Давайте цветни идеи за детски стаи - 4

• 53 170
  • 282
  •   1
Отговори
# 30
Знаеш ли, хрумна ми нещо - може наистина да прикрепя корниз на около метър и половина над леглото, на стената и там да окача избраната материя, а в края на плата да направя нещо като илици, чрез които някак да се прикрепя към долната част на леглото. Хем няма да е високо, хем няма да отнема прекалено от стаята, хем през деня ще се прибира зад таблата на леглото и ще е акцент в иначе малко безличната ни стая. Мога да го направя симетрично на двете легла, като избера еднакъв материал, но подходящи за момиче и момче цветове.

Единствената по-свястна снимка публикувах в предния пост.

Предложението ти го видях, такива няколко харесах много, но наистина считам, че стаята е твърде малка, а и пространството под балдахина, в нашия случай двете части около прозореца и над леглата - почти два метра остават неизползваеми, а аз искам да сложа поне на едното етажерка, че не искам да слагам други големи шкафове.

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 15:38 от Божура

# 31
  • София
Чудя се тази стая дали ще отиват жълти пердета ?
Жгмъц, а стените в какъв цвят са боядисани?
Иначе като гледам на самата снимка щорите са също жълти, добре се съчетават мебелите и със зеления цвят на стените, така че и зеленото ми се вижда добър вариант /ако стените не са зелени, разбира се/. Според мен всичко зависи от конкретните нюанси на цветовете.

..............

Молбата ми е, ако някоя от вас има вече поставен такъв балдахин, да покаже снимка, не си спомням коя мама беше публикувала такава, за да мога да се ориентирам в размерите, начина на закрепване, предлагането по нашите магазини и да взема решение. Стаята не мога да покажа, защото леглата ще се сглобяват утре, но е типичната социалистическа стая /по Ксения/.

Мислех да боядисам в зелено, както е на снимката и в този вид се чудех дали ще са подходящи жълтите пердета. Или пък да боядисам в жълто с жълти пердета ... ?!  Wink

Относно балдахина мисля че се сещам кой беше пуснал такава снимка, ще се опитам да я изровя !

Намерих я
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229989

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 15:58 от жгмъц

# 32
Благодаря ти, Жгмъц! Точно каквото исках да видя! За радост така в бяло не стои натрапливо, макар че с моите предпочитания към японския стил на обзавеждане, ще ми се къса сърцето всеки път като го видя.
А за твоите терзания - който и от цветовете да ползваш ще стане, ама наистина трябва да си внимателна с нюансите, че свекърва ми искаше резедава спалня, но сега си има хубава тревистозелена такава, та не й се връзва нищо с този цвят на стените.

А аз като гледам ще трябва по спешност да поръчам сестра ми да изпрати това http://disneyshopping.go.com/webapp/wcs/stores/servlet/DSIProduc … ;categoryId=14907, макар че недолюбвам Дисни имиджа на принцесите, в моите детски спомени хич не изглеждат така, и това http://disneyshopping.go.com/webapp/wcs/stores/servlet/DSIProduc … ;categoryId=11794, че да се приключи с балдахинените ми мъки.

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 16:12 от Божура

# 33
  • София
Божура успех !

Относно боядисването притеснявам се точно от това, да не се получи гаф с цвета!
В тоя ред на мисли, с каъв латекс боядисавахте ? Гледах някакви цветни латекси, но дали няма да ме издънят ...  Thinking

# 34
Мъжът ми боядисва, докато бяхме на море и не зная с какъв латекс, ама няма да е кой знае какъв, че той е домашният спестител и едва ли е купил нещо по-специално. Той е ползвал жълт оцветител е се е получило нещо много светло бежово, екрю, май е точното наименование. Иначе аз бях решила да поискам да ми ги смесят в някой магазин и да ми дадат гаранция, че това ще е цвета на стените, щото за експерименти нямам нито време, нито нерви, нито финанси. Grinning
Една приятелка пробваше зад гардероба различни нюанси и чакаше да изсъхнат и така няколко дни, докато получи желания цвят.

# 35
да се запиша и аз по новата темичка Simple Smile

# 36
# 37
  • София
Здравейте, нашите мебели /2 легла, гардероб, 3 кутии етажерки и бюро/ ще излязат 1500-1700 лв. Започваме леко да с притесняваме с моя мъж да не стане с 3 цвята помпозно...  PraynigЧе и ги поръчахме мебелите.

Готови ли сте избрали или правихте по поръчка специално по размерите на стаята...?

# 38
Estelia, някои от предложенията ти са просто прекрасни!
Аз май ще намеря решение в скоро време, ще пиша, ако ви е интересно и ще дам снимки.
Въпроса с акцентите го реших, след като се сетих, че мога да поръчам на сестра ми да ми изпрати някои неща, а се оказа, че хората ги окомплектоват със съответната нощна лампичка, перденце и пр.
Например http://www.target.com/Happy-Flower-Bedding-Collection/dp/B000L9R … mp;rh=&page=1

# 39
а аз се чудя какъв цвят да са мебелите в стаята на моите момчета
по-светли или тъмни цветове Thinking

# 40
Здрасти  Wink и аз ще се включа тук,поне имам опит...имам дъщеря на 11-12 и знам колко са претенциозни...голямо объркване стана,пък и местим мебелите на 1-2 месеца  Mr. Green нали ги знаете... бих ви показала снимки,но понеже тя почти не ме оставя да седна на компютъра би било добре да ми кажете как мога да ги кача   Rolling Eyes айде ще чакам  Heart Eyes

# 41
......
Феята, като гледам сайта им, не виждам нито една снимка на нещо изработено от тях. Всичко показано е дърпано от нета.
Да,за съжаление , си права, а аз не бях се замислила над това.
Днес купих от минималистичните широки модули за хол дето са.В бяло и нещо като светло бежово зебрано са.Има и витринен шкаф, а отдолу широка база за поставяне на техники-ТВ,ДВД и прочие.Ще го слагам в ниша към детската стая.Тя е с "Г"-образна форма/ 5,40м/3,16м/1,10м/2,10м,2,14м/.Получаващата се ниша е 2,14м/1,10м.Точно там ще сложа тези холови модули в бяло и светлобежово.Ще поставя пред тях и красиво перде прозрачно,по което ще поставя апликации на пеперудки,цветя и т.н.Пердето си идва по естествен път,тъй като има трегер/носещ тежестта на тавана/и точно на него ще сложа корниза .
   В същинската част на стаята /2,10м на 5,40м-сами разбирате,че това е някакъв абсурд! Crazy ooooh! Outta Joint/ ще разположа най-вероятно  готов дет.комплект "Примавера"/колебая се м-у няколко модела/.Тук цветът на мебелите ще е основно бял с бледолилави акценти /или розови/.
  Ей това измъдрих ,докато четях предишните ви теми,от многото предложения в темите у мен възникнаха и много желания, а оттам и объркване,но накрая  ще направя компромиси доста и не знам какво ще излезе.
 А така ми се искаше да поръчам дървена къщичка с прозорче и врата за тази ниша ,точно под трегера...ама мъжът ми ми попари ентусиазма-скъпо щяло да бъде,излишно било,...мъжки конвенционални доводи!
  Питам за следното-какъв нюанс на синия цвят би подхождал на бели-светлолилави мебели и какъв друг,ама топъл цвят да вмъкна в цветовата комбинация,за да балансирам тези два,студени все пак,цвята-синьо и лилаво ,макар и бледо??????
Да поясня-дъщеря ми иска СИНЯ стая,затова поне две от стените ще са сини и евентуално ще наблегна на сини аксесоари и декорации,апликации,....Иска синя стая,категорична е.Всъщност тя би искала цялата ни къща да е синя,ако я питате.А аз не харесах никакви сини мебели,разглеждайки дет.комплекти в нета.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 12:41 от ФЕЯТА

# 42
http://shop.yavor-bg.com/index.php?action=showprod&prodid=22 … subcat=&show=
 Може би като този комплект,но в доста по-светъл нюанс на лилавото.Видях го в магазин Явор-Варна,действително на живо лилавото е светло,а не като това на снимката. 
 Мислех си за стени в прасковено и синьо?

# 43
.. бих ви показала снимки,но понеже тя почти не ме оставя да седна на компютъра би било добре да ми кажете как мога да ги кача   Rolling Eyes айде ще чакам  Heart Eyes

Смятам че, оттук е най-лесния вариант: http://www.radikal.ru/ - Выберите файл - загрузить - избираш 2-та опция "Картинка в тексте" - т.е. копираш си адреса, което е посечен отдолу и го поставяш в своя отговор. Simple Smile

За нашите мебели - извикахме фирмичка /и друг път сме работили с нея/, казахме какво очакваме, казаха те цената и така.

Последна редакция: пн, 21 юли 2008, 11:38 от radost_ina

# 44
  • Пловдив
ФЕЯТА, виж в този тапет какви цветове съчетават с лилаво - аз смятам в бъдещата детска такъв да сложа на едната стена и останалото да е в бяло, резеда и лилаво  Peace (поне засега Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт