Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 577
  • 349
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Mrs. Lovett

Ти не разбираш ли какво ти казвам - престани да ми вменяваш черни периоди! Може да съм груба, но не съм луда или депресирана! Разбирам, че се опитваш да се държиш снизходително-пренебрежително-съжалително, но не си познала! Гледай си бебето и му гукай, освен ако не си започнала да му четеш Теорията на относителността. Не си подбрава правилния човек да се заяждаш безнаказано.

Как не разбираш, че злобата ти и отрицателната ти енергия се отразяват най-зле именно на теб самата? А най-вероятно и на децата ти... Поне недей да учиш децата си на такъв негативизъм, защото те ще се усетят един ден и ще го осъзнаят.

# 181
  • София
И ти ли започваш с тези глупости? Вече сте се побъркали с тези положителни и отрицателни енергии. Всеки, който не е напомпан от хормони на бременността и майчинството ви се струва злобен, с отрицателна енергия и всякакви апокалиптични във вашите очи неща. За моите деца не бери грижа. Ако толкова искаш, да взема да ти ги пратя, навита ли си? Мислиш, че ще си им по-добра майка от мен ли? Кажи "да", да те видя  колко ти е акъла!  hahaha Брей, да не повярва човек колко хора се мислят за просветени само, защото са бременни или имат бебета!

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 01:52 от RadostinaHZ

# 182
  • София
 #Crazy #Crazy #Crazy
Толкова интересна тема, а за пореден път стана поле на супер-злобни нападки...  Sad ooooh! Rolling Eyes

# 183
Явно форума трябва да е организиран не по теми, а по възгледи и всеки да си пише в своето място... Rolling Eyes Никой да не наднича в паничкта на другия...

# 184
Добре де, защо трябва да опровергаваме мнения или налагаме собствени.  Всеки си има истина.  Аз пък много харесах темата.  Peace

# 185
Добре де, защо трябва да опровергаваме мнения или налагаме собствени.  Всеки си има истина.  Аз пък много харесах темата.  Peace

Peace съгласна! Не трябва!
Апропо това не е нова теория. Още преди 12г. сестра ми слушаше класическа музика докато беше бременна и четеше приказки на глас.
Аз не го правих, въпреки че го знаех, защото съм доста по- рационална натура.И нито съм се подигравала, нито съм я упреквала заради тези й действия.
Всеки сам за себе си прави избор. Писах го и по- рано. Когато човек има информацията, избира дали да се възползва.
Всичко останало, което беше изписано тук е отклоняване от темата според мен...въпреки че наистина имат общи неща и винаги между 2 теми, може да се намери връзка.
За мен също темата е изчерпана и след като прочетох какво е изписано снощи нямах намерение да пиша повече.

# 186
Откъде започнахме, къде стигнахме .......  Laughing
Радостина, изказванията ти са доста злобни вече и не мисля че това е само мое мнение.
Мисля също че твоите нападки изиграха голяма роля да се измести и загрубее темата.
Няма нужда да натрапваш мнението си. Аз също не съм привърженик на ЕБХ, но това не означава, че не приемам хората, които я практикуват. Смятам, че е чудесно че опазват околната среда и спестяват пари от памперси въпреки че аз не бих избрала това за себе си или поне сега мисля така.
Трябва да сме малко по-толерантни към хората с различно мнение.
Темата беше за това да се чувстваме спокойни и щастливи по време на бременността и да общуваме мислено или на глас с малкото човече или поне аз я приех по този начин. Всичко се опорочи естествено, защото обикновено когато човек е щастлив винаги се намира някой друг, който услужливо да му обясни че нещата не са розови, а по-скоро сиви и че всъщност няма за какво толкова да се радва.

# 187
  • София
Да, пак някой друг виновен! Много лесно оправдание! Какво очакваш, да се оставя да ме изкарвате по-черна от дявола ли?
Ако искате да кажете, че идеята е блажените илюзии да са по-важни от рационалността, това мога да го разбера. Но да ми се вменяват образа на някаква вещица е вече прекалено. Ще съм пълна глупачка, ако се оставя някой, който дори едно дете не е отгледал в живота си да ми обяснява колко лоша съм за децата си.

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 13:19 от RadostinaHZ

# 188
Не те изкарвам черна, нито пък вещица  Laughing
Просто подходи негативно към всичко за което се говореше в тази тема. Аз не видях никъде да се съгласи с някой или поне да обмислиш възможността че може би е прав, нито пък да проявиш малко толерантност към тези с различно от твоето мнение.
Между другото за майка с две деца имаш учудващо много време да пишеш по форумите.

# 189
  • София
Защото в момента децата са при бабите във ваканция. И Хасан е хора.  Laughing Много често забравям форума отворен, докато върша други неща.

Да, склонна съм да приема някои страни на споменатите идеи, но към други съм резервирана. Затова и описах на какво може да се дължи едно или друго качество при едно дете и доколко може да има връзка между нещата. Не е задължително всичко да бъде описано в някаква форма, а понякога и чрез връзки с различни области по косвен път може да се стигне до някои изводи за достоверността на едно твърдение. Много често колкото по-просто и елегантно изглежда едно нещо (идея),толкова по-вероятно е да е практически възможна. А определено това за промяната на генетичната (как беше формулирано) основа не ми изглежда практически възможно. Все едно чрез софтуера да се опитваш да промениш хардуера.

# 190
Все едно чрез софтуера да се опитваш да промениш хардуера.

А софтуера не влияе ли на хардуера? Laughing

Радостина, ще ти обясня моето виждане за теориите, като математик по специалност и начин на мислене, защото и ти спомена че си рационален човек като мен.
Всяка една теория трябва да бъде доказана. Отхвърлянето на една теория също става с доказателство- доказване на неверността й. В случая не можем да докажем нито верността, нито неверността на теорията. Тя е свързана по- скоро с чувства и усещания и всяко едно крайно мнение би било абсурдно.
В случая ти стоиш в едната крайност- на пълно отрицание без доказателства. За това и вероятно се получиха нападките срещу мненията ти, които не крия че и на мен ми се сториха доста рязки.
А хора като нас- отгледали 2 деца, би било редно да гледат на нещата с повече такт и сдържаност. Hug

# 191
Радостина , никога  ли не знаеш точно кога да млъкнеш..... Tired
Сори за спама . Embarassed

# 192
  • София
Мимиту,

Вярно, така е.
За теориите - те първо трябва да представят някакъв критичен минимум от доказателства, които, ако позволява предметът на изследване, да се потвърдят по експериментален път колкото пъти е нужно. Да, в психологията и други хуманитарни науки е по-трудно да се потвърди тежестта на доказателствата, защото се работи с живи хора, а за деца е почти недоказуемо. Дори Дарвин е прекарал много време в систематизиране на твърденията си и търсене на много, много доказателства в тяхна подкрепа.
Ако няма доказателства всичко отива в сферата на желанията и вярата. В науката теориите се доказват, за да се приемат за такива, а не смята за подразбиране, че са достоверни, а другите да я оборват. Иначе става като в религиите - вярващите не смятат за нужно да доказват съществуването на своя Бог, само изказват твърдения, но се сърдят, че други търсят доказателства за несъществуването му.  Peace

# 193
Людмил ,
БЛАГОДАРЯ ЗА ИНТЕРЕСНАТА ТЕМА!
  bouquet

# 194
Темата наистина се отмести от първоначалната идея.
За сега се отписвам, като има нещо интересно ще го добавя.

Общи условия

Активация на акаунт