Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 616
  • 349
  •   1
Отговори
# 225
Mrs. Lovett, благодаря!   bouquet
Истината е че тази мисъл много ме терзаеше...

# 226
  • Кори Селести
Радостина, моля те, поспри се.

# 227
  • София
Спирам. Но заставам зад всяка дума от последния си пост.

# 228
  • Кори Селести
Благодаря.

Благодаря и на тези, които няма да те предизвикат да си престъпиш дадената дума:)

# 229
аз също смятам, че формирането на човека е след раждането, разбира се майката трябва да е спокойна, но не смятам, че по някакъв начин може да се формира нещо определено у детето само през периода, в който то е в утробата.
ако трябва да съм по-точна аз съм на мнение, че трябва да даваме възможност на децата ни да развият индивидуалността си и да запазят себе си такива каквито са, а не да ги трявмираме с нашите предразсъдъци, разбирания и т.н.
аз лично смятам не да уча детето си и да му смазвам личността, а да се уча аз от него.

# 230
Ще се наложи обаче да отговаряш на някои въпроси, чиито отговори или обяснение знае само родителя.
В такива моменти ти ще трябва или да го насочиш към мислене, което смяташ за вярно или да му дадеш всяка възможна информация без да заемаш конкретна позиция, за да може то само да си изгради мнение.
Е това вече е трудно!

Пренаталното възпитание е предпоставка в живота да се изгради една личност, лишена от възможността да гледа откъм лошата страна на нещата.
Дори и да не мислиш целенасочено за детето си преди да се роди, факта, че си спокойна през този период вече означава нещо!
Моята съседка е културно момиче от ромски произход. Възпитана е простичко и думи като "пренатално" не се вместват в речника и...
Факт е , че това момиче беше много спокойно през цялата бременност. Тя говори тихо и учтиво с всички и винаги - явно си е до човека !
Преди месец роди момченце и бебока е много спокоен, даже и колики няма! Понякога будува през нощта, но не притеснява никого , а майката го намира очакващ търпеливо следващото ядене  ей така - тих , с отворени очички!
Аз лично, напоследък не успявам да се успокоя винаги и често емоциите вземат връх!
С дъщеря ми бях много спокойна и пеех поцял ден с пълно гърло! Тя е весело и добро дете и...пее постоянно!
Ще споделя какъв е резултата сега - ревливо или спокойно бебе.

# 231
сега пък излиза, че коликите се влияят от утробата, това ли искате да ми кажете?

освен това имай предвид IANAMAIL, че прекалено спокойното дете също не е много хубаво Peace

# 232
Не излиза!
Не казвам, че коликите се влияят от нещо.
Казвам за конкретния случай!
Със сигурност се влияят и от начина , по-който суче детето...

На мен ми беше добре, че бебто  ми беше спокойно и съм благодарна за това!
Не е с отклонения в развитието си и Слава Богу!

# 233
Темата е чудесна! Аз вярвам в пренаталното възпитание, но нямам възможност в момента да пиша дълго. Ето една книга, която е прекрасна: http://www.book.store.bg/c/p-p/m-406/id-21983/vsichko-za-prenata … andre-berten.html Въпреки че има доста печатни грешчици, в съдържателно отношение дава една доста добра представа за пренаталното възпитание.
Отделно, стига да не правя реклама, мога да дам координати за йога курс за бременни, който съм посещавала и където се засяга много темата за пренаталното възпитание.
Аз лично следвах тази линия на пренатално възпитание (да, вярвам в него!) и в момента се радвам на една изключително сладка и спокойна беболинка Simple Smile

# 234
# 235
Много съм благодарна за тази тема и за приложената информация под формата на филми, статии и заглавия в нея.
Изчетох я много внимателно и ... дори да нямах никаква друга информация за пренаталното възпитание от постовете тук,
пак щях да съм убедена във важността и значението му.
Тук, в тази тема, има много нагледен пример за човек, плод на една вероятно много трудна емоционално бременност. Simple Smile
Жалко, но факт.

# 236
Не вярвам в пренаталното възпитание, точно както не вярвам и в изгрева. Слънцето си изгрява с мен или без мен; душите си избират кога, как и с каква мисия да дойдат - със или без моята вяра  Grinning
Общуването с детето по време на бременността е едно от най-мистичните ми преживявания - моментите, когато съм била изпълнена с безрезервна любов и абсолютно щастие. Няма начин някой да ме убеди, че си въобразявам, че не е възможно. Възможно е всичко, което се случва. Невъзможните неща са само на теория, докато практиката докаже обратното.
Общуването с бебето в утробата направи раждането му безпроблемно и безболезнено. Не знам педитрите откъде трупат опит, но бебе на 4 дни реагираше на силни шумове с обръщане на глава и очи по посока на шума, усмихваше се на третия ден насън, след хранене и когато накой целенасочено му засвидетелства обичта си; разбира когато му се говори - със сигурност не разбира думите, а енергийния заряд, който е вложен в тях.
Обяснението е крайно просто и сведоно до три букви и един знак: Е=mc2. Химията е в телата, а ергията на мислите се преобразува до ениргия на материята (химични реакции). Така се случва част от общуването; останалото се случва на духовно ниво със или без нашето разбиране за това.

# 237
  • София
Мег,

Не зная за педиатрите, но това, което описваш се среща често. Вече е установено с визуалната диагностика, че бебетата още преди да се родят реагират на силни шумове, а промяната в хормоналните нива на стреса на майката се отразява на поведениетона бебето. Затова нищо чудно, че се обръща по посока на шума - това е рефлекс у хората и повечето висши бозайници. Те инстинктивно се обръщат към дразнителя. Разликата между обръщащите се и необръщащите се по посока на шума е различието в степента на развитие и зрялост на възприятийните системи. При всеки човек е различно, но все пак се побира в някакви граници. А за говоренето - бебето вече е чувало гласа на майка си и други човешки гласове преди да се роди, нищо, че са били изкривени заради течната среда около него. Има много изписано по въпроса със съответните научни доказателства. Дори вече се появиха проучвания, че бебетата сънуват още преди да се родят, но не като нас, а според опита и информацията, която имат към момента.

Няма нужда да се мистифицира нещо, което е напълно обяснимо с достъпните за момента техники и методи. И колкото повече се развиват диагностичните технологии и техники, толкова повече ще научаваме за човека. Хубаво е изразяването на любов и други приятни емоции, но има и обективна действителност, която може да предостави много прости обяснения.  Peace

# 238
Вече написах преди няколко страници мнението си за пренталното възпитание и че не съм го практикувала. Но моето дете също започна да се усмихва още в родилния дом, не на нещо конкретно, по-скоро неориентирано. Тогава и за пръв път се загледа в телевизора, който беше в непосредствена близост до моето легло.

# 239
ще ви скърша хатъра както се казва  Mr. Green ама усмивките при бебе, което няма един месец обикновено се дължат на газове.

Общи условия

Активация на акаунт