, последните 2 месеца се качва най-много, пък от друга страна - ше ги свалиш много по-лесно после.  bouquet
Лек и усмихнат ден на всички и една прекрасна седмица, изпълнена само с добри новини!!! Hug

# 161
Добро утро!
Днес чакаме добри новини от Харем. Дано се появи скоро.

За килограмите - всичко е индивидуално. На мен ми се струва че по-слабичките качват повечко, по-едрите качват по-малко. Аз първия път качих 18, втория около 9-10. Надявам се сега да не кача много, че си имам още несвалени килограми от предните бременности. Засега съм качила 2 килограма.
Но така или иначе кърменето физиологично си изисква няколко килограма в аванс, които се стопяват когато се отбие детето,  така че имайте го пред вид. С раждането ще си отидат поне 5-8 килограма (бебе, околоплодни води, плацента и кръв). Аз знам че златната среда за качени килограми за цялата бременност е 13-15 килограма.

# 162
Добро утро, мамчета! Grinning
Вчера оперирахме кучето - лоша работа, не ми бе до писане вечерта. Той е един непослушен дакел Фродо, който все бяга от двора , за да скита по улиците и градинките. После се прибира. Оградата оглеждаме, дупки запушваме, все търсим от къде се измъква, но той намира начини. Последните вечери закъснява и този път е изял боя и бе нахапан жестоко по дупето - водихме го вчера спешно на лекар, пълната упойка като му сложиха и аз ревнах. А се правех на джаста-праста, само и само да не се тормозя... ooooh! Ама ми се сви сърцето. Засега е добре, мажа с мазила шевовете, даваме му АБ и се надявам да не си измъкне дренажа съвсем, че и тази работа е свършил вече Thinking Той цяла зима ни спи в завивките на леглото, много е зиморничав, къщно куче е, но от тези бяганици ми писна да се разправяме. Дано му е за урок.

Нашата кола не пали. Развален й е стартера ли какво там, и точно след операцията Фродо се бе проснал на задната седалка, изтощени и гладни, и...нъж, в Младост 1, на другия край на града и колата не пожела да запали. Мъжа изпуши една цигара и само го гледах как позеленява милия, много й се ядосва. Обясни ми как да запаля  в това положение, той да я забута. И той бута а аз му казвам "Не пали!" и като ме видя - забравила съм да отпусна съединителя Joy Е, вече докарах зелен цвят на лицето му. Или по-скоро червен, защото от бутането се побърка. И след това вече не стига, че тругнах с колата, ами си я подкарах и спрях на колко там метра, той вече мислеше, че го изоставям. Уф, утре дано се съсредоточа и си взема листовките, че искам книжка! Mr. Green

Много хубави бебоци виждаме, неродени още, ама шавливи, пу-пу! Да ви кажа чудя се дали да искаме клипче, все още го мисля...харесват ми клипчетата, но точно след морето дали ще имам каквито и да било парички Blush

Вчера следобед се събудих от дрямката си, и да ви кажа голямо разместване имаше в корема ми! Значи, беше 20-ти, сега ще се опитам да си го запомня, защото преди това не бе усещане такова чак на бебето, вчера си мърдаше яката.

За килограмите - последно в началото на месеца бях качила 1-2 кг, обаче ми се струва, че в последните 1-2 седмици трупнах. Не съм се мерила в болницата, ще видя тези дни колко съм качила. Но аз стартово имам резерви, защо му е на тялото да трупа още!

# 163
Бях обещала хитринки за по-лесно справяне с ревността на по-голямото дете. В нета има много информация по въпроса, аз ще напиша какво прилагах аз, което наистина имаше ефект.
Дано успея да го завърша, че момчетата са много игриви тая сутрин.

1. МНого предварително говорене, обясняване, показване, разказване - на баткото/каката за бебето. Ако намерите книжка по въпроса ще ви е по-лесно. На запад има книжки по въпроса за деца на всякаква възраст, на нас ни беше много полезна една с хубави картинки като за 2-3 годишно дете. Бобо си я разглеждаше сам по няколко пъти на ден, обяснявахме си я заедно всяка вечер. Отговаряйте на въпросите на детето съвсем смислено и реално. Никакви щъркели, магазини и подобни. Подгответе си изчерпателни отговори на въпроси от сорта - къде живее бебето, не му ли е тясно, то вижда ли, чува ли, говори ли, как яде, обича ли ме, страх ли го е на тъмно, как ака, има ли пишка, има ли си играчки в корема..... Преди да се роди бебето, по-голямото дете трябва да е абсолютно наясно от къде е дошло бебето и какво е правило в корема на мама, да е свикнало с мисълта за новия човек в семейството и да я е приело като нещо естествено.

2. След раждането - максимално бърза среща на детето с бебето, ако успеете още в родилния дом, на спокойствие, без излишни роднини, цветя и ахкане. Дайте му да го пипне, погали, целуне, подържи (с ваша помощ). Кажете му че бебето много го обича и че той/тя е най-добрия батко/кака. Не говорете пред детето за тежкото си раждане, обяснявайте колко сте щастлива че си имате 2 дечица и колко ги обичате.

3. Пригответе подарък от бебето за каката/баткото. Нека подаръка да е голям, интересен, запомнящ се. Подарете го  веднага след като се приберете след раждането в къщи. Напомняйте периодично че подаръка е от бебето, защото бебето много го обича. Стимулирайте детето да подари на бебето своя стара играчка, като жест от негова страна, но не го притискайте ако не иска да го направи.

4. Включете детето да помага в отглеждането на бебето според възрастта си. Винаги го хвалете за помощта, казвайте му колко добър батко/как е, и как ви помага. Например аз карах Бобо - тогава на 2г.4м. да ми носи чисти памперси, да слага дрехите на бебето в коша за пране, да пълни и празни пералнята, да ми подава шишето с вода, термометъра, бибата, да люшка бебето в шезлонга. Винаги под мое наблюдение, но му давах максимална свобода да помага. Правеше го с голямо желание и беше много горд, че помага. Като излизахме на разходки, пазеше бебето от другите деца, пъчеше се гордо и казваше "Това е моето бебе".

5. Всяка свободна минута гушкайте и целувайте по-голямото дете, играйте си, четете книжки. По възможност оставайте сами двамата поне по 1 час на ден и се забавлявайте.

Това са нещата, които приложих аз. Смея да твърдя че имаше ефект и периода на ревността мина по-леко при нас. Дано проработят и при вас!

# 164
Здравейте и от мен! Много сте изписали за ден и половина. Първо да се запиша и после ще ви чета. Успешна седмица на работещите. За мен май ще е последната преди отпуската. Започвам да се настройвам отпускарски. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт