Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 636
  • 349
  •   1
Отговори
# 255
Людмил, линкът е стархотен!!! Благодаря!!!
Имам малко истории за общуване в утробата и преди зачеването, но пак са на английски. Една от статиите е за акушерка, която може да общува с неродените деца. Знам и за хомеопати, които мога същото, и за дули. Явно това е нещо, което може да се развие, стига човек да го желае. А майката винаги има връзка с нероденото дете, независимо дали и доколко я осъзнава.
Не изчетох цялата тема, но предполагам, че вече някъде някой е коментирал, че възпитание НЕ Е равно на обучение, налагане на норми и порядки. Става дума основно за общуване. 

# 256
Пълни глупости. Мисля, че темата не е никак интересна.

# 257
  • София
Мег,

Не ми се измъквай с разни книжки и истории. Щом знаеш за какво става въпрос нищо не ти пречи да разкажеш с няколко думи основната идея. Няма начин да не си спомняш нищо. Не искам подробности, а основните неща. Методите имат свойството да могат да бъдат описвани като основна идея и съдържание.
В противен случай излиза, че само си приказваш и хвърляш някакви купешки думички, а не знаеш смисълана нито една от тях. Дрън-дрън. Така и аз мога да говоря колко голям привърженик съм и колко гениална е ядрената физика, ама не мога да ти кажа почти нищо съществено за нея.

# 258
Пълни глупости. Мисля, че темата не е никак интересна.

Тогава недей да четеш!

# 259
аз също имах връзка с децата си преди да родя. казвам децата си защото усетих, може би година и половина преди да забременея че "дойдоха" в мен ако мога така да се изразя. две момичета. после  сънувах как баба ми, която е починала ги води при мен. все си мислех, че ще забременея с близнаци, но не.
имам дъщеря, сега мъжът ми иска и момче,  аз също бих искала момче, но съм почти сигурна, че и второто (дай Боже) ще е момиче.
седмица преди да забременея дори ги усетих в мен, видях ги някак в душата си. още го помня този ден...

# 260
Eто, почти не говорим за това, но стоне ли дума - почти всички млади майки, които познавам, споделят за общуване с децата си преди зачеването още! Никак не е случайно и изолирано явление  Grinning

# 261
Предполагам ,че тези неща се случват на много чувствителни и нежни жени...и само мога да съжалявам, че не съм го почувствала и аз...звучи много хубаво... Heart Eyes Въпроса наистина сигурно е свързан изключително с психологията и за това е частта от неразбиращитеи недоверчивите.
Всъщност и аз знаех, че съм заченала още преди да може да го потвърди лекар, но за "общуване" мога да си мисля, че съм имала едва след 4-5м.

# 262
Книгата на Михаил Иванов наистина е хубава, макар че "религиозния" елемент
лично на мен ми идва малко вповече назидателно Simple Smile

Пренаталното възпитание (или по-точно общуване) си е отговорност.
И както е с всички отговорности - не всеки е подготвен за нея Simple Smile
Интересно четиво в тази насока е книгата на Мари-Андре Бертен
"Всичко за пренаталното възпитание". Авторката разказва за резултати
от различни експерименти. Някои от тях звучат зловещо и дори са в състояние
да ти вменят вина... ако си по-неуверен

# 263
  • София
Освен, ако целта не е да ти вменят вина, че да си купиш следващата книга или да се абонираш за някакви курсове, които да ти решат проблем с вината. Намирисва ми на бизнес.

Както става ясно в постовете ми, не съм скептична към идеята за общуването, защото има предпоставки то да съществува и не отричам, че го има, особено в късните месеци на бременността. Скептична съм, че дори съм изумена от мистификацията на това общуване и превръщането му в някакво полурелигиозно движение.

# 264
Да, наистина в книгата на Михаил Иванов има и силно застъпен нравоучителен елемент и в този смисъл французойката е доста по-приятна за четене. Но нали всички книги са на практика личната гледна точка на авторите им. За читателя остава сам да преосмисли написаното, да го пречупи през своята ценностна система и да извлече от него само полезното му.
Съжлявам, че не мога да предам механизмът описан от Михаил Иванов, тъй като той го е онагледил с химичните процеси при галванизация, а аз с химията съм безкрайно скарана и макар да разбирам написаното, нямам шанс да го предам коректно, а не мога да открия книгата сега, за да го препиша  Sad
Понеже одана дълбая психологията като лаик, ще си позволя да коментирам чувството за вина. То е субективно, може да бъде провокирано от напълно неутрални събития, текстове, изображения, които обаче за съответния човек носят емоционален заряд. Чувството за вина не помага на никого, а само пречи. То е наказание за самия човек. Колкото по-бързо се отърве човек от него, толкова по-добре.
Подобно нещо се получава и с постовете. Има хора, които четейки ги решават, че са насочени лично към тях, макар в действителност това да не е така. Чувствителността на даден човек по дадена тема определя и степента на неговата реакция. Крайностите в становищата винаги са свързани с вътрешни конфликти.
(упс, това май беше сериозно офф-топик Embarassed)

# 265
Освен, ако целта не е да ти вменят вина, че да си купиш следващата книга или да се абонираш за някакви курсове, които да ти решат проблем с вината. Намирисва ми на бизнес.

Малко неща в днешно време не са комерсиализирани.
Аз затова и на църква не ходя , но силно вярвам!
Просто не намирам за нужно да демонстрирам вяра.
Тук в Гърция е точно така - църквата е един доходен бизнес. Извинете, но е истина!

Малко се отплеснах.

# 266
  • София
Здравейте!

Намерих една статия, която може да бъде от полза на заинтересуваните момичета.
http://www.bebemamabg.com/index.php?option=com_content&task= … =50&Itemid=28

за сега се включвам само с това!

bouquet

# 267
Аз също съм чела това-онова за пренателното възпитание. Но не мога да си обяня, как така влияем на бебето, като слушаме Моцарт например. Бебетата се раждат глухи, започват да чуват около втората седмица, как тогава чуват нещо в утробата, под вода ?

едва ли някой ще ми отговори newsm78
те просто слушат с други сетива. Със тези, с които "чуваш" на сън... Душата се въплътява окончателно до 7-ми ден след раждането, така знам.

Това и аз съм го чувала от църквата. Даже ни бяха обяснили как мъжа ми трябва да иде до църквата в деня, в който родя, най-късно на следващия, за да ни вземе вода, върху която се четат специални молитви и да я изпия - за ни пазят и да сме защитени. Обясниха ни също така, че благодарение на енергията в тази вода следродилните депресии минават много леко или изобщо липсва и наистина аз специално нямах оплаквания поне в тази насока Simple Smile

Въпреки, че според други обучения, душата избира при кои родители да се роди, тоест тя влиза в майката в момента на зачеването, което за мен означава, че първо имаме душа, а чак след това плод и детенце.

Преглеждайки темата отзад напред видях как постепенно добрия тон е преминал в "безсмислени" обеснения - не можеш да убедиш човек - недозрял за алтернатичните методи  втяхната истиност и достоверност. Не е задължителнон всичко, което е "истинско" да можеда се пипне.
Аз лично се уповавах изключително на пренаталното възпитание, докато бях бременна със сина си. Според редица учени човек е закодиран да живее поне 90 години и всяко наше занимание по време на всеки месец предопределя с какво ще се занима детенце през тази десятка от живота си - така че ако искате да родите умни деца - четете Simple Smile
Мога да ви разказвам хиляди истории за това как сме общували с детенце, докато съм била бременна, но няма, защото ще ви омръзне да четете  Mr. Green
Единственото може би по-отличително е момента на раждането. Родих секцио, въпреки че вече не съм убедена, че уж медицинските ми показатели са били причина, а може би по-скоро презастраховка от страна на лекарите, няма значение, щ ему мисля, като дойде време за второто.
Лягам на операционната маса и естествено както аз така и Марти бяхме доста уплашени-той рита от вътре, ще излезе през корема. Явно му идваше малко нангорнище. Така че запознах да му обяснявам наум как ще протече цялата процедура, колко малко  време трае, как ще го извадят от мама и няма да ме вижда известно време, но няма страшно, че ще съм добре и той се успокои. Десет минути по-късно са го извадили спящ  Laughing
Сега се радвам на един прекрасен, умен и разбиращ ме малък мъж и съм твърдо убедена, че се дължи на връзката помежду ни от бременността.

Горещо препоръчвам книгата за "Пренаталното възпитание" на Мари-Андре Бертен, която в момента  е изчерпана от тираж. Ако някога, някъде ви попадне или я намерите в оригинал евентуално, прочетете я!!!!!

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 11:12 от IvelinaAtanasova

# 268
относно въплътяването на душата моето убеждение е, че това става в момента на зачеването.
а по-интересното е даже, че руснаците май са доказали, че за развитието на детето в утробата не е достатъчна само оплодената яйцеклетка и генома, който тя носи, а някак "отвън" й се доставя информация и тя се развива в бебе.
четох го в темата за хипотезите и хипотенузите на Холограма, доколкото си спомням

# 269
  • София
Ивелина

Изобщо не искам да се заяждам, но първите ти думи звучат така, все едно ти и някои хора покрай теб имат някакво знание свише, че са нещо уникално, че са избрани, а всеки, който не е съгласен и не се прехласва по украсените приказки е недостоен, недозрял и изобщо духовно непълноценно същество. И аз мога да кажа, че хич не си дозряла за науката, но не го казвам, нали? И не го казвам, защото няма никакъв смисъл в твърдението "дозряване за една идея или възглед". Изобщо, не се и опитвай да ме гледаш отвисоко или със снизхождението на някакво подобие на религиозен фанатик. Ако вярваш в тези неща, вярвай си, никой не ти пречи. Но не се опитвай да се въздигаш толкова високо, защото и ти си обикновен човек с обикновени жизнени функции и житейски път.

Общи условия

Активация на акаунт