Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 613
  • 349
  •   1
Отговори
# 195
За сега се отписвам, като има нещо интересно ще го добавя.

Е,то така става-който има най-много да каже няма възможност да го направи.

Честно,много задушно взе да става в този форум Tired

# 196
Людмил, благодаря ти за темата!!! За мен описаното в откъса  е най-естественото и логично обяснение за идването на Душата и усещанията и` в началото на земния и` престой!!

Радостина, от далече ти личи, че си в началото на съществуването си! Толкова  недоразвита и неевоюлирала личност, за съжаление надарена с логика и красноречие, НИКОГА не съм срещала!!! Peace

# 197
  • София
Е, сега имаше този късмет. Мерси, предпочитам да съм в началото на съществуването си, отколкото в края. И за красноречието и логиката също много благодаря, бях забравила, че ги притежавам като качества.

Между другото, не е зле понякога да се срещаш и с правописния речник на книжовния български език. Там може да откриеш, че се пише "отдалече" - наречие, а не "от далече".

# 198
# 199
Между другото, не е зле понякога да се срещаш и с правописния речник на книжовния български език. Там може да откриеш, че се пише "отдалече" - наречие, а не "от далече".
Joy Joy Joy
Ей пак намери за какво да се заядеш. Грешката сигурно е от бързината при писане пък и не е толкова очебийна. Аз такива грешки съм виждала в този форум (които си личи че не са от бързина и недоглеждане) че косата да ти настръхне. Например следното:
аз сам на 18 год. и мн искам бебе но имам един проблем,че ми остава още 1 год да ича и искам савет от вас дали ще е грозно да забременея и да си изкарам годината задочно мн се чудя какво да направя.посаветваите ме.
 Joy Joy Joy
Извадено е от друга тема. Sorry за оффа, но не се стърпях.

# 200
  • София
Дано да е така, но твърде често го срещам напоследък при пишещи хора, за да е само печатна грешка. Подозирам, че се превръща в норма.  Peace

И аз сори за оффа  Laughing

# 201
Темата явно съвсем се изчерпа, щом се стигна до правописните грешки  Mr. Green

# 202
  • София
Радостина, от далече ти личи, че си в началото на съществуването си! Толкова  недоразвита и неевоюлирала личност, за съжаление надарена с логика и красноречие, НИКОГА не съм срещала!!! Peace

Между другото, и аз си го мислех това, но не посмях да го кажа... Confused

# 203
Няколко дни не съм влизала в темата и днес виждам, че станало наистина задушно!
Не съм съгласна, че темата се е изчерпала!
Не съм съгласна , че това е поредната мода
, защото и майка ми се е чувствала по подобен начин като ме е носила - знаела , че съм аз! /преди 30г./

RadostinaHZ, сложила си си такъв хубав прякор /или това е името ти/....
Докато четох исках да те помоля да се откажеш от коментари , само да четеш ако ти се чете, но после се осъзнах , че всъщност е глупаво една идея да има само привърженици!
Но от всичко , което прочетох до тук си мисля, че ти вътрешно в себе си би искала да имаш възможността да се чувстваш така , както описват повечето майки по-горе.
Просто обстоятелствата около теб са се развили така , че мисълта ти е била насочена не към живота вътре в теб / и двата пъти си имала "извинителна" причина/.
Или пък може би не ти харесва, че тогава не е било "на мода" пренаталното възпитание и си изтървала такъв шанс в живота!?
Явно си доволна от начина по-който се развива живота ти и не възприемаш малко по хвъркати идеи - в смисъл , че си реалист.
Моля те тогава, недей да се изказваш така остро и толкова често! Не опонирай на всяка , защото не искам модераторите да ни заключат за лошо поведение или защото сме разводнили и изместили темата!

# 204
Прочетох само откъса от книгата на Христо нанев. Преди повече от 10 години четох за това в "Диагностика на кармата" на Лазарев. Стана ми, едва ли не, като "настолна книга за живота". И оттогава мога да си обясня много събития и случки в живота си, вкл. и спонтанния аборт преди много години, както и характера и поведението на сина ми.
С голям интерес ще следя темата.

Да, и аз съм я чела, явно тогава е била "на мода".
Сега книгата е при майка ми, но си четем по скайп, когато имаме нужда.
Аз по този начин на разсъждение разбрах поведението на биологичния ми баща, който е участвал само в създавнето ми.
Който иска да вярва в смисъла на пренаталното възпитание и подобните идеи /"Диагностика на кармата"/,
но аз имах много голяма нужда да оправдая пред себе си поведението му, защото не можех да съществувам пълноценно като личност - питах се ежедневно защо ни е оставил, защо не ме търси, защо ме обича друг баща повече от този, който ме е създал?
Привиждаше ми се постоянно по улиците, сънувах го и винаги в такива моменти сълзите сами започваха да текат.
Сега вече знам отговорите на тези въпроси, поне за себе си и мога да кажа, че прошката е велико нещо!
Простих му и в мига си поех дълбоко въздух - битката в мен приключи!

Въпрос на гледна точка!

# 205
  • София
Нищо им е нямалона обстоятелствата около мен. Ако трябвада бъда точна, направила съм много повече, отколкото други жени в моето положение и икономически обстоятелства. Говорим за годината `97-98-99, ако случайно сте забравили времето на хиперинфлацията през `97, а през следващите години деца почти не се раждаха, защото имаше безработица и финансови проблеми в почти всяко семейство. На никого не завиждам, не искам да бъда не ничие място. Справила съм се повече от добре, а това, на което вие му казвате пренатално възпитание аз му казвам нормална бременност и майчинство. Била съм насочена към "живота в себе си", но не съм го смятала за някакво геройство (за разлика от това, което чета тук), а за най-нормално състояние на жената, ако тя си обича бебето и го иска. Повече съм се смяла, отколкото всички ви взети заедно, направила съм доста повече, отколкото вие с всички теории и превъзнасяния правите за вашите бебета, някои от които още не са се родили дори или са на по няколко месеца. Нямате никакво основание да си мислите, че само за вас бременността и майчинството са най-хубавото на света. Ще ви изненадам - случвало се е и преди вас. И ще ви изненадам още повече - случило се е И на мен. Ще използвам клишето - там, накъдето сте се запътили вие с коремите и бебетата, аз вече съм била. Вдигате повече пушилка, отколкото си заслужава. Да, животът е едно чудо, но е най-нормалното нещо за хората. Зная, сега някой ще каже, че прекалявам със самочувствието, може би дори в грандоманщи на ще ме обвини някой. Така е, както съм го описала - нито повече, нито по-малко.

Край, приключих с тази тема! Който разбрал - разбрал! Вече ми писна, ако ще и модераторите да изтрият всичките ми постове. Нито съм излъгала, нито съм обидила някого. Но е мое право да се защитавам.

# 206
 Laughing Laughing Защитавай се, никой не ти обръща внимание вече .......

# 207
Та....какво говорехме за пренаталното възпитание? Grinning

# 208
  • Sf
Темата не я ли изхабиха окончателно? Тези, дето все повече от нас взети заедно вършат всичко.  Rolling Eyes

# 209
Темата не я ли изхабиха окончателно? Тези, дето все повече от нас взети заедно вършат всичко.  Rolling Eyes

Важно да се осъзнае, как влияе пренаталното възпитание и оттам и значението му.
Според мен има няколко неща от значение - мислите на човека и неговите преживявания не касаят само хормони и невромедиатори, освен тяло човек (и оттам и бебето) имат и душа, а клетките също имат определена степен на съзнание.
Мислите имат своя сила и енергия, която може да влияе както на клетките на самия човек, така и на клетките на други хора, също така и на изграждащото се тяло по време на бременността. Ако боядисаме една стена в червено, естествено ли е да очакваме хората да я виждат синя или виолетова? Мислите имат свой цвят и характеристика и последствията са им различни в зависимост от тяхното естество, те може да влияят и на самия човек и на хората към него. Съответно една бременна жена, намираща се под влияние на положителни мисли, и даже съзнателно утвърждавайки ги (под формата на положителни утвърждения), може да даде положителна програма и на детето, което расте в нея, което също така не е само тяло и може да се общува с неговата душа, която възприема и музика, и положителни насоки за живота и отношенията, още преди раждането. Това е една красива и отговорна задача.

Общи условия

Активация на акаунт